So.....is DSi XL compatible with Acekard 2i?

Discussion in 'Acekard' started by Vania, Mar 5, 2010.

Mar 5, 2010
  1. Vania
    OP

    Newcomer Vania Member

    Joined:
    Feb 10, 2010
    Messages:
    21
    Location:
    Unknown World
    Country:
    Antarctica
    Well today is the big day for the Europeans, so does anyone bought it and tried the Acekard 2i on it?

    I still don't own any of the DS handheld, but I'm going to buy the XL if it confirms that AK 2i working on it.
     
  2. syko5150

    Member syko5150 GBAtemp Syko!

    Joined:
    Apr 25, 2009
    Messages:
    3,091
    Location:
    California
    Country:
    United States
    Acekard2i was confirmed working on a Japan DSi XL but idk about the European version.
     
  3. Camshi

    Newcomer Camshi Advanced Member

    Joined:
    Apr 22, 2009
    Messages:
    71
    Location:
    UK
    Country:
    United Kingdom
    Ofc it will work, it comes pre-loaded with the 1.4 Firmware, the XL just has bigger screens.

    Don't panic, but is absolutely fine because they couldn't roll out the 1.5 update due to manufacturing already being started [​IMG]
     
  4. syko5150

    Member syko5150 GBAtemp Syko!

    Joined:
    Apr 25, 2009
    Messages:
    3,091
    Location:
    California
    Country:
    United States
    but since you've never owned a DS before you cant do the 1.4 fix on acekard2i without a DSPhat/Lite so you might want to make sure a friend has one or something first.
     
  5. Vania
    OP

    Newcomer Vania Member

    Joined:
    Feb 10, 2010
    Messages:
    21
    Location:
    Unknown World
    Country:
    Antarctica
    There is no need for me to worry about that, because I ordered my AK 2i from 0SZ, and it will come pre-installed with the 1.4 fix. [​IMG]
     
  6. syko5150

    Member syko5150 GBAtemp Syko!

    Joined:
    Apr 25, 2009
    Messages:
    3,091
    Location:
    California
    Country:
    United States
    then you should be all set to get your XL =)
     
  7. smileybonex

    Newcomer smileybonex Newbie

    Joined:
    Jul 20, 2004
    Messages:
    1
    Country:
    United Kingdom
    Just picked up my DSi XL from Gamestation, and tested with the Acekard 2i - works fine, with Mr D.Phantom smiling away at me!
     
  8. nitrostemp

    Member nitrostemp GBAtemp Maniac

    Joined:
    Mar 15, 2009
    Messages:
    1,272
    Country:
    Australia
    now to find out if m3i zero works. anyone?
     
  9. syko5150

    Member syko5150 GBAtemp Syko!

    Joined:
    Apr 25, 2009
    Messages:
    3,091
    Location:
    California
    Country:
    United States
    it should work just the same since Nintendo didnt update from 1.4
     
  10. Omega_2

    Member Omega_2 GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Mar 14, 2009
    Messages:
    677
    Country:
    Antarctica
    Yeah, don't bother worrying about it working or not, it's just a bigger DSi, if you already had a working cart for it, then it should still work on 1.4xFW
    if not, just get a new cart, simple as that.
     
  11. RupeeClock

    Member RupeeClock Colors 3D Snivy!

    Joined:
    May 15, 2008
    Messages:
    6,307
    Country:
    United Kingdom
    I tried my Acekard 2i at my local Gamestation, in their DSi XL, didn't work.

    I wonder why?
     
  12. rockstar99

    Member rockstar99 Hi

    Joined:
    Dec 3, 2008
    Messages:
    7,375
    Location:
    Toronto
    Country:
    Canada
    Was it updated for the 1.4 fix?
     
  13. RupeeClock

    Member RupeeClock Colors 3D Snivy!

    Joined:
    May 15, 2008
    Messages:
    6,307
    Country:
    United Kingdom
    Of course, I have the Danny Phantom card working on my regular 1.4E DSi.
    And despite that it wouldn't work on the 1.4E DSi XL at gamestation,
     
  14. Nanuk

    Newcomer Nanuk Newbie

    Joined:
    Aug 17, 2008
    Messages:
    6
    Country:
    Sweden
    I got the XL this morning and my Acekard 2i works great. [​IMG]
     
  15. rockstar99

    Member rockstar99 Hi

    Joined:
    Dec 3, 2008
    Messages:
    7,375
    Location:
    Toronto
    Country:
    Canada
    That XL must have a bad game slot I guess
     
  16. RupeeClock

    Member RupeeClock Colors 3D Snivy!

    Joined:
    May 15, 2008
    Messages:
    6,307
    Country:
    United Kingdom
    Don't see how, they were playing Mario Kart DS just fine.
     
  17. gobi

    Newcomer gobi Newbie

    Joined:
    Jan 24, 2010
    Messages:
    1
    Country:
    Germany
    Same for me! Have a european DSi XL since yesterday. Acekard2i (Akaio 1.6, 1.4ready) don't work at all. DSi XL is reporting an error!
     
  18. tk_saturn

    Member tk_saturn GBAtemp Psycho!

    Joined:
    Jan 26, 2010
    Messages:
    3,327
    Country:
    United Kingdom
     

Share This Page