1. CoxNorris

    OP CoxNorris Newbie
    Newcomer

    Joined:
    Dec 5, 2019
    Messages:
    6
    Country:
    Germany
    Hey guys a little info on my switch before we start. I own a 2 year old switch with 8.1.0 and atmosphere 0.9.4. AutoRCM feature is enabled. Usually i boot it with the tegra rcm tool and my pc. I am not using any emunand features since i am not playing online at all.

    Today i was playing with my console on the tv using an original dock station when suddenly the screen and audio froze. I removed the switch from the station and the screen kept black. I pressed the off and on button and the switch screen went on but it was still frozen. After hard resetting i wasnt able to boot the console anymore. If i turn it off, connect it to the PC and go into recovery mode the TegraRCM tools shows me that the console goes into RCM and i am also able to inject the payload but the console wont boot up and the screen stays black the whole time. Tried removing sd card and cartridges but it didnt have any effects.

    I was thinking about opening the switch to remove the battery for an hour maybe and then try again. Does anybody have any ideas what i could do without opening the console? And if its a hardware failure, what could be the problem and would it be easy to fix ?

    Tl;dr -switch froze while playing on tv
    -wont boot after hard reset but still goes into RCM
     
  2. kwnage

    kwnage Member
    Newcomer

    Joined:
    Nov 18, 2019
    Messages:
    38
    Country:
    Germany
    If you're going to open up your console, measure the ceramic capacitors around the M92T36 against ground. If one or more are shorted to ground on both sides, you'll need to replace the M92T36.
    Disconnect the battery prior to measuring!
     
    Last edited: Dec 5, 2019
  3. CoxNorris

    OP CoxNorris Newbie
    Newcomer

    Joined:
    Dec 5, 2019
    Messages:
    6
    Country:
    Germany
    Hey thanks for the quick reply.
    Would it be hard to swap the chip myself or should i leave this to somebody mote experienced. Should i still try removing the battery ?
     
  4. kwnage

    kwnage Member
    Newcomer

    Joined:
    Nov 18, 2019
    Messages:
    38
    Country:
    Germany
    Could be a bit difficult if you're not experienced with SMT/reflow soldering. You'll need a hot air rework station to replace the chip.

    There should be no harm in disconnecting the battery. To measure the M92T36 i'd strongly advise to disconnect the battery first anyways ;)
     
    Last edited: Dec 5, 2019
  5. Jamie Jenkins

    Jamie Jenkins Member
    Newcomer

    Joined:
    Dec 7, 2015
    Messages:
    37
    Country:
    United States
    Did you have any luck with this yet? I am having almost the exact same issue. TegraRCM shows the payload injected successfully but the screen stays black. I'm on 9.0.1 and it froze a couple of times on Luigi's Mansion 3 when I was playing in handheld mode. I tried formatting the SD card and starting fresh and tried using 2 different cables and ports but nothing works.
     
  6. CoxNorris

    OP CoxNorris Newbie
    Newcomer

    Joined:
    Dec 5, 2019
    Messages:
    6
    Country:
    Germany
    I didnt have a tri wing screwdriver, had to order it on amazon. Gonna open the console now and then i'll report. Were you ever again able to boot the console ? I think Auto RCM might be a trouble maker, but i dont think i am able to deactivate it with a black screen.
     
    Jamie Jenkins likes this.
  7. CoxNorris

    OP CoxNorris Newbie
    Newcomer

    Joined:
    Dec 5, 2019
    Messages:
    6
    Country:
    Germany
    Update:

    I checked the m92t36 like you said and i couldnt find any errors. I am still having the same problems.
    I also checked the bq24193 also without results

    Edit: Could a faulty battery cause this problem ?
    Another thing i noticed is when the console is in RCM mode the fan isnt working.
    I tried booting without sd card but it didnt work either
     
    Last edited: Dec 9, 2019
    Jamie Jenkins likes this.
  8. Jamie Jenkins

    Jamie Jenkins Member
    Newcomer

    Joined:
    Dec 7, 2015
    Messages:
    37
    Country:
    United States
    The only way I can get mine to boot right now is without an SD card inserted but then I can only boot to hekate. I think I have a faulty SD card reader due to the screen staying black when a SD card is in. I ordered one on Amazon. After I change it out I will let you know if it works. I also tried 3 different SD Cards formatted to Fat32 and exFat with the same results.

    Have you tried booting into hekate without an SD card using TegraRCM? If not, you should try that and see if hekate will boot up like it does for me.
     
    Last edited: Dec 9, 2019
  9. kwnage

    kwnage Member
    Newcomer

    Joined:
    Nov 18, 2019
    Messages:
    38
    Country:
    Germany
    I have a console that seems to have RAM issues or even a damaged Tegra as it doesn't display anything at all when trying to boot normally. Booting into hekate works but it won't go any further than that (trying to boot CFW also freezes with a black screen). Also memloader freezes at mtc_load which i learned could indicate a RAM failure.

    Judging from the fact that yours froze while playing it could be a similar issue... but then again it could also be a problem with power regulation...
     
    Last edited: Dec 9, 2019
    Jamie Jenkins likes this.
  10. CoxNorris

    OP CoxNorris Newbie
    Newcomer

    Joined:
    Dec 5, 2019
    Messages:
    6
    Country:
    Germany
    Well i guess there are to many possibilities and i am not able to fix it myself. The only way to get it working would be to find a techie in germany/austria who would be able to find out whats broken and fix it. I dont feel like buying a new patched switch and i am to afraid of buying a old one after my console broke. Thats my first console breaking in over 20 years.
     
  11. CoxNorris

    OP CoxNorris Newbie
    Newcomer

    Joined:
    Dec 5, 2019
    Messages:
    6
    Country:
    Germany
    UPDATE:
    Sent my console to a Console/Phone repair shop and it was the m92t36 chip. Maybe the symptoms i had can help you guys in future with error diagnosis.
     
  12. Jamie Jenkins

    Jamie Jenkins Member
    Newcomer

    Joined:
    Dec 7, 2015
    Messages:
    37
    Country:
    United States
    Would you mind sharing where you sent your console to? I'm looking for somewhere good to send mine to for repairs.
     
  13. The Real Jdbye

    The Real Jdbye Always Remember 30/07/08
    Member

    Joined:
    Mar 17, 2010
    Messages:
    18,588
    Country:
    Norway
    Since you're in US: https://tronicsfix.com/collections/get-started
    He does a lot of Switch repairs, price is usually around $100 + shipping, he has a YouTube channel if you want to see his work (he is in no way related to me or GBAtemp, I just like promoting him because he does good work :))
     
  14. kwnage

    kwnage Member
    Newcomer

    Joined:
    Nov 18, 2019
    Messages:
    38
    Country:
    Germany
    i don't like that tronicsfix roasts everything with 600°C / 1100°F
     
  15. Jamie Jenkins

    Jamie Jenkins Member
    Newcomer

    Joined:
    Dec 7, 2015
    Messages:
    37
    Country:
    United States
    I contacted TronicsFix but he said he can't work on it since it was modded. Know of anywhere else that can help me out?
     
  16. The Real Jdbye

    The Real Jdbye Always Remember 30/07/08
    Member

    Joined:
    Mar 17, 2010
    Messages:
    18,588
    Country:
    Norway
    Does he? I haven't noticed that, and I've watched quite a few of his videos.
    Ahh, damn, didn't know he wouldn't work on hacked consoles, kind of makes sense though, softbricks can sometimes look like hardware failure, and waste your time trying to repair it.
    I don't know of anyone else with the same skill level.
     
  17. Bladexdsl

    Bladexdsl ZOMG my posts...it's over 9000!!!
    Member

    Joined:
    Nov 17, 2008
    Messages:
    18,192
    Country:
    Australia
    you didn't put it in the fridge did you? :creep:
     
  18. kwnage

    kwnage Member
    Newcomer

    Joined:
    Nov 18, 2019
    Messages:
    38
    Country:
    Germany
    yeah, someone asked him about the temperature in the comments.
    Capture2.PNG
    that's almost double of what's necessary...
     
Draft saved Draft deleted
Loading...

Hide similar threads Similar threads with keywords - anymore, Switch, Froze