1. popy

    popy GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    Jul 31, 2018
    Messages:
    120
    Country:
    Austria
    thx a lot. Now i have a red anmiated logo.
    Sadly i noticed some small issues with this.

    Enter prebootloader (interrupting boot):
    in previous versions when you held power button down, there was a message to release.
    I can hold it as long as i want, and after release -> i was in pre bootloader.
    with v4 (i think), that changed -> now you have to release the power button precisely on the "release" message.

    Issue 1 With (red) animated logo:
    When the red animated logo is active (didnt tried with black animated), its really hard to get into pre bootloader.
    When i hold PWR the logo is shown, the countdown begins and on 2-1 the switch powers it off!
    Thats not the case with the NOT animated logo, so it seems there is a wrong timeout (maybe the animation time is missing)?

    Issue 2 With red logo:
    On the info screen, the background of the text is red, which is really ugly and hard to read.

    I am back at the oem black logo for now.
    Keep up the good work
    pOpY
     
  2. mattytrog

    OP mattytrog You don`t want to listen to anything I say.
    Member

    Joined:
    Apr 27, 2018
    Messages:
    3,623
    Country:
    United Kingdom
    Thank-you for testing!

    Yes. I did that, for the only reason to (force is the wrong word)... to "encourage" people to let go...

    A scenario...

    You have Hekate / Nyx as "bootloader/update.bin"...
    You have Hekate autobooting just the way you like it...

    If you hold down VOL- for a update.bin override, you have to let go, otherwise Hekate autoboot will be cancelled.
    That said, I`ll look into it, to see what can be changed.

    Yes. I noticed that... My options to fix are to change the PWR button for another one (losing a shortcut override), or reduce the timeout by a second.

    It isn`t a bug, its the MAX77620 PMIC that controls that.

    That is why the animation is interruptable. If you touch a key, animation stops and skips...
    Or, press power to power on, let go, then hold PWR during the animation...


    Arrrrghhhhh!!!!!

    Thought I`d DEFINITELY nipped all those in the bud. It is now just using a global value. So I`m struggling to see where it could be wrong.

    Daft question... You are definitely using v5_030120?

    The issues you describe are for last nights version.
     
    Last edited: Jan 3, 2020
    popy likes this.
  3. popy

    popy GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    Jul 31, 2018
    Messages:
    120
    Country:
    Austria
    Thx for your detailed answer (as always :-)) and looking into the minor issues.

    I am using v5_020120 downloaded this evening, is there a newer one?

    Thx


    Gesendet von meinem ONEPLUS A6013 mit Tapatalk
     
  4. mattytrog

    OP mattytrog You don`t want to listen to anything I say.
    Member

    Joined:
    Apr 27, 2018
    Messages:
    3,623
    Country:
    United Kingdom
    020120? That would be last nights...
     
    peteruk and popy like this.
  5. popy

    popy GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    Jul 31, 2018
    Messages:
    120
    Country:
    Austria
    Hmm, just clicked the link in the OP for trinket.
    Sorry my fault, will update and report back tomorrow.

    Gesendet von meinem ONEPLUS A6013 mit Tapatalk
     
    Last edited: Jan 3, 2020
    peteruk and mattytrog like this.
  6. mattytrog

    OP mattytrog You don`t want to listen to anything I say.
    Member

    Joined:
    Apr 27, 2018
    Messages:
    3,623
    Country:
    United Kingdom
    I want to make a video showing how you do the extra VOL+ settings. With annotations.

    But I don`t know how.

    Anyone tell me a good place to start?
     
    peteruk likes this.
  7. peteruk

    peteruk GBAtemp Addict
    Member

    Joined:
    Jun 26, 2015
    Messages:
    2,242
    Country:
    I'm no expert but how's about the video feature on you're smartphone and then host it on YouTube or Vimeo

    I used to have a really sweet one of my white shell and trinket mods you did for me but my account was shutdown for copyright/trademark bollox.
     
    mattytrog likes this.
  8. mattytrog

    OP mattytrog You don`t want to listen to anything I say.
    Member

    Joined:
    Apr 27, 2018
    Messages:
    3,623
    Country:
    United Kingdom
    I just havent got a clue. Doing some research as we speak.
     
    peteruk likes this.
  9. popy

    popy GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    Jul 31, 2018
    Messages:
    120
    Country:
    Austria
    @mattytrog tried 030120 and the red background on the info is gone.
    I cant select the animated red logo, just the static (blink 3 -> 3 or 4).
    The other minor issues remains.
    I can live with that, thx a lot
     
    peteruk likes this.
  10. metaljay

    metaljay GBAtemp Fan
    Member

    Joined:
    Jan 10, 2012
    Messages:
    445
    Country:
    @mattytrog latest V5 working perfectly for me, thank you for adding in the pause for first blinking as stops idiots like me holding it down too long!

    — Posts automatically merged - Please don't double post! —

    The YouTube app its self allows you to do this (on iPhone). Once you have uploaded it you can go to YouTube studio (on YouTube site) and add in the annotations etc
     
    peteruk and mattytrog like this.
  11. peteruk

    peteruk GBAtemp Addict
    Member

    Joined:
    Jun 26, 2015
    Messages:
    2,242
    Country:
    I know Matty won't mind, he's the nicest member on here.

    There are user's of all technical abilities and confidence using these devices and might be new to these chips. Even though I myself have been around hacking/modding/phreaking scenes a loooong time I still am very forgetful and have major problems concentrating so I find it helps me to write my own little notepad files.

    With that said I wrote this for myself to help me remember, it may or may not help beginners with their newly installed Trinket's

    My personal setup is Atmosphere fusee-primary renamed to payload.bin on the root directly auto booting with no required button press. SX OS named as payload1.bin on the root of the card and finally the latest Hekate inside the bootloader folder named as update.bin

    Fusee Suite V5
    ==============

    Press power and hold until screen tells you to release button to enter chip menu
    Press power and it will load payload.bin from the root of card (currently AMS fusee primary)
    Press power and hold vol + to load payload1.bin from the root of the card (currently SX OS)
    Press power and hold vol - to load bootloader/update.bin (currently latest Hekate build)

    To flash a new Trinket UF2 file
    -----------------------------------------

    Press power and hold until screen tells you to release button to enter chip menu
    Press vol + button to enter the menu
    Using vol + and - buttons navigate to SAMD21 Update Mode
    Flex the back of Switch twice (slightly left of center) you will see a flashing red light through grill
    Plug usb c cable into both laptop and Switch - this will open a window on the laptop
    Copy the latest UF2 file into the window, the window will close, disconnect the usb c cable
    Hold the power button for 12 seconds to fully power off - Job done !!
     
    Last edited: Jan 4, 2020
    Badablek, snoofly, ELY_M and 5 others like this.
  12. mattytrog

    OP mattytrog You don`t want to listen to anything I say.
    Member

    Joined:
    Apr 27, 2018
    Messages:
    3,623
    Country:
    United Kingdom
    Nice guide Pete!

    Think I`ll retire Switchboot Hekate mod now. Isn`t really needed any more as all Switchboot mods are included in Fusee Suite now.

    Will use your guide in OP :)
     
    ELY_M and peteruk like this.
  13. peteruk

    peteruk GBAtemp Addict
    Member

    Joined:
    Jun 26, 2015
    Messages:
    2,242
    Country:
    Yep nice shout on retiring Switchboot, Fusee Suite is so much more convenient and nicer in my own opinion and yes I'd be honored to have my beginners guide in your OP :)

    Hopefully one of the global moderators will stick this thread now @Cyan @porkiewpyne @FIX94 (please guys)
     
    Last edited: Jan 9, 2020
    ELY_M and mattytrog like this.
  14. Joshmas

    Joshmas Advanced Member
    Newcomer

    Joined:
    Dec 18, 2014
    Messages:
    61
    Country:
    *fixed I cant read properly
     
    Last edited: Jan 9, 2020
  15. digipimp75

    digipimp75 GBAtemp Advanced Fan
    Member

    Joined:
    Jan 16, 2014
    Messages:
    563
    Country:
    United States
    sorry if this is a dumb question.... if I want to update from an older UF2 file, and I don't have VOL+ strap connected, can I just skip file 1 and drag/drop file 2?
     
  16. ELY_M

    ELY_M Developer
    Developer

    Joined:
    Dec 6, 2007
    Messages:
    374
    Country:
    United States
    you have to boot your switch to horizon and press reset button twice and connect switch to your computer
     
  17. mattytrog

    OP mattytrog You don`t want to listen to anything I say.
    Member

    Joined:
    Apr 27, 2018
    Messages:
    3,623
    Country:
    United Kingdom
    You can use the SAMD21 update payload in the Switchboot thread. Send that via TegraRCM or whatever, then double-press reset on chip.
     
    digipimp75 likes this.
  18. mattytrog

    OP mattytrog You don`t want to listen to anything I say.
    Member

    Joined:
    Apr 27, 2018
    Messages:
    3,623
    Country:
    United Kingdom
    Might put V6 out today if any takers...

    As usual - no need to update unless you need to...

    Changes:

    • Faster and more responsive buttons - changed button polling to be faster and erm... more responsive.
    • Couple of new boot animations added (nothing fancy - one based on actually currupting the logo during rendering, and one that "wipes" the logo on the screen... Wondering how to best implement it. Do I do it with a button press on the chip? Or hex-edit the UF2?
    • Screen dimming after a timeout (sleep backlight, Android-style - wakes with a button press)
    • Change background colour of animation to any RGB value you like (via hex editing - offsets added later)
    • Change logo / text colour of animation to any RGB value you like (via hex editing - offsets added later)
    • Much smaller size. Finally got round to BLZ compressing some other assets that were worth compressing. Colour of graphics is decided upon decompression
    • Tidier "button" graphic asset... Less intrusive

    Looking for translators - Adding versions for different languages soon. Any languages people would like to see, let me know in thread.
     
    Skater4599 and peteruk like this.
  19. Romain80200

    Romain80200 Advanced Member
    Newcomer

    Joined:
    Apr 13, 2013
    Messages:
    50
    Country:
    France
    Hello.
    For the choice of animation, Can you do both, button and hexedit uf2.
     
  20. mattytrog

    OP mattytrog You don`t want to listen to anything I say.
    Member

    Joined:
    Apr 27, 2018
    Messages:
    3,623
    Country:
    United Kingdom
    Yes sir!

    Implemented both anyway... Just want to make it easy for people. Just finishing French version.
     
Draft saved Draft deleted
Loading...

Hide similar threads Similar threads with keywords - Fusee_Suite, [Trinket], Software]