Homebrew SNES emulation on the DS

Discord

Active Member
OP
Newcomer
Joined
Dec 26, 2008
Messages
32
Trophies
0
Age
34
Location
Canada
Website
Visit site
XP
90
Country
Canada
I'm asking this since there's a certain game that I'd like to play (Tales of Phantasia), which doesn't work on SNEmulDS. However, the topics stickied in this section are both rather old, and I was wondering if there were any new SNES emulators for the DS that would play this game. Or is the DS just not powerful enough to get any better compatibility?

Thanks in advance.
 

Tokiopop

Caffeine fiend
Member
Joined
Apr 14, 2009
Messages
1,833
Trophies
0
Age
28
Location
UK
XP
446
Country
jakob95 said:
coolness said:
Do you ever have seen legend of zelda link to the past the game is bull shit on the SNES on version 0.5 and 0.6

That game works perfectly on SnemulDS v0.6.
Not for me, even with a RAM expansion.

Sound is messed up, and so is the keyboard when you enter your name.
 

eSPy

Well-Known Member
Member
Joined
Mar 15, 2009
Messages
145
Trophies
0
XP
68
Country
Canada
ShatteredScreens said:
Not for me, even with a RAM expansion.

Sound is messed up, and so is the keyboard when you enter your name.

hmm...well i just tried it now after reading this on snemul 0.6 and without changing settings or anything it loaded up perfectly. im using an Edge btw with no slot 2 ram expansion
 

regnad

Button Masher
Member
Joined
May 19, 2008
Messages
2,449
Trophies
1
Age
51
XP
3,032
Country
Japan
Keep playing it. You'll notice little glitches here and there.

It's certainly not at all bad, though, and very playable. Nothing that ruins the experience.

Now DKC 1 and 3 -- those two keep freezing up on me. Anyone know how to deal with that? I simply hate the GBA versions -- they're too washed out. The SNES originals are much much better -- except when they freeze of course!!
 

El Dimentio

Active Member
Newcomer
Joined
Nov 1, 2009
Messages
29
Trophies
0
XP
167
Country
United States
So there's no newer emulator than SnemulDS v0.6, I tried it but I can't play half the games I like, and most others have graphical glitches that ruin it for me...

Are there at least any SNES emulators that are being worked on constantly and that could sooner or later get a newer version with better compatibility?
 

regnad

Button Masher
Member
Joined
May 19, 2008
Messages
2,449
Trophies
1
Age
51
XP
3,032
Country
Japan
SnemulDS is being worked on if I'm not mistaken.

There are a few others that have long since been abandonded by the creator.

Hopefully SnemulDS will continue to be improved.

Have you seen this? http://wiki.pocketheaven.com/SNEmulDS_Compatibility_List It may help you solve whatever problems.

[edit]

My bad. Archeide seems to have abandoned the project. His latest post on his blog, stating "SnemulDS is not dead," was posted in June 2008. If it's not dead, well, it's in a pretty deep coma.
 

El Dimentio

Active Member
Newcomer
Joined
Nov 1, 2009
Messages
29
Trophies
0
XP
167
Country
United States
That's very sad, the project only needed a few improvements that could increase compatibility. Is the source available? And if so, for which version?

I know several hackers and I'm sure they would like to experiment with it.
 

_Chaz_

GBAtemp's Official Mook™
Member
Joined
Sep 12, 2009
Messages
5,698
Trophies
0
XP
753
Country
United States
Can anyone even get in contact with this guy?

He seems to have fallen off the face of the earth.
 

lincruste

Well-Known Member
Member
Joined
Jan 13, 2008
Messages
370
Trophies
1
Location
france
XP
1,110
Country
Antarctica
El Dimentio said:
That's very sad, the project only needed a few improvements that could increase compatibility. Is the source available? And if so, for which version?

I know several hackers and I'm sure they would like to experiment with it.

https://svn.bountysource.com/snemulds/
smileipb2.png
 

gamerguitarist7

New Member
Newbie
Joined
Nov 1, 2008
Messages
2
Trophies
0
XP
23
Country
United States
i've read somewhere that no version of SNEmulDS will work on an SDHC card. I have an Acekard 2.1 with a 8GB SDHC card and I can't get snemulds to work at all. Is there a fix for this that anyone knows of?
 

injected11

Crescent Fresh™
Member
Joined
Jul 17, 2009
Messages
1,776
Trophies
0
Website
Visit site
XP
152
Country
United States
gamerguitarist7 said:
i've read somewhere that no version of SNEmulDS will work on an SDHC card. I have an Acekard 2.1 with a 8GB SDHC card and I can't get snemulds to work at all. Is there a fix for this that anyone knows of?
I've had several different versions, and they've all worked fine on my 8GB microSDHC in my R4i-SDHC.
 

rieabbi

Member
Newcomer
Joined
Dec 20, 2008
Messages
18
Trophies
0
XP
40
Country
United States
i am using akaio firmware on acekard 2 .... snemulds works (well only game i have on it is super mario allstars) however, seems that a row of frame is cut off... bad resolution... is there any fix to this?
 

the byter

Active Member
Newcomer
Joined
Feb 19, 2009
Messages
29
Trophies
0
XP
44
Country
United States
rieabbi said:
i am using akaio firmware on acekard 2 .... snemulds works (well only game i have on it is super mario allstars) however, seems that a row of frame is cut off... bad resolution... is there any fix to this?

I'm using the standard ak2 firmware, snemulds works fine.

For the cut off display, go into options / screen layout options and mess with the scaling option to your preference.
 

You may also like...

General chit-chat
Help Users
  • No one is chatting at the moment.
  • RedColoredStars @ RedColoredStars:
    a nearly 6 yr old moto g5 plus
  • RedColoredStars @ RedColoredStars:
    Not saying its not happening for you. Your image is right there. I just dont know why yours is so high and mine is so low. :)
  • K3N1 @ K3N1:
    It could be other factors high ram refresh rate etc
  • RedColoredStars @ RedColoredStars:
    know a good app to double check? perhaps my phones own memory usage stats is full of shit. lol
  • K3N1 @ K3N1:
    Samsung UI is probably a ram hog as it is
  • RedColoredStars @ RedColoredStars:
    Yeah. Could be a number of things. My old ass phone has a custom rom on it too so a lot of the bloat is gone, and its not using the moto UI
  • M4x1mumReZ @ M4x1mumReZ:
    @K3N1, I'm using an XCover 5
  • FAST6191 @ FAST6191:
    re youtube on phones. Newpipe is the way
    +1
  • FAST6191 @ FAST6191:
    3x playback speed and no adverts plus whole load of other things.
  • K3N1 @ K3N1:
    Until it gets a lawsuit notice
  • FAST6191 @ FAST6191:
    Not sure what path they would use for this one
  • FAST6191 @ FAST6191:
    On a different note entirely I randomly ended up on a hardware mods website. Lot of stuff for the GBA and DS it seems that I had missed entirely.
  • FAST6191 @ FAST6191:
    as well as the option to pay $2 for a surface mount standard fuse
  • Oleboy555 @ Oleboy555:
    i use re vanced
  • K3N1 @ K3N1:
    VPN YouTube premium $15 a year with a Turkey connection lol
  • M4x1mumReZ @ M4x1mumReZ:
    D, E, F, G...
  • cearp @ cearp:
    @FAST6191 - totally agree. not sure the reasons people use vanced/revanced over newpipe.
    I guess it's because of people still wanting to use their yt account (with vanced)?
    +1
  • cearp @ cearp:
    when I use newpipe, I am not signed in, no ads, have exportable watch lists etc... really good.
  • luotesi @ luotesi:
    Does anyone have a golden cheat for D2R v1.0.2.0?Like Money、Exp。
  • M4x1mumReZ @ M4x1mumReZ:
    Look elsewhere or make your own
  • Psionic Roshambo @ Psionic Roshambo:
    With hookers and booze!!!
    Psionic Roshambo @ Psionic Roshambo: https://youtu.be/a-xGt-YvYys