use SCSD to run gba on SCDS

Discussion in 'Supercard' started by ZenZero, Feb 15, 2009.

Feb 15, 2009

use SCSD to run gba on SCDS by ZenZero at 12:51 PM (1,017 Views / 0 Likes) 6 replies

  1. ZenZero
    OP

    Member ZenZero GBATEMP's regular arse.

    Joined:
    Mar 12, 2008
    Messages:
    1,270
    Country:
    United Kingdom
    my SCSD always fails to find an sd card inside it [​IMG]
    so i cannot play GBA games [​IMG]

    but i heard it was possible to use the ram of the SCSD to run GBA games off the slot 1 using the ram of the slot 2 - almost as if it were an EZ3in1

    how would i do this?
     
  2. DanTheManMS

    Member DanTheManMS aka Ricochet Otter

    Joined:
    Jun 2, 2007
    Messages:
    4,325
    Location:
    Georgia
    Country:
    United States
    That's only with the slot-1 Supercard DS, and even then you can't save so it's not really worth it.

    Have you tried using a different SD card? Or sticking a small bit of folded paper in between the SD card and the SD slot so the contacts press together better?
     
  3. ZenZero
    OP

    Member ZenZero GBATEMP's regular arse.

    Joined:
    Mar 12, 2008
    Messages:
    1,270
    Country:
    United Kingdom
    ^ i have the slot 1 supercard [​IMG] ^

    I have tried them all - but nothing ever seems to work
     
  4. DanTheManMS

    Member DanTheManMS aka Ricochet Otter

    Joined:
    Jun 2, 2007
    Messages:
    4,325
    Location:
    Georgia
    Country:
    United States
    If you have a slot-1 Supercard DS, then try simply launching a clean unpatched GBA rom from the SCDS menu. It should load into the slot-2 Supercard's RAM and launch, but again you won't be able to save your progress.
     
  5. Tanas

    Member Tanas GBAtemp Addict

    Joined:
    Aug 19, 2006
    Messages:
    2,258
    Country:
    United Kingdom
    Yeah I have the SCDS1 and the SCSD and GBA ROMS load and work fine apart from the saving which you have pointed out.

    WII_ND_DS_USER, just buy yourself a 3 in 1.
     
  6. Dragonpike

    Newcomer Dragonpike Member

    Joined:
    Nov 3, 2008
    Messages:
    19
    Country:
    United States
    Odd, some games I can save when booting like that, like how I can save Pokemon Fire Red...but Not DBZ Supersonic Warriors
     
  7. ZenZero
    OP

    Member ZenZero GBATEMP's regular arse.

    Joined:
    Mar 12, 2008
    Messages:
    1,270
    Country:
    United Kingdom
    tried it, dosnt work
     

Share This Page