Hacking Question Tinfoil Game Update makes loop switch payload

Gaspesy

Member
OP
Newcomer
Joined
Sep 16, 2019
Messages
8
Trophies
0
Age
47
XP
35
Country
Spain
Dears,

I have installed successfully 7.0.1 on my switch with choidujour and latest sdsetup zip (Atmosphere 13.2.1 and Hekate 5.0.1). I played as usual with all my games.
I wanted to test Tinfoil and selecting one of the games, it asked for an update (game update) and crashed.

Since then, It cannot load to the OS anymore, It loops to hekate menu with CW (sysnand) ..

Could you please help me at least understand what could happen ??!!

Thanks all for your help !!!
 

strider009

Member
Newcomer
Joined
Apr 20, 2014
Messages
14
Trophies
0
XP
645
Country
United States
Possible file corruption on SD card.

Format and reinstall everything. Safest is to use FAT32.

Also your version number for atmos doesn’t make sense, possibly you mean Kosmos - if so the latest is v14.1
 

Gaspesy

Member
OP
Newcomer
Joined
Sep 16, 2019
Messages
8
Trophies
0
Age
47
XP
35
Country
Spain
I did the format in FAT32 with cluster size 32...
Launching with Hekate 5.0.1. Downloaded from SDSetup a fresh file ..
Still the same Hekate is looping !! Do I have to put other files ?!!

I don't understand .. I was just in the options menu of the game Mario+Rabbids in Tinfoil .. I said install update and it stopped working !!
 

Budsixz

Gbatemp Gamemer
Member
Joined
Oct 27, 2018
Messages
462
Trophies
1
Age
28
XP
1,709
Country
India
I did the format in FAT32 with cluster size 32...
Launching with Hekate 5.0.1. Downloaded from SDSetup a fresh file ..
Still the same Hekate is looping !! Do I have to put other files ?!!

I don't understand .. I was just in the options menu of the game Mario+Rabbids in Tinfoil .. I said install update and it stopped working !!
Well it looks to me like something corrupted a few files and thats whats preventing it from booting
Yes download a fresh kosmos package (it contains Hekate as well) and go from there. Do not overwrite the existing files, delete the old ones and paste the fresh files (yes that sometimes works for some weird reason)
Also can you boot into stock sysnand?
 

Gaspesy

Member
OP
Newcomer
Joined
Sep 16, 2019
Messages
8
Trophies
0
Age
47
XP
35
Country
Spain
I don't think this is a corrupted file (at least on the SD card) ... Because it has been formatted and all files are new!
I also tried format and copy a backup of working files ... It gave me an error about found pkg1

I cannot boot into stock neither (to say the truth, I never tried it before and don't know if it was working)

--------------------- MERGED ---------------------------

I don't think this is a corrupted file (at least on the SD card) ... Because it has been formatted and all files are new!
I also tried format and copy a backup of working files ... It gave me an error about found pkg1

I cannot boot into stock neither (to say the truth, I never tried it before and don't know if it was working)

I launched it with the latest fusee-primary and I have a black screen ... when I click on the on/off button, I see the screen light but still black ...
 

Gaspesy

Member
OP
Newcomer
Joined
Sep 16, 2019
Messages
8
Trophies
0
Age
47
XP
35
Country
Spain
Never did that before !
I don't know where to begin
Could you please help me ?

--------------------- MERGED ---------------------------

Never did that before !
I don't know where to begin
Could you please help me ?

I got the web page to restore the Nand Backup but I don't have the "rawnand.bin" file ?!?!?!
 

toxic9

Well-Known Member
Member
Joined
Dec 13, 2016
Messages
812
Trophies
0
Age
42
XP
1,207
Country
You should have made a backup when your switch was on a good state, so you can restore it to that point.
If you have not done this before, you don't have a rawnand.bin" file!
 

Gaspesy

Member
OP
Newcomer
Joined
Sep 16, 2019
Messages
8
Trophies
0
Age
47
XP
35
Country
Spain
Done !!! Thank you @toxic9 !!
It came back to OFW 4.1.0 !! I am feeling much better ! :D
Now I will redo everything and do another Nand Backup with version 7 !!
 

Powerful

Well-Known Member
Member
Joined
Dec 7, 2016
Messages
518
Trophies
0
Age
25
XP
1,951
Country
United States
Just happened to me after updating to latest tinfoil. Corrupted all my games and OS. Luckily it was only EmuNAND, so restored and am starting anew to try again.
 

toxic9

Well-Known Member
Member
Joined
Dec 13, 2016
Messages
812
Trophies
0
Age
42
XP
1,207
Country
Done !!! Thank you @toxic9 !!
It came back to OFW 4.1.0 !! I am feeling much better ! :D
Now I will redo everything and do another Nand Backup with version 7 !!

No problem!!
I'm SUPER glad it's working again!

Yes, now you have to update your firmware again...
You can keep a backup for every stage you want, so you can restore it if anything goes wrong.
Just confirm everything is working perfectly before doing a backup =)
 

Gaspesy

Member
OP
Newcomer
Joined
Sep 16, 2019
Messages
8
Trophies
0
Age
47
XP
35
Country
Spain
Just happened to me after updating to latest tinfoil. Corrupted all my games and OS. Luckily it was only EmuNAND, so restored and am starting anew to try again.
Same for me !! I installed latest Tinfoil and it screwed my OS !! Crazy !!
 

You may also like...

General chit-chat
Help Users
  • No one is chatting at the moment.
  • M4x1mumReZ @ M4x1mumReZ:
    I guess you can say that's cool
  • brouh @ brouh:
    lmfao when i said alright bet i meant i will do it lol
    +1
  • K3N1 @ K3N1:
    Deal of the day: Snoop Doggie Doggs Deluxe Pet Jersey with Original Snoop Graphic Print https://a.co/d/jkePl02
  • Psionic Roshambo @ Psionic Roshambo:
    Does come with some of his product? Lol
    +1
  • K3N1 @ K3N1:
    It's already scented so your dogg can have a high time
    +1
  • K3N1 @ K3N1:
    Damn Lenovo still hasn't shipped my Xbox
    +1
  • M4x1mumReZ @ M4x1mumReZ:
    Lenovo ships Xboxes?! I though Microsoft does that.
  • K3N1 @ K3N1:
    You do realize other companies ship consoles right
    +1
  • M4x1mumReZ @ M4x1mumReZ:
    Correct. To other redistributors.
  • M4x1mumReZ @ M4x1mumReZ:
    Didn't know that Lenovo sells them also.
  • K3N1 @ K3N1:
    Lenovo is a redistributer
    +1
  • M4x1mumReZ @ M4x1mumReZ:
    Nice to know that
  • K3N1 @ K3N1:
    Cheapest I found $230 tax/s&h
    +1
  • K3N1 @ K3N1:
    Sihuuu Taco Holder Stand set of 2 - Holds up to 3 tacos in each Taco Tray - Sturdy, Dishwasher and Microwave Safe https://a.co/d/6FFlct5 What kind of tacos are even in those racks
  • Veho @ Veho:
    What's that, ham and cheese?
  • Veho @ Veho:
    I often stick some ham and cheese in a tortilla and toast it but I wouldn't dare call it a taco.
  • K3N1 @ K3N1:
    I guess ice cream in a taco is still a taco
  • K3N1 @ K3N1:
    The product placement in the fantasy football movie is werid it starts out with a psp then goes to the series x
  • Veho @ Veho:
    There's a fantasy football movie?
  • K3N1 @ K3N1:
    I bet you can't believe it's about Madden
  • Veho @ Veho:
    I can't believe it's not butter.
  • K3N1 @ K3N1:
    Lebron James did help produce it so it can't be that shit right
  • cearp @ cearp:
    kennie'snewname is now the old name???
    cearp @ cearp: kennie'snewname is now the old name???