Hacking [Question] Backing up games to emuNAND

Damon_girl

Well-Known Member
OP
Member
Joined
Oct 27, 2015
Messages
960
Trophies
0
Age
28
XP
498
Country
United States
So I unlinked my emuNAND and sysNAND by formatting my sysNAND, and when I went into emuNAND I couldn't find any of my eshop games even though I backed up my SD card beforehand. How do I get them back?
 

Tallion

Well-Known Member
Newcomer
Joined
Apr 22, 2015
Messages
48
Trophies
0
Age
20
XP
452
Country
United States
I know they're stored in my SD card because I've backed it up before, but now I can't access them at all since I formatted my sysNAND.

same here. I tried moving a few folders of mt games around between sysnand and emunand, but the games didn't show up. I'm guessing there is a specific way to get them back. I'm not terribly concerned though since I have other means of reinstalling them with FBI now.
 

Damon_girl

Well-Known Member
OP
Member
Joined
Oct 27, 2015
Messages
960
Trophies
0
Age
28
XP
498
Country
United States
same here. I tried moving a few folders of mt games around between sysnand and emunand, but the games didn't show up. I'm guessing there is a specific way to get them back. I'm not terribly concerned though since I have other means of reinstalling them with FBI now.
But what about your saved data? Will that still be there?
 

Damon_girl

Well-Known Member
OP
Member
Joined
Oct 27, 2015
Messages
960
Trophies
0
Age
28
XP
498
Country
United States
As far as saves go, I am planning on using savedatafiler to restore my saves from my original sd backup.
How do you do that? Sorry for the questions, I just recently downgraded to 9.2 and I'm trying to figure all this hacking stuff out.

--------------------- MERGED ---------------------------

Why not just download them again from e-shop? As long as your savedata is backed up you should be fine.
How do I spoof the eshop in emuNAND though? I know you can update, but aren't Nintendo servers down right now?

--------------------- MERGED ---------------------------

Also, I tried downloading DLC for Smash last night and for some reason it didn't work. I installed both the cia update and the Cloud DLC pack and an error message appeared when I launched Smash, telling me to shut my 3DS off.
 

Tallion

Well-Known Member
Newcomer
Joined
Apr 22, 2015
Messages
48
Trophies
0
Age
20
XP
452
Country
United States
How do you do that? Sorry for the questions, I just recently downgraded to 9.2 and I'm trying to figure all this hacking stuff out.

--------------------- MERGED ---------------------------


How do I spoof the eshop in emuNAND though? I know you can update, but aren't Nintendo servers down right now?

I can't get on the eshop and haven't experimented with spoofing yet to do so. Installing CIA's is much easier for me than just redownloading everything. We still don't know what all Nintendo did during their maintenance so I would suggest steering clear of connecting to their services for now (just my opinion). Savedatafiler is ann app I heard of, that can be used to easily move save files around. I have not used it yet, so I can't really provide much info, but hopefully someone reading this will be able to give us both some insight.
 

Damon_girl

Well-Known Member
OP
Member
Joined
Oct 27, 2015
Messages
960
Trophies
0
Age
28
XP
498
Country
United States
I can't get on the eshop and haven't experimented with spoofing yet to do so. Installing CIA's is much easier for me than just redownloading everything. We still don't know what all Nintendo did during their maintenance so I would suggest steering clear of connecting to their services for now (just my opinion). Savedatafiler is ann app I heard of, that can be used to easily move save files around. I have not used it yet, so I can't really provide much info, but hopefully someone reading this will be able to give us both some insight.
I definitely agree. Right now I'm installing Kingdom Hearts to my 3DS so I'm hoping it'll work. I can wait until it's okay to use Nintendo servers again. I just don't want to lose any of my digital games.
 

Tallion

Well-Known Member
Newcomer
Joined
Apr 22, 2015
Messages
48
Trophies
0
Age
20
XP
452
Country
United States
I definitely agree. Right now I'm installing Kingdom Hearts to my 3DS so I'm hoping it'll work. I can wait until it's okay to use Nintendo servers again. I just don't want to lose any of my digital games.
Kingdom Hearts was the first game I installed as well! I can't live without it lol
 
General chit-chat
Help Users
    Psionic Roshambo @ Psionic Roshambo: Donde es yayo!