Hacking Question Tinfoil Install Error

Geridious4

Well-Known Member
OP
Member
Joined
May 2, 2018
Messages
112
Trophies
0
Age
32
XP
525
Country
Canada
New hacker, just completed the process today, everything went smoothly, however went i go to install the Tinfoil, I get the error 2016-0060 and then I see it on the main menu with no image but a circle loading icon overtop so when i click it again, checks software information but then I get the error code again,

any help be greatly appreciated thanks so much.
 

thesjaakspoiler

Well-Known Member
Member
Joined
Nov 20, 2018
Messages
675
Trophies
0
Age
122
XP
919
Country
Afghanistan
The error is related to the module that manages games installations but the errorcode is not documented yet :
https://switchbrew.org/wiki/Error_codes

Have you tried installing the title to the internal NAND?
If that works, it's maybe something with your SD card.

If Tinfoil doesn't work, maybe try GoldLeaf to figure out if it is Tinfoil or something more system related.
Also make sure to use the latest version of Tinfoil/GoldLeaf.
A lot of stuff gets fixed often.
 

Sbeng90

New Member
Newbie
Joined
Feb 13, 2020
Messages
4
Trophies
0
Age
32
XP
26
Country
Italy
New hacker, just completed the process today, everything went smoothly, however went i go to install the Tinfoil, I get the error 2016-0060 and then I see it on the main menu with no image but a circle loading icon overtop so when i click it again, checks software information but then I get the error code again,

any help be greatly appreciated thanks so much.
same problem here,did you guys find a solution??
 

evilpetervenkman

New Member
Newbie
Joined
Mar 1, 2021
Messages
2
Trophies
0
Age
38
XP
22
Country
United States
yes. i just figured this out. you need to update your firmware by downloading and installing the latest version. Not from nintendo because that will brick your system. there are install videos on how to do this. i had about 10 games i downloaded and only 3 worked because the firmware was 4.1.0 and not the latest version 11.0.1
 

Draxzelex

Well-Known Member
Member
Joined
Aug 6, 2017
Messages
18,331
Trophies
1
Age
28
Location
New York City
XP
12,228
Country
United States
yes. i just figured this out. you need to update your firmware by downloading and installing the latest version. Not from nintendo because that will brick your system. there are install videos on how to do this. i had about 10 games i downloaded and only 3 worked because the firmware was 4.1.0 and not the latest version 11.0.1
What? Nintendo's firmware files will not brick you. And videos are one of the least reliable sources of information.
 

You may also like...

General chit-chat
Help Users
    K3N1 @ K3N1: