softmod problems

Discussion in 'Wii - Hacking' started by jimbobs, Oct 23, 2010.

Oct 23, 2010

softmod problems by jimbobs at 4:11 PM (1,612 Views / 0 Likes) 26 replies

  1. jimbobs
    OP

    Newcomer jimbobs Member

    Joined:
    Oct 23, 2010
    Messages:
    24
    Country:
    United States
    Hey,

    Before doing anything in the softmod thread i wanted/needed to install homebrew, so i followed this guide; bannerbomb

    Now since then, i followed this topic on a forum i found http://www.digital-kaos.co.uk/forums/f16/w...ow-guide-67927/

    I got to step seven and the problems came for me,


    It came up with a screen saying, automatically removing stub IOS222 R65280 and then a few lines and last two were error! ISFS_Delete(ret = -102)

    Press any button to continue

    what do i do? thanks

    Hoping for a quick answer so i can get cracking, thanks so so much
     


  2. PeregrinFig

    Member PeregrinFig A miserable little pile of secrets

    Joined:
    Jun 18, 2010
    Messages:
    667
    Location:
    Michigan
    Country:
    United States
    I didn't read that guide much, but first of all, do you either have IOS36 with Trucha, or another cIOS like 249? You'll likely need that to delete the stubs. If you don't have one of those, then run DOP-Mii and you can find a guide somewhere to show you how to trucha your 36, then you can install 249. Anyway, I suggest you run DOP-Mii, look through your IOSes, and delete the stubs of 222, 223, 249, and 250. Make sure you use a trucha'd 36 and delete the stubbed 249 before installing a working version, just to be safe.
     
  3. jimbobs
    OP

    Newcomer jimbobs Member

    Joined:
    Oct 23, 2010
    Messages:
    24
    Country:
    United States
    Hey,

    Sorry to sound horrible, i am a complete newb and that was French to me, please please could you give me a little tutorial? I would LOVE to softmod today and get to work on adding the black theme and couple of games [​IMG]

    thanks
     
  4. ddetkowski

    Member ddetkowski GBAtemp Maniac

    Joined:
    Jun 15, 2009
    Messages:
    1,141
    Location:
    United States
    Country:
    United States
    start over use ModMii
     
  5. ddetkowski

    Member ddetkowski GBAtemp Maniac

    Joined:
    Jun 15, 2009
    Messages:
    1,141
    Location:
    United States
    Country:
    United States
    install on your PC, run the program.....
     
  6. jimbobs
    OP

    Newcomer jimbobs Member

    Joined:
    Oct 23, 2010
    Messages:
    24
    Country:
    United States
    Will report back when i can :-)
     
  7. jimbobs
    OP

    Newcomer jimbobs Member

    Joined:
    Oct 23, 2010
    Messages:
    24
    Country:
    United States
    Hey,

    Before i go any further, i have put everything on a 2gb SD Card, i selected Bootmii as Boot2 and installed it using the inserted SD Card with the other files on, i didnt 'prepare sd card' as i seen that afterwards on the menu.

    Will my install of Bootmii as Boot2 work or will i have to do something else?..
     
  8. fattest

    Member fattest GBAtemp Fan

    Joined:
    Aug 8, 2009
    Messages:
    308
    Country:
    United States
    do you get the bootmii menu when you turn on your wii? i think if you installed bootmii successfully it would have prepared the sd card during the installation.
     
  9. jimbobs
    OP

    Newcomer jimbobs Member

    Joined:
    Oct 23, 2010
    Messages:
    24
    Country:
    United States
    Hi,

    Was just assuming it worked (as guide does not mention a re-boot) and moved onto this bit;
    2) MAKING A NAND BACKUP

    However as i was about to click 'power' to reboot and let it do whatever it then does, my son clicked something on my wiimote and now 'bootmii backup' is running!!! i just hope this dont brick the wii (sorry i am a total newb!)

    Anyway, once it is all finished, i am going to trash everything on the SD and start over.
     
  10. jimbobs
    OP

    Newcomer jimbobs Member

    Joined:
    Oct 23, 2010
    Messages:
    24
    Country:
    United States
    Currently on the 'install wads' step, will keep posted
     
  11. jimbobs
    OP

    Newcomer jimbobs Member

    Joined:
    Oct 23, 2010
    Messages:
    24
    Country:
    United States
    Hey,

    So on the Wad step, i selected them all by selecting + for 2 seconds then 'A' twice. 43 of them all wnt through a long install list.

    Now done, it has brought me to a page which lists all those wads and has options like

    a: to proceed
    +: to batch install
    1: to install all wads in folder


    I am not sure what to do as i thought i just installed them all, where do i go from here, as the guide does not mention it.

    thanks
     
  12. fattest

    Member fattest GBAtemp Fan

    Joined:
    Aug 8, 2009
    Messages:
    308
    Country:
    United States
    are you confusing 'bootmii backup' and 'nand dump'? in any case, the wiimote is not functional in bootmii, everything is done via either a gamecube controller or the power/reset/eject buttons on the wii.
     
  13. jimbobs
    OP

    Newcomer jimbobs Member

    Joined:
    Oct 23, 2010
    Messages:
    24
    Country:
    United States
     
  14. fattest

    Member fattest GBAtemp Fan

    Joined:
    Aug 8, 2009
    Messages:
    308
    Country:
    United States
    then it must be done if it is giving you those options. are you back in the window which is just the directory listing of sd;/wad?
     
  15. jimbobs
    OP

    Newcomer jimbobs Member

    Joined:
    Oct 23, 2010
    Messages:
    24
    Country:
    United States
    I must follow this step as it states; If the HBC is using an IOS other than IOS58, which mine is.
     
  16. fattest

    Member fattest GBAtemp Fan

    Joined:
    Aug 8, 2009
    Messages:
    308
    Country:
    United States
    run the hackmii installer either from hbc or the sd card menu in system menu, uninstall and reinstall hbc
     
  17. jimbobs
    OP

    Newcomer jimbobs Member

    Joined:
    Oct 23, 2010
    Messages:
    24
    Country:
    United States
    I will mate but so i know i wont break my wii, how do i exit this mmm in order to get into HBC

    Thanks boss

    edit: ok, i searched google and exited by clicking home [​IMG]

    here goes the next step, will post whatever in a mo [​IMG]
     
  18. fattest

    Member fattest GBAtemp Fan

    Joined:
    Aug 8, 2009
    Messages:
    308
    Country:
    United States
    press Home twice to return to hbc
     
  19. jimbobs
    OP

    Newcomer jimbobs Member

    Joined:
    Oct 23, 2010
    Messages:
    24
    Country:
    United States
    Right, next step:

    I do not even see the hackmii installer

    In HBC i have MMM, IOSS236 installer, some box with yellow/red fire writing (no idea what it says) and then a blank black box with no name/title
     
  20. jimbobs
    OP

    Newcomer jimbobs Member

    Joined:
    Oct 23, 2010
    Messages:
    24
    Country:
    United States
    Sorry fattest, you prob didnt see my reply as i used edit so this is a sly bump [​IMG]
     

Share This Page