[Release] FBI - Open source CIA installer

Discussion in '3DS - Homebrew Development and Emulators' started by Steveice10, Apr 11, 2015.

Apr 11, 2015
  1. David Cortez

    Newcomer David Cortez Newbie

    Joined:
    May 16, 2016
    Messages:
    7
    Country:
    United States
    Having an issue can anyone help? I downloaded .cia dragon quest 8 but once i go to install in FBI i get an error message

    Result Code: 0xC86044D2
    Level Status (25)
    Summary : Out of resource (3)
    Module: FS (17)
    Desc: Partition Full (210)
     


  2. Sonic Angel Knight

    Member Sonic Angel Knight GBAtemp Guru

    Joined:
    May 27, 2016
    Messages:
    8,240
    Location:
    New York
    Country:
    United States
    Is your sd card full? It says partition full...
     
  3. David Cortez

    Newcomer David Cortez Newbie

    Joined:
    May 16, 2016
    Messages:
    7
    Country:
    United States
    I have deleted 3 games well over the storage this game needs and still same error message
     
  4. Candy7

    Newcomer Candy7 Newbie

    Joined:
    Jan 27, 2017
    Messages:
    7
    Country:
    Italy
    @David Cortez How big is the game you want to download and how much is big your SD Card?
     
  5. yoshinatsu

    Member yoshinatsu GBAtemp Fan

    Joined:
    Sep 14, 2009
    Messages:
    368
    Location:
    Downtown Jigoku
    Country:
    Greece
    Would an auto-shutdown (or at least auto-sleep) function after CIA installation be possible with a future update? Or do we not have this level of control through homebrew? It'd be really nice if we could keep those huge CIAs installing while we're away or alseep without having to worry about screen burn-in etc.
     
    Last edited by yoshinatsu, Feb 3, 2017
    I pwned U! likes this.
  6. Sonic Angel Knight

    Member Sonic Angel Knight GBAtemp Guru

    Joined:
    May 27, 2016
    Messages:
    8,240
    Location:
    New York
    Country:
    United States
    Screen burn in is still a thing we have to deal with in 2017? What madness is this technology of this decade? :wtf:
    Also, i still agree, eshop installs during sleep mode (lid closed) is cool, not even freeshop can do that, and i only use it to download demos from other regions. Some are kinda big for a demo, those region exclusives. :P
     
    Giodude likes this.
  7. Gotolsete

    Newcomer Gotolsete Newbie

    Joined:
    Oct 12, 2015
    Messages:
    5
    Country:
    Colombia
    Hello there, I've encountered a problem with FBI, and even if it was in 2.4.2, the error is still on 2.4.7. A while ago I tried to send a game through SocketPunch, but I saw the game would need around 5 hours to send and install, and thus, I cancelled the sending of the .cia, from that day on, my New Nintendo 3DS stopped being able to connect to the wi-fi I tried to send the file over, do you know any possible fix for this?
     
  8. shafty710

    Newcomer shafty710 Advanced Member

    Joined:
    Feb 28, 2009
    Messages:
    91
    Location:
    South U.S.
    Country:
    United States
    Been a while since I've been in the 3ds scene. Just updated my Luma to 6.6 and I am now team a9hl. ;)
    Used to use Devmenu/BigBlue Menu to install cia & dlc with no problems, but I just updated FBI to the latest 2.4.7

    2 Questions:
    - As of 2/2017, is FBI the fastest/best method to install both cia & dlc compared to the rest (Devmenu,BB Menu)?
    - Can FBI use my internet connection somehow to speed up cia installations? If so, how can I access this power?


    Thank you for help!
     
  9. OkabeChris

    Newcomer OkabeChris Newbie

    Joined:
    Feb 14, 2017
    Messages:
    2
    Country:
    Mexico
    Excuse when I try to install to install a cia it reaches like 7-10Mb and it stops with an error and then it seem the sd become undetected and I have to rebooted it for it to be detected, i can install other apps like chmm but the games placed in my sd for install won't install I can install through qr code but not all games are avaible so what's the problem?
    Error
    Failed to install cia file
    result code: 0xC9604548
    Level: Status (25)
    Summary: Internal (11)
    Module: FS (17)
    Desc: Bus error / TWL partition invalid (331)
     
  10. eroz76

    Member eroz76 GBAtemp Regular

    Joined:
    Feb 13, 2015
    Messages:
    235
    Location:
    Chicago
    Country:
    United States
    Sounds like you sd card is going bad. Same error as yours in this thread. https://gbatemp.net/threads/problems-installing-cias.429215/page-3#post-6921441 Below is the solution.

     
  11. CainhurstKnight

    Newcomer CainhurstKnight Member

    Joined:
    Nov 16, 2016
    Messages:
    15
    Country:
    United States
    Hi, i'm following this guide:
    https://3ds.guide/updating-a9lh

    In the section IV, i got a error:

    Failed to open file listing archive
    result code 0xE0E046BE
    Level: Usage (28)
    Summary: Invalid Argument (7)
    Module: FS (17)
    Desc: Invalid Path / Inaccessible archive (702)

    I have to copy arm9loaderhax.bin in the CTR NAND. I am in the sysnand, in the emunand works fine (but i think the guide is telling to do this using the sysnand...)
     
    Last edited by CainhurstKnight, Feb 15, 2017
  12. OkabeChris

    Newcomer OkabeChris Newbie

    Joined:
    Feb 14, 2017
    Messages:
    2
    Country:
    Mexico
  13. Steveice10
    OP

    Member Steveice10 GBAtemp Maniac

    Joined:
    Jul 19, 2009
    Messages:
    1,080
    Country:
    United States
    FBI v2.4.8 has been released.
    • Fall back to region-based language if a title does not have a name for the current system language.
    • Treat .cetk files as tickets.
    • Fix self-overwrite check when FBI has a different unique ID.
    • Fix TWL cartridges being sorted at the end of the title list.
    • servefiles: Add .cetk to supported extensions.
    • servefiles: Add drag-and-drop batch file. (@Remnence)
    • servefiles: Exit with code 1 if a socket error occurs.
    • servefiles: Miscellaneous clean-ups and improvements. (@emeric254)
    • servefiles: Use /usr/bin/env for shebang.
     
  14. PrometheusG.

    Member PrometheusG. GBAtemp Regular

    Joined:
    Jun 27, 2016
    Messages:
    294
    Country:
    Greece
    thank you for you hard work Steveice10 !
     
  15. Blaithnaid

    Newcomer Blaithnaid Member

    Joined:
    Oct 9, 2015
    Messages:
    10
    Country:
    Ireland
    Is there a way for me to get FBI its own icon on the home menu, instead of it occupying my H&S app? I've just finished following 3ds.guide
     
  16. fr3quency

    Member fr3quency GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Jan 11, 2016
    Messages:
    730
    Location:
    Wherever my imagination decides.
    Country:
    Greece
    Download the latest .CIA and open H&S app(which is FBI) and install the .CIA that you downloaded. So now you will have the FBI in home menu and the FBI in H&S app(you can restore the H&S app through Decrypt9 I think but it's not needed)

    Sent from my Nexus 5
     
  17. mike4001

    Newcomer mike4001 Member

    Joined:
    Sep 27, 2016
    Messages:
    31
    Country:
    Austria
    It seems you didn't finish the guide ;-)

    In https://3ds.guide/installing-arm9loaderhax Section VI you install FBI from within the H&S injected FBI version and then reinject the original H&S app into H&S.
     
    eroz76 and KunoichiZ like this.
  18. leezantua

    Newcomer leezantua Newbie

    Joined:
    Feb 13, 2017
    Messages:
    7
    Country:
    Philippines
    If i installed all titles using cia files, if i need to delete some games do i just select uninstall titles and NOT the uninstall title and tickets?
     
  19. Blaithnaid

    Newcomer Blaithnaid Member

    Joined:
    Oct 9, 2015
    Messages:
    10
    Country:
    Ireland
    Ah! okay. Seems I missed that step :P I reinjected FBI and got that installed. All done!
    Now I've done that, can I just put .cias on my sd card and install them with FBI?
     
  20. Giodude

    Member Giodude Ruler of Italy

    Joined:
    May 17, 2015
    Messages:
    2,959
    Location:
    New York
    Country:
    United States
    Lg v10 has massive screen burn and it came out November 2016. I don't get it.

    — Posts automatically merged - Please don't double post! —

    Actually, what alot of people don't know is you don't have to do that. If you simply go inside fbi and hit update, it installs the fbi cia to your home menu.
     

Share This Page