SNAFU ported to DS

Discussion in 'GBAtemp & Scene News' started by FAST6191, Sep 5, 2008.

Sep 5, 2008

SNAFU ported to DS by FAST6191 at 1:12 PM (2,858 Views / 0 Likes) 14 replies

  1. FAST6191
    OP

    Reporter FAST6191 Techromancer

    pip
    Joined:
    Nov 21, 2005
    Messages:
    21,736
    Country:
    United Kingdom
    [​IMG] SNAFU ported to DS
    Early light cycle game.
    gummo has released a port of the intellivision game SNAFU. Notably this port features wireless play with up to 3 players.
    [​IMG]
    click to enlarge image​

    [​IMG] release post (retroemu)
    [​IMG] Filetrip download

    Thanks to pdroms for the news.
     
  2. Pizzaroo

    Member Pizzaroo douchebag

    Joined:
    Feb 2, 2008
    Messages:
    1,161
    Country:
    United States
    OMG! I love this game, I played a computer port of it for a LONG time. [​IMG]
     
  3. Joey90

    Member Joey90 Not around any more

    Joined:
    Apr 21, 2007
    Messages:
    703
    Location:
    UK
    Country:
    United Kingdom
    Is this local wifi or internet wifi?

    Internet wifi wouldn't be as good, but I didn't think they had cracked the local wifi. [​IMG]

    What would be awesome would be 2p on the same DS! (one person on D-Pad, one person on buttons)
     
  4. gocontourgo

    Newcomer gocontourgo Newbie

    Joined:
    Sep 5, 2008
    Messages:
    2
    Country:
    United States
    I'm glad someone actually likes my game.

    The multiplayer is played through local wifi. I used liblobby.

    I could add 2 player support on one ds if it was really wanted by people. I also had another game mode idea to add. Everyone would start with a set snake length and after time their snake size would get bigger and you would want to avoid hitting anything. It pretty much takes some aspects of the Bite and Trap modes and combines them.
     
  5. Rayder

    Former Staff Rayder Mostly lurking lately....

    Joined:
    Jan 14, 2007
    Messages:
    6,613
    Location:
    USA
    Country:
    United States
    I used to actually own this game game on a real Intellivision. Before I got rid of the unit, I ended up with 73 games for the system.

    I know that there was SUPPOSED to be an Intellivision compilation released for the DS, but the creators never found a publisher....apparently. It's one system that would really benefit from the touchscreen.....using it for the overlay buttons. Could even have a pic of the overlay ion the touchscreen.....

    Here was the peeps that was supposed to have created it:
    http://www.intellivisiongames.com/

    They don't even mention the DS version anymore. [​IMG]

    EDIT: Found the bit where they talked about a DS version:
    http://www.intellivisiongames.com/media/ne...news051115.html

    Someone needs to make an Intellivision emulator for the DS. Playing it on the PC sucks because of the combination of controller and keyboard you must use to do it.
     
  6. PizzaPasta

    Member PizzaPasta Son of p1ngpong

    Joined:
    Jan 2, 2008
    Messages:
    530
    Location:
    Akron, Ohio
    Country:
    United States
    The music is awesome.
     
  7. Pizzaroo

    Member Pizzaroo douchebag

    Joined:
    Feb 2, 2008
    Messages:
    1,161
    Country:
    United States
    Well I started playing it... for about half an hour! I guess I'm still addicted to this game [​IMG]
     
  8. Alato

    Member Alato GBAtemp Regular

    Joined:
    Jun 25, 2008
    Messages:
    217
    Country:
    Canada
    Is there a black background? The original has a white background.

    I still have the original of this game, it was my favorite game I owned for the Intellivision.
    I also have Intellivision Lives for Gamecube, but Intellivision Lives for DS would be awesome. It's a shame it's never been published. I'd get that game.
    I also have one of those 25-in-one Intellivision things, but it's not great at all. I mean, they don't even use original sound effects. [​IMG]

    Anyway, might download. [​IMG]
     
  9. FAST6191
    OP

    Reporter FAST6191 Techromancer

    pip
    Joined:
    Nov 21, 2005
    Messages:
    21,736
    Country:
    United Kingdom
    Given the entire game is less than most flash cart save files and it has a nice little multiplayer it is staying on my carts. That and I am a sucker for tron/light cycle games.
     
  10. Brocktree

    Member Brocktree GBAtemp Regular

    Joined:
    Oct 13, 2007
    Messages:
    175
    Country:
    Australia
    I seem to only get white screens when using it on the r4. Does anyone know what the problem could be?
     
  11. Rayder

    Former Staff Rayder Mostly lurking lately....

    Joined:
    Jan 14, 2007
    Messages:
    6,613
    Location:
    USA
    Country:
    United States

    The fact that the R4 is DEAD might be a good reason.

    Seriously though, the R4 was never the greatest for homebrew support.
     
  12. Brocktree

    Member Brocktree GBAtemp Regular

    Joined:
    Oct 13, 2007
    Messages:
    175
    Country:
    Australia
    Well Rayder sorry for owning an r4...but if you didnt have any suggestions to help or a proper answer then dont say anything at all. All you could have said was "Not r4 compatible" there simple as that. But no you went further to torment me by telling me what i already know.
    Yes i do know the R4 is dead. Yes i know it was never the greatest homebrew support. No need to state the obvious.
    =D Nice work Rayder. [​IMG]
     
  13. gocontourgo

    Newcomer gocontourgo Newbie

    Joined:
    Sep 5, 2008
    Messages:
    2
    Country:
    United States
    I used the DSTT and iTouch flash cards while making the game. So those 2 cards are sure to work.
     
  14. Brocktree

    Member Brocktree GBAtemp Regular

    Joined:
    Oct 13, 2007
    Messages:
    175
    Country:
    Australia
    Oh ok. Thanks for the infomation. I appreciate it unlike Rayder's ridiculous answer.

    [​IMG]
     
  15. currynoodles

    Member currynoodles GBAtemp Regular

    Joined:
    Jul 29, 2007
    Messages:
    124
    Country:
    Malaysia
    Ooo.. yes. 2 player on 1 DS sounds like a good idea! One play on the directional pad and the other on the XYAB buttons. I'm sure other people who love this would love that feature as well. [​IMG]
     

Share This Page