[USB_GX] - Donkey Kong Country Returns

Discussion in 'Wii - Backup Loaders' started by CuberToy, Nov 24, 2010.

Nov 24, 2010
  1. CuberToy
    OP

    Newcomer CuberToy Member

    Joined:
    Jun 15, 2009
    Messages:
    28
    Country:
    France
    So, here's my problem. When I try to lunch Donkey Kong Country Returns with USB Loader GX (r938) I only get a message tell me that I have to insert the disc.
    In fact, I have the exact same problem with Doctor Who : Return to Earth, luckily, this game sucks so I don't mind [​IMG].

    Anyone know how to fix that ? Cause in fact, I didn't touch anything on my Wii since a very long time, and everything seems to have change... I don't understand anything anymore (need to get back on it).

    I'm on 3.2E
     
  2. CuberToy
    OP

    Newcomer CuberToy Member

    Joined:
    Jun 15, 2009
    Messages:
    28
    Country:
    France
    Sorry for the double post, but just want to make an update to my message (visible, so like an "up").

    Can you tell me what I must install to have my Wii update (cIOS and other stuff). Also I will post here all my current version of everything as soon as I know how [​IMG].
     
  3. DryYoshi

    Member DryYoshi Love child of Dry Bones and Yoshi

    Joined:
    Mar 16, 2008
    Messages:
    654
    Location:
    Yoshi's Island
    Country:
    Netherlands
    (I suggest getting CFG (Configurable) USB Loader and looking for a tutorial here.)
    But you could get started with updating IOS249 (Use g00g13)
    Sorry for being so vague.
     
  4. CuberToy
    OP

    Newcomer CuberToy Member

    Joined:
    Jun 15, 2009
    Messages:
    28
    Country:
    France
    I'm installing it right now. (My SD Card Passed away, rest in peace)

    EDIT : Strangely it works Great on Configurable USB Loader !
     
  5. DryYoshi

    Member DryYoshi Love child of Dry Bones and Yoshi

    Joined:
    Mar 16, 2008
    Messages:
    654
    Location:
    Yoshi's Island
    Country:
    Netherlands
    [​IMG]
    On CFG you also don't get the AP/bug in the shop (which happens on disc, in the shop, you have to press HOME to make the text bubbles come up [​IMG])
     
  6. pocchama1996

    Member pocchama1996 GBAtemp Regular

    Joined:
    Sep 13, 2009
    Messages:
    272
    Location:
    Texas
    Country:
    United States
    It works just fine on my usb loader gx i think i have r929 and i have cios 249 base 58
     
  7. tolltier

    Newcomer tolltier Newbie

    Joined:
    Nov 24, 2010
    Messages:
    1
    Country:
    United States
    I had this issue and I put a disc in (was any other game I had) and it booted no problems. That is all I changed. Ran IOS 223 too though. Now it just resets the game halfway through 1-3. Just now starting to search for that issue but if anybody knows could you link me? Not asking for you to search as I am now just if you know give me a heads up.
     
  8. Tagg7

    Member Tagg7 GBAtemp Fan

    Joined:
    Jun 24, 2007
    Messages:
    394
    Country:
    United States
    It's a pity that USB GX is no longer being developed. It had a great GUI.
     
  9. PPSainity

    Member PPSainity Blinded by Science

    Joined:
    Jun 6, 2009
    Messages:
    646
    Country:
    Canada
    -[]D
     
  10. brandonspikes

    Member brandonspikes King Erazer

    Joined:
    May 30, 2010
    Messages:
    1,509
    Location:
    New York
    Country:
    United States
    I know this is 4 days old, but I had the same problem with USBGX, I fixed it by keeping any DISC in the tray, as long as it picks up a disc in the slot, even if its blank, it will fix it.
     

Share This Page