Thread Status:
Not open for further replies.
  1. jeremiz

    jeremiz Advanced Member
    Newcomer

    Joined:
    May 24, 2007
    Messages:
    77
    Country:
    France
    Yeah I was this close to getting it hacked ready and I dumb-updated the sysnand directly without launch first rxtools.
     
  2. Ziefer846

    Ziefer846 GBAtemp Fan
    Member

    Joined:
    Jun 22, 2015
    Messages:
    494
    Country:
    United States
    I was super paranoid when I updated my emunand, I triple checked to make sure it was showing RX-E before I hit update. I think your best bet at this point would be trading this 3ds for another one that is on a lower firmware (<9.2). I don't think GW, CN, or CFW will have support for 9.8 firmware for quite a while.
     
  3. jeremiz

    jeremiz Advanced Member
    Newcomer

    Joined:
    May 24, 2007
    Messages:
    77
    Country:
    France
    Thanks for your answer, I will have to wait. Or finding someone near me that can do the hardmod (east of France).
     
  4. Ziefer846

    Ziefer846 GBAtemp Fan
    Member

    Joined:
    Jun 22, 2015
    Messages:
    494
    Country:
    United States
    Can the hardmod downgrade the firmware to 9.2?
     
  5. andres8900

    andres8900 Newbie
    Newcomer

    Joined:
    Jun 24, 2015
    Messages:
    4
    Country:
    Canada
    Hello! I have the 2DS on sysNAND 8.1.0. I followed the instructions perfectly well up to the last few steps of part 3A. When I try to install the fbi.cia through fbi in the health and safety app, it says.
    Code:
    Install failed!
    Could not install app.
    Raw Error: 0xc8a0802b
    Module: AM (0x20)
    Level: Status 0x19
    Summary: Invalid state (0x5)
    Description: database does not exist (0x2b)
    Also, I noticed that after re-encrypting and then injecting the nand to emuNAND, there were no instructions to move anything back into the sd card. Any help would be appreciated. Thanks everyone!
     
    Last edited: Jun 24, 2015
  6. joshiishii

    joshiishii Member
    Newcomer

    Joined:
    Jun 20, 2015
    Messages:
    24
    Country:
    I think you need the dbs folder with title.dbs and something.dbs. Look at step1 first instruction
     
  7. andres8900

    andres8900 Newbie
    Newcomer

    Joined:
    Jun 24, 2015
    Messages:
    4
    Country:
    Canada
    Thanks! I managed to instill FBI. However, after updating emunand, FBI ceases to work. Is this supposed to happen?
     
  8. samiam144

    OP samiam144 Régulier
    Member

    Joined:
    Aug 19, 2007
    Messages:
    2,876
    Country:
    Canada
    Alright guys, I was busy allll day, and just came back to find that God Roxas75 released the official, brand new signature patched rxTools with built-in FBI Injection, plus many more feature filled treats!!!! So in respect to him, I will completely change this tutorial to support his work. To quote him:
    .

    To people who have questions, I'll try to answer them soon!
     
  9. brkun

    brkun GBAtemp Fan
    Member

    Joined:
    Mar 9, 2015
    Messages:
    444
    Country:
    United States
    i have a JP 3DS and want to install a USA emunand, is that possible with RXTols Patched?
     
  10. samiam144

    OP samiam144 Régulier
    Member

    Joined:
    Aug 19, 2007
    Messages:
    2,876
    Country:
    Canada
  11. joshiishii

    joshiishii Member
    Newcomer

    Joined:
    Jun 20, 2015
    Messages:
    24
    Country:
    have you tried health and inspection? Im not sure coz fbi still worked after update.
     
  12. brkun

    brkun GBAtemp Fan
    Member

    Joined:
    Mar 9, 2015
    Messages:
    444
    Country:
    United States
  13. samiam144

    OP samiam144 Régulier
    Member

    Joined:
    Aug 19, 2007
    Messages:
    2,876
    Country:
    Canada
    @andres8900 You are suppose to install FBI.cia once you boot FBI from the H&S Information app because it *may* revert to the original app if you update

    @brkun What is your aim? Sadly I don't think there is region free right now, but I know what you're talking about. I saw the thread too, but I don't have time to search for it now because I'm currently updating the guide.
     
  14. metalsolid

    metalsolid Newbie
    Newcomer

    Joined:
    Feb 9, 2015
    Messages:
    4
    Country:
    Hong Kong
    So I already have PASTA cfw and 9.2 sysnand. Now I want to install rxtool. I followed the guide but failed to create the emunand. My steps are as follows:
    Step 1 is skipped as I believe I have done that already.
    Step 2 is done.
    Step 3: backup system nand, install FBI. But I haven't done “title.db” and “import.db” related things since this seems to have been done when setting up PASTA cfw previously.

    So now I selected "format emunand" and it seems indeed it is formating the SD card. However, after it's done, as I checked on PC, there is only one launcher.dat in the SD card but not the emunand content. I tried several times to format the emunand but still failed. Any thoughts? Thanks
     
  15. samiam144

    OP samiam144 Régulier
    Member

    Joined:
    Aug 19, 2007
    Messages:
    2,876
    Country:
    Canada
    Oh lol, emunand is a hidden partition on your SD card! Notice how your sd card is about 1gb smaller? Emunand is taking that space :)
     
    joshiishii likes this.
  16. joshiishii

    joshiishii Member
    Newcomer

    Joined:
    Jun 20, 2015
    Messages:
    24
    Country:
    have you checked if the sd size has been decreased by 1 GB? Because the emunand partition cannot be "seen" by PC

    — Posts automatically merged - Please don't double post! —

    @samiam144 if my installed .cia needs an update what can I do? I tried updating it but they wont let me :)
     
    samiam144 likes this.
  17. metalsolid

    metalsolid Newbie
    Newcomer

    Joined:
    Feb 9, 2015
    Messages:
    4
    Country:
    Hong Kong
    Oh my bad... Indeed. The size has been decreased by 1 GB. Thank you guys

     
    samiam144 likes this.
  18. samiam144

    OP samiam144 Régulier
    Member

    Joined:
    Aug 19, 2007
    Messages:
    2,876
    Country:
    Canada
    You can either:

    1. Use devmenu version 2.x to install it. The 2.x version always overwrites, even if you want to install an older version

    2. Delete the CIA through Data Management or FBI/Devmenu/BBM, and install the new one.

    If you are trying to install a game update, just install the update cia
     
  19. joshiishii

    joshiishii Member
    Newcomer

    Joined:
    Jun 20, 2015
    Messages:
    24
    Country:
    Okaay. I'll do option 3 hahaha. Anyway, I have read that 2.5rx is out and it has "autoboot rxmode" feature. Is that what I think it is? Can't test yet coz im not at home
     
  20. samiam144

    OP samiam144 Régulier
    Member

    Joined:
    Aug 19, 2007
    Messages:
    2,876
    Country:
    Canada
    Yes I haven't messed with it yet but I updated the guide about it :P
    I'm sure it means what you think though
     
  21. zerolinks

    zerolinks GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    Jan 22, 2007
    Messages:
    152
    Country:
    United States
    So, I used this guide and everything is was running well. I want to delete some cias and make room for new ones but my SD card is now write protected.

    Is this common? Or is there something I'm doing wrong.
     
Loading...

Hide similar threads Similar threads with keywords - [Tutorial], Installing, Firmware

Thread Status:
Not open for further replies.