Softmii bricked my wii! nd lots more too

Discussion in 'Wii - Hacking' started by swf3, Feb 9, 2009.

Thread Status:
Not open for further replies.
Feb 9, 2009
  1. swf3
    OP

    Banned swf3 Banned

    Joined:
    Jan 30, 2008
    Messages:
    197
    Country:
    United Kingdom
    hi guys pleases dont play with softmii if your not 100% sure on what your doing
    as I and lots outhers have fuked there wii by plying with softmii!
     


  2. Dr.Tenma

    Member Dr.Tenma GBAtemp Regular

    Joined:
    Jul 25, 2008
    Messages:
    150
    Country:
    France
    You got Preloader 0.27 installed i guess ? If so, then just launch HBC, then anyregionchanger, and reinstaller sym 3.2
     
  3. houseonfire

    Member houseonfire GBAtemp Regular

    Joined:
    May 21, 2007
    Messages:
    285
    Country:
    United States
    Turn the Wii on and hold reset. Then when you get there launch the HBC, then run any region changer and fix your version from there.
    I did the same thing.
     
  4. afif95

    Member afif95 I own a bungalow on Mars, and booked 4 corner lots

    Joined:
    Nov 24, 2008
    Messages:
    1,805
    Location:
    Malaysia!
    Country:
    Malaysia
    Before you go and flame Softmii, ensure that you have:

    1)Noticed that Softmii is a very noob-friendly guide
    2)An IQ of at least 100
    3)Fucking comprehensible English so that your Flame is solid
    4)Notice that you screwed up somewhere, and it is not entirely Softmii's fault.
     
  5. pumkinut

    Newcomer pumkinut Member

    Joined:
    Oct 28, 2008
    Messages:
    33
    Country:
    United States
    Three words:

    Oh Fucking Well


    Seriously, it's not like it's a difficult procedure. If a Wii gets screwed up because of it, it's entirely a user issue.
     
  6. mcj

    Member mcj GBAtemp Fan

    Joined:
    Nov 21, 2005
    Messages:
    378
    Country:
    United States
    I'm agreeing with the comments above, and not to flame the one that started this thread ... but because not enough of you do your research before trying to install these mods. The backup launcher was out about a month before I installed it, I wasn't screwing around because I don't have $250 for another Wii if I break it beyond repair. So I SEARCHED, and READ, and made 100% sure I was doing everything correctly. And only once I had to start a thread for help because I couldn't even read the error message I was getting. And yes, I searched.

    Why do you think everyone bitches and moans at the newbs and tell them to SEARCH SEARCH SEARCH.
     
  7. dottor_male

    Member dottor_male GBAtemp Regular

    Joined:
    Oct 30, 2008
    Messages:
    181
    Country:
    Italy
    Same here.
    Before installing first ios249 + gamma and then Riskii/Softmii, I searched troughly trough the forum, read all guide/post/etc., FOLLOWED THE INSTRUCIONS and then, after checking that the brick rate was very low/near to zero, I installed the hacks. Even during the installation process I was reading the forum to be sure!

    Never had a Brick.
     
  8. swf3
    OP

    Banned swf3 Banned

    Joined:
    Jan 30, 2008
    Messages:
    197
    Country:
    United Kingdom
    yes i fuked it up myself, that the point for this post, so that outhers dont do the same!

    thank`s to all you guys making fun of my bad english! hope you think your a big man! (one day hope to meet you)
     
  9. afif95

    Member afif95 I own a bungalow on Mars, and booked 4 corner lots

    Joined:
    Nov 24, 2008
    Messages:
    1,805
    Location:
    Malaysia!
    Country:
    Malaysia
    Corrected your English, see teh bolds.

    Anyway, if you want noobs to prevent bricking their Wii, then, you're definitely doing it the wrong way. Tell what you did to your Wii (The Steps of Softmii, not Softmii itself), that should prevent them from doing that.

    Also, if you want to flame softmii, do it the right way.
     
  10. gd6noob

    Newcomer gd6noob Advanced Member

    Joined:
    Jul 16, 2008
    Messages:
    56
    Country:
    Canada
    people who use soft modding tools should know THERE is a chance... the minute you start thinking about doing you should already be aware that there is a chance that there might be problems, which is WHY people should DO THEIR homework b4 atempting such things..

    dont blame the tools for the problems.. if you REALLY dont want to mess up your Wii or any other systems, DONT DO ILLGAL THINGS!
     
  11. joe90

    Newcomer joe90 Advanced Member

    Joined:
    May 14, 2006
    Messages:
    93
    Country:
    brilliant, in so many ways.

    But the key is to read, read and read some more, even though this forum makes it some what hard to see the wood for the trees.
     
  12. robman62

    Member robman62 GBAtemp Regular

    Joined:
    Nov 23, 2008
    Messages:
    275
    Country:
    United States
    that is why I always seem like a noob, I am very computer literate, and have been modding systems for years. In this economy I cant spare enough change for a second wii, so I
    1. read
    2. ask
    3. ask again
    4. read again
    5. ask 1 more time
    6. attempt the mod while reading and asking
     
  13. triassic911

    Member triassic911 Burst Mode

    Joined:
    May 9, 2007
    Messages:
    2,743
    Location:
    NYC, USA
    Country:
    United States
    If you installed preloader you can fix it. Don't mind these assholes.
     
  14. Skarface05

    Member Skarface05 GBAtemp Fan

    Joined:
    Dec 11, 2008
    Messages:
    453
    Location:
    Bath
    Country:
    United Kingdom
    swf3 - SoftMii did not brick your Wii - You did.

    Now - If you follow the instructions provided in the pack, you will have a successfully modified wii [​IMG]

    So, as others have said already - WTF did you do to make it brick. Please list all steps as they occured and maybe someone may be able to help you.

    To be safe tho - i wouldent install SoftMii 2.0 when we release it as you don't want to brick again.
    Use gamma [​IMG]

    And if you want quicker help to your problem come on over to #SoftMii on EFNET for a friendly chat [​IMG]
     
  15. ephumuris

    Newcomer ephumuris Advanced Member

    Joined:
    Nov 28, 2008
    Messages:
    68
    Country:
    United Kingdom
    Surely he can just hold reset like you guys said. Otherwise...what step bricked him if he hasn't even got Preloader installed? lol.
     
  16. sampson

    Newcomer sampson Advanced Member

    Joined:
    Jul 25, 2008
    Messages:
    90
    Country:
    United States
    i have softmii 1.0 on my wii and was wondering how i can remove softmii but keep preloader/3.2u

    do i just run any region changer and revert to 3.2?
     
  17. 20clarky08

    Member 20clarky08 Official Wii Freak

    Joined:
    Oct 29, 2008
    Messages:
    844
    Location:
    ScouseLand
    Country:
    United Kingdom
    so out of the 30,000+ that our server shows have downloaded SoftMii v1.0

    you bricked your wii, so all of a sudden the gba trolls awake once again to jump on the band wagon...what a suprise lol

    this forum has become comic fiction these days instead of a forum/community.

    stop bashing other peoples work because u fucked up.
     
  18. games2007

    Member games2007 GBAtemp Regular

    Joined:
    Nov 28, 2008
    Messages:
    263
    Country:
    United States
    Usually I'm not the type to flame but... I agree with you.
    It's completely your fault. It hasn't happened to anyone who's followed the procedure. You can't skip steps out of laziness or this shit will happen.
    Deal. Unbrick your Wii somehow or buy a new one. Don't hack your Wii until you know what you're doing.
    It took me less than 2 minutes of actual navigation and button pressing to install Softmii, excluding the actual installation time.
     
  19. Golfman560

    Member Golfman560 TheRapist.com

    Joined:
    Dec 29, 2008
    Messages:
    1,099
    Location:
    Living with seals
    Country:
    Antarctica
    I lol'd


    And I agree with Pumkinut, even though its a bit harsh, you have to be able to comprehend what you're doing so that you don't screw up.
     
  20. MrBubbles

    Member MrBubbles GBAtemp Fan

    Joined:
    Oct 19, 2007
    Messages:
    323
    Location:
    USA
    Country:
    United States
    I think you have to try, really hard, to brick your Wii with these loaders.

    Not WAD channels, these loaders, you have to really want to seek out a brick when installing for them.

    The margin for error is very lenient.
     
Thread Status:
Not open for further replies.

Share This Page