1. th3joker

    th3joker GBAtemp Fan
    Member

    Joined:
    Dec 30, 2015
    Messages:
    406
    Country:
    United States
    Tried that a couple times.cant reboot the switch as its in autorcm mode the libusbk driver is fine. Idk wtf. Might do a clean hdd format and win 10 install
     
  2. d1ddle

    d1ddle Member
    Newcomer

    Joined:
    May 30, 2020
    Messages:
    18
    Country:
    United Kingdom
  3. Dt123

    Dt123 Advanced Member
    Newcomer

    Joined:
    Feb 18, 2015
    Messages:
    57
    Country:
    United States
    So, I haven't updated since like 1-2 months before Kosmos shut down. Can I still use SDSetup.com or should I switch to something else?

    Secondly, I'd like to connect my switch to my wifi to use homebrew apps to transfer files over my network which is connected to the internet, do I need to use incognito 2.0 or can i do this safely on my emunand as long as i dont launch any backed up games while connected? All my games I have physical carts(not that it would matter to Nintendo) for but I use emunand to back them up so i dont have to switch the carts over.

    Same questions as above, but on my friends switch he plays online using sysnand (not sure if this changes anything)

    My Switch has been offline since it was hacked since i don't use it to play multiplayer games.
     
    Last edited by Dt123, Aug 25, 2020
  4. Draxzelex

    Draxzelex GBAtemp Legend
    Member

    Joined:
    Aug 6, 2017
    Messages:
    12,478
    Country:
    United States
    SDSetup is arguably better than Kosmos as it lets you customize what you want to download. You can also just use 90DNS to connect to your Wi-Fi without connecting to Nintendo's servers.
     
    Dt123 likes this.
  5. syfer

    syfer Member
    Newcomer

    Joined:
    Oct 3, 2019
    Messages:
    26
    Country:
    United Kingdom
    Hi, will SSD work with a switch if I put in an enclosure that has a power source to power the encloser?
    Will m.2 work with a switch if I put in an enclosure that has a power source to power the encloser?
    I format this to exfat or fat 32 will this work?
    Has anyone tried this?
    How many hard drives can you hook up to the switch using third party doc as mine has 2 USB ports.
     
  6. TidusWulf

    TidusWulf Real Aloha
    Member

    Joined:
    Jul 27, 2007
    Messages:
    651
    Country:
    United States
    Hi guys. I'm a few months out of the loop. I put my Switch down in Mid April and started back up today. I've updated my firmware, Atmosphere, and Sigpatches to latest, no problems. But I tried to download the latest tinfoil, and when I boot up it says I have hekate and Kosmos files and it wants me to remove them. I boot with Fusee Primary, but don't we need Hekate for NAND backups? Also, As for Kosmos, I only use the toolbox to manage turning on/off sysmodules. How do I satisfy tinfoil's request without losing functionality on my Switch?
     
  7. pedrosuarez

    pedrosuarez Member
    Newcomer

    Joined:
    Jul 28, 2020
    Messages:
    18
    Country:
    Uruguay
    Good, I'm from Latin America and my Nintendo of the year 2017 the sd reader was damaged, now the games and emummc load very slow, I was wondering if I take it to the official Nintendo technical service, they think they will change some part inside so that it can no longer run payloads like athmosphere? or they will just fix the sd reader problem and not touch anything else.
     
  8. Hayato213

    Hayato213 GBAtemp Guru
    Member

    Joined:
    Dec 26, 2015
    Messages:
    7,926
    Country:
    United States
    Well your warranty expired, since you ran CFW on it you void your warranty if it still exists, typically they don't service any unit found trace of custom firmware. SD card slot can be repaired if the user solder wire connecting missing connection on the board to the SD card reader.
     
  9. pedrosuarez

    pedrosuarez Member
    Newcomer

    Joined:
    Jul 28, 2020
    Messages:
    18
    Country:
    Uruguay
    The console is not banned, the warranty period has passed and in my country they do not sell replacement parts and due to covid 19 the borders are so closed so my only option is the official Nintendo service and I was wondering if they will change anything inside or they will only fix the sd reader, forgive my bad english I use a translator.
     
  10. Hayato213

    Hayato213 GBAtemp Guru
    Member

    Joined:
    Dec 26, 2015
    Messages:
    7,926
    Country:
    United States
    If they were going to service it you probably would get a new motherboard, or maybe a unit swap if you pay for the fees, Nintendo doesn't do repair via soldering, so that is out of the way, you probably would get a patched unit if you did had warranty.
     
  11. pedrosuarez

    pedrosuarez Member
    Newcomer

    Joined:
    Jul 28, 2020
    Messages:
    18
    Country:
    Uruguay
    ok, thanks for the information, one question, do you think that by changing the board I will no longer run payloads?
     
  12. TidusWulf

    TidusWulf Real Aloha
    Member

    Joined:
    Jul 27, 2007
    Messages:
    651
    Country:
    United States
    Is there anything special I need to do if I want to Factory reset my hacked Switch? I want to stay hacked. I just want to kind of clean it up under the hood. Some of my games are behaving in weird ways, and reinstalling them isn't fixing the problem. For example, ACNH won't load my island, and the NES and SNES apps won't show any games. I don't care about backing up my save data.
     
  13. Hayato213

    Hayato213 GBAtemp Guru
    Member

    Joined:
    Dec 26, 2015
    Messages:
    7,926
    Country:
    United States
    Can't use RCM method if you get a patched unit, where it would have to be hard modded with a SX OS Modchip to run CFW.
     
  14. pedrosuarez

    pedrosuarez Member
    Newcomer

    Joined:
    Jul 28, 2020
    Messages:
    18
    Country:
    Uruguay
    One last question in my country I looked for screwdrivers and all I found were screwdrivers made in China, do you know if they are of good quality from that country? I would like to open the console myself and see at least if it can be soldered as you indicated.
     
  15. Hayato213

    Hayato213 GBAtemp Guru
    Member

    Joined:
    Dec 26, 2015
    Messages:
    7,926
    Country:
    United States
    https://www.amazon.com/gp/product/B07HG3P9CM/ref=ppx_yo_dt_b_search_asin_title?ie=UTF8&psc=1

    You would need a precision set screwdriver, like the one in the Amazon link, don't use cheaply made one.

    https://gbatemp.net/threads/problem...eat-from-nintendo-switch-mother-board.552215/

    This thread has the soldering point you need
     
    Last edited by Hayato213, Aug 27, 2020
    pedrosuarez likes this.
  16. pedrosuarez

    pedrosuarez Member
    Newcomer

    Joined:
    Jul 28, 2020
    Messages:
    18
    Country:
    Uruguay
    Last edited by pedrosuarez, Aug 27, 2020
  17. Jyggalag_09

    Jyggalag_09 Newbie
    Newcomer

    Joined:
    Dec 26, 2019
    Messages:
    6
    Country:
    Mexico
    Yeah I know maybe I screwed it up, but recently I installed tinfoil and switch turned off completly because of battery going down and when I try to inject hekate or fusee primary or any other payload it won't boot, was using atmosphere now I really don't know what to do.

    Already tried deleting Tinfoil folder, updating sigpatches, deleting atmosphere and sept folder and copying in brand new folders.

    Thanks in advance for any help
     
  18. Draxzelex

    Draxzelex GBAtemp Legend
    Member

    Joined:
    Aug 6, 2017
    Messages:
    12,478
    Country:
    United States
    You don't need to do anything special to factory reset it.

    Try using Awoo Installer and ReiNX.
     
  19. DarkPromo

    DarkPromo Member
    Newcomer

    Joined:
    Mar 11, 2020
    Messages:
    15
    Country:
    Slovakia
    Hi i bought unpatched switch and 1024 gb sd card. I put switch in airplane mode powered off and rebooted to rcm. Putted files on sd card booted hekate and made emu mmc. I wanted backup but when i started doing one after like 50 mins it just sayed that some error occurred. I couldnt launch fuuze launcher or boot to cwf. Anynr can hE2lp?
     

    Attached Files:

  20. Ochi

    Ochi Member
    Newcomer

    Joined:
    May 10, 2014
    Messages:
    14
    Country:
    Gambia, The
    Hey.

    I've read that Kosmos is no more.

    How can I install Atmosphere and remove the Kosmos Stuff?

    Only extract the .zip and everything works like like before?

    It's been a while since I last updated my Cfw.

    Thanks
     
Draft saved Draft deleted
Loading...

Hide similar threads Similar threads with keywords - questions, PARADISE, SWITCH