Prince of Persia Freeze

Discussion in 'Acekard' started by arapozo, Jan 11, 2009.

Jan 11, 2009

Prince of Persia Freeze by arapozo at 11:30 AM (1,040 Views / 0 Likes) 4 replies

  1. arapozo
    OP

    Member arapozo GBAtemp Regular

    Joined:
    May 19, 2008
    Messages:
    135
    Country:
    Dominican Republic
    Has someone experienced a Freeze on Prince of Persia The fallen king.
    When I enter the second world after you open the door the game freezes after 30 - 45 seconds of play.
    Is not the ROM since I tried it in a CycloDS and it worked.
    I'm playing it with an AK2 with the latest firmware.
     
  2. damnesiac

    Newcomer damnesiac Member

    Joined:
    Dec 26, 2008
    Messages:
    37
    Location:
    melb.vic.au
    Country:
    Australia
    Disabled sot reset and download play?

    Tried the AKAIO firmware? It usually plays stuff better.
     
  3. arapozo
    OP

    Member arapozo GBAtemp Regular

    Joined:
    May 19, 2008
    Messages:
    135
    Country:
    Dominican Republic
    I'll try AKAIO because I always disable soft reset and download play.
     
  4. aphirst

    Member aphirst "Aren't girls with pee-pees just men?"

    Joined:
    Oct 22, 2007
    Messages:
    317
    Location:
    Augsburg
    Country:
    Germany
    If you've disabled the patches you don't want/need, freezing/lagging problems can often be solved my formatting the MicroSD with the Panasonic SD Formatter. (Google [​IMG])
    And, obviously, using AKAIO's alternate loader feature with a newer official loader ak4menu.nds might help in addition. [​IMG]
     
  5. arapozo
    OP

    Member arapozo GBAtemp Regular

    Joined:
    May 19, 2008
    Messages:
    135
    Country:
    Dominican Republic
    Panasonic SD Formatter solved the issue.
    It's weird that it only affected one game.
     

Share This Page