Shooooooooot I got a clone, im pretty sure

Discussion in 'Acekard' started by dscapes, Dec 14, 2010.

Dec 14, 2010
  1. dscapes
    OP

    Newcomer dscapes Member

    Joined:
    Dec 14, 2010
    Messages:
    19
    Country:
    United States
    Real hot stuff
    Processing.... DO NOT POWER OFF
    need i say more?

    very disappointing since i just bought a beautiful dsi xl
     
  2. .Chris

    Member .Chris Pffft.

    Joined:
    Feb 20, 2009
    Messages:
    2,182
    Location:
    United States
    Country:
    United States
    Could you post a picture of the Acekard?
     
  3. Fear Zoa

    Member Fear Zoa This... This is the world we live in

    Joined:
    Jun 18, 2009
    Messages:
    1,437
    Location:
    Maryland
    Country:
    United States
    Are you sure its a clone and not just a defective unit....RealHotStuff is a pretty reliable website....
    Hell maybe it really is just processing.....give it time?
     
  4. .Chris

    Member .Chris Pffft.

    Joined:
    Feb 20, 2009
    Messages:
    2,182
    Location:
    United States
    Country:
    United States
    It might be that too...

    Did you put all of the correct system files and patch it to be compatible with DSi Firmware 1.4.1?

    ________________________________________________________________________________


    TK_Saturn's Guides of...

    Setting up the Acekard

    Solving Acekard Contact Problems

    Updating the Acekard
     
  5. Hotness1

    Newcomer Hotness1 Advanced Member

    Joined:
    Dec 11, 2010
    Messages:
    54
    Location:
    Flowida
    Country:
    United States
    I've bought 3 Acekard's from Real Hot Stuff and I've never gotten a clone or defective unit. Maybe it is just defective though. Try reformatting with Panasonic SD Formatter and then put all your files on your micro SD. Then come back and tell us if you have the same problem.

    [​IMG]
     
  6. Another World

    Former Staff Another World Emulate the Planet!

    Joined:
    Jan 3, 2008
    Messages:
    10,476
    Location:
    From Where???
    Country:
    Colombia
    what is the hardware id. the update program will say it as two sets of numbers (IE: 8181 -- which is hwid 81). if the case is not glued photos of the pcb would also help. take some images of everything and post it (card front, cart back, box). what you really need to know is that hwid.

    i had to be the one to bring the bad news, but rhs was selling ak2i clones for awhile. during that time they posted on gbatemp saying they were not clones. we proved them wrong and they continued to say they were not clones. i've purchased a few cards off of them that when they arrived they were clones. never an ak2i but it did happen to me. i have a post about the r4 i got a few years ago somewhere here on gbatemp. i can dig out the images if anyone is curious. it was an exact copy, i had to open it up to verify it was a clone.

    they are a good site as far as shipping time and customer service. however, they don't seem to pay much attention to what they are ordering or where it comes from. if they aren't looking at the stock and testing random cards how are they to know?

    -another world
     
  7. Hotness1

    Newcomer Hotness1 Advanced Member

    Joined:
    Dec 11, 2010
    Messages:
    54
    Location:
    Flowida
    Country:
    United States
    Wasn't that like a long time ago though, like in mid 2010? I thought they stopped with the clones.
     
  8. NinjaMic

    Newcomer NinjaMic Advanced Member

    Joined:
    Jul 8, 2010
    Messages:
    88
    Country:
    United States
    Also what AKAIO are you running....if its anything recent, a clone won't even load the menu iirc


    got my Acekard from RHS earlier this year and it was legit (HWID: 81)
     
  9. ShadowSoldier

    Member ShadowSoldier GBAtemp Guru

    Joined:
    Oct 8, 2009
    Messages:
    9,383
    Country:
    Canada
    "long time ago" lol.

    @AW: I'm curious about this little mishap, I would like to read it. If it's not too much trouble that is.
     
  10. dscapes
    OP

    Newcomer dscapes Member

    Joined:
    Dec 14, 2010
    Messages:
    19
    Country:
    United States
  11. Hotness1

    Newcomer Hotness1 Advanced Member

    Joined:
    Dec 11, 2010
    Messages:
    54
    Location:
    Flowida
    Country:
    United States
    Wow I hat to break it to you but it actually looks like you have a clone. But that might just be the glare. Is there like a square bump in the middle or like a tiny circle like bump?

    Does it look like this?



    If so you've got a clone and you need to open a ticket with RHS and send it back for a refund or replacement. Theyre pretty good with that stuff though. I bout an acekard and in 5 mins I bricked it and they said they give me a refund for it(Cause they think they sent me a defective card [​IMG])

    If not you're card might just be defective.
     
  12. RedBaron

    Newcomer RedBaron GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Dec 7, 2009
    Messages:
    519
    Country:
    Australia
    I have a clone also but I cant send it back I got it second hand and I found out it was a clone.
    Where can I get software for it as I cant replace it [​IMG]
     
  13. Hotness1

    Newcomer Hotness1 Advanced Member

    Joined:
    Dec 11, 2010
    Messages:
    54
    Location:
    Flowida
    Country:
    United States
    umm I don't think there is any software for a clone. I guess you could use acekard official firmware but the new updates might not work. I'm pretty sure clones are just older versions of the Acekard so newer things like updates and games might not work, but im no expert so I dont know if anything i just said is true or not [​IMG]
     
  14. Evo.lve

    Member Evo.lve All that you could be.

    Joined:
    Oct 11, 2010
    Messages:
    1,786
    Location:
    Away from you.
    Country:
    Australia
    I hate to be the one who says it, but yes you do!!!!!!
     
  15. Hotness1

    Newcomer Hotness1 Advanced Member

    Joined:
    Dec 11, 2010
    Messages:
    54
    Location:
    Flowida
    Country:
    United States
    I knew it's an older model but I thought that they couldn't run AKAIO. Plus on the Acekard website they say:


    Be Care Of Clone Carts


    This is the fake ak2i. They're using the "Actel" chip which we do not use for a very long time. We do not sale this type of ak2i anymore. The clone cart has to open a window at the back of shell to fit the chip. You can even feel them by touching the sticker. So if you buy one Ak2i like this now then it must be fake.

    Soo I though this meant that the ones with the chip bulging out were fake no?
     
  16. Evo.lve

    Member Evo.lve All that you could be.

    Joined:
    Oct 11, 2010
    Messages:
    1,786
    Location:
    Away from you.
    Country:
    Australia
    It's a hit/miss.

    I've got one of them, but it's real because it's just old stock.

    It's basically the risk you take.
     
  17. toadhall

    Newcomer toadhall Member

    Joined:
    Dec 7, 2010
    Messages:
    13
    Location:
    MYS
    Country:
    Malaysia
    Well I ordered an Acekard 2i from RHS (hong kong) and I just got it this morning. I haven't opened the cart itself or peeled off the sticker yet, but AKAIO reports it as HWID 81 so I guess it's not a fake?
     
  18. Rydian

    Member Rydian Resident Furvertâ„¢

    Joined:
    Feb 4, 2010
    Messages:
    27,883
    Location:
    Cave Entrance, Watching Cyan Write Letters
    Country:
    United States
    "which we do not use for a very long time"

    Old acekard model did use the chip, so that's not the only way to tell.

    If AKAIO 1.8.1 runs and reports the HWID as 81, it's a real one (as far as we know).
     
  19. mechadylan

    Member mechadylan GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Aug 18, 2009
    Messages:
    776
    Country:
    United States
    Hmmmph. Sounds like the same crummy carts that I got from Price Angels? [​IMG]
     

Share This Page