Hacking Possible Incompatibility problems?

G0dLiKe

who needs a title ;)
OP
Member
Joined
Aug 2, 2009
Messages
1,674
Trophies
0
Website
db.tt
XP
206
Country
United States
Hi,

so I try to play Ys IV PC Engine wad on my 3.2E Wii and when I start it it just resets the Wii to the homescreen....

So, am I missing any IOS or stuff? This is pretty weird.

The wad is regionfree, I have NTSC video out and my TV is NTSC and full HD.

Here is my Signcheck list of installed IOSs:

SignCheck 0.3 aka /dev/nintystuff build report
Wii region Europe
Wii unique device id

IOS number "Trucha bug" "Flash access" "Boot2 access" "Usb2.0 IOS tree"

IOS250 (ver 65535) Enabled Disabled Disabled Enabled
IOS249 (ver 14) Enabled Disabled Disabled Enabled
IOS223 (ver 4) Enabled Disabled Disabled Disabled
IOS222 (ver 4) Enabled Disabled Disabled Disabled
IOS202 (ver 4) Enabled Disabled Disabled Disabled
IOS61 (ver 4890) Disabled Disabled Disabled Disabled
IOS60 (ver 6174) Disabled Disabled Disabled Disabled
IOS57 (ver 5404) Enabled Disabled Disabled Disabled
IOS56 (ver 4890) Enabled Disabled Disabled Disabled
IOS55 (ver 5149) Enabled Disabled Disabled Disabled
IOS53 (ver 5149) Enabled Disabled Disabled Disabled
IOS51 (ver 4633) Enabled Disabled Disabled Disabled
IOS50 (ver 4889) Enabled Disabled Disabled Disabled
IOS38 (ver 3610) Enabled Disabled Disabled Disabled
IOS37 (ver 3612) Enabled Disabled Disabled Disabled
IOS36 (ver 3094) Enabled Disabled Disabled Disabled
IOS35 (ver 3092) Enabled Disabled Disabled Disabled
IOS34 (ver 3091) Enabled Disabled Disabled Disabled
IOS33 (ver 2834) Enabled Disabled Disabled Disabled
IOS31 (ver 3092) Enabled Disabled Disabled Disabled
IOS30 (ver 2576) Disabled Enabled Disabled Disabled
IOS28 (ver 1293) Enabled Disabled Disabled Disabled
IOS22 (ver 780) Enabled Disabled Disabled Disabled
IOS20 (ver 12) Enabled Enabled Disabled Disabled
IOS17 (ver 518) Enabled Disabled Disabled Disabled
IOS14 (ver 263) Enabled Disabled Disabled Disabled
IOS13 (ver 16) Enabled Disabled Disabled Disabled
IOS12 (ver 12) Enabled Disabled Disabled Disabled

If anyone knows the solution please let me know.

BTW, I dont have cIOSCORP installed and I dont want to install it.

Thanks guys.
 

bazamuffin

RESIDENT HATER OF POLITICAL POSTING WANKSTAINS
Member
Joined
Feb 1, 2009
Messages
2,352
Trophies
1
Location
Shmashmortion Clinic
XP
1,437
Country
Uruguay
I read somewhere that some games have issues depending on your output method (component/scart etc). You could try changing and also try changing screen settings in the Wii.

I have issues with quite a few games that just give me black screen and I have up-to-date IOS's. Still not found a solution for that.
 

G0dLiKe

who needs a title ;)
OP
Member
Joined
Aug 2, 2009
Messages
1,674
Trophies
0
Website
db.tt
XP
206
Country
United States
Well, I´m on composite cable, have tried all 3 options in the settings, have tried in combination with Any Region Changer setting video output to NTSC and PAL, not working.

Maybe this is a IOS problem? Can it be?
 

retKHAAAN

Well-Known Member
Member
Joined
Mar 14, 2009
Messages
3,840
Trophies
1
XP
1,597
Country
United States
Agreed, you should update each IOS. There are newer versions of just about every IOS you have listed there and it's really not necessary to Trucha EVERY single IOS on your system.
 

Fudge

Remember that death is not the end, but only a tra
Banned
Joined
Aug 26, 2009
Messages
2,653
Trophies
0
Age
27
Location
New York
Website
Visit site
XP
662
Country
United States
It could be a problem with the game itself. Download wwpacker and try different patches until you get the game to work. If it's a Japanese wad, it's more than likely that you need to patch the language. This happened to me a lot with many Japanese WiiWare games, and I could fix nearly all of them.
 

xzxero

♥bong milk does good for the brain♥
Member
Joined
Jul 18, 2008
Messages
3,831
Trophies
0
Age
14
Location
SB
Website
Visit site
XP
332
Country
United States
Wiiware/Virtual Console Games use IOS53 or IOS55 to function

you can use shomiiwads to see what IOS the was runs under.
 

G0dLiKe

who needs a title ;)
OP
Member
Joined
Aug 2, 2009
Messages
1,674
Trophies
0
Website
db.tt
XP
206
Country
United States
xzxero said:
Wiiware/Virtual Console Games use IOS53 or IOS55 to function

you can use shomiiwads to see what IOS the was runs under.

That did the trick, thanks xzxero...

Thanks guys for your input.
 

Site & Scene News

Popular threads in this forum

General chit-chat
Help Users
  • No one is chatting at the moment.
  • BakerMan @ BakerMan:
    fuck ubisoft, and fuck activision
    +1
  • realtimesave @ realtimesave:
    Nintendo needs to release a new console, switch is getting such shitty little games lately lol it's pathetic
  • Purple_Heart @ Purple_Heart:
    Lmao a new flashcart... The Unlock Switch... I knew it's not fake xD
    +1
  • NinStar @ NinStar:
    A new consoles won't solve that problem
  • NinStar @ NinStar:
    It will actually make it worse
  • The Real Jdbye @ The Real Jdbye:
    well actually
    a new console won't do anything right now, because the games are still in development, that's why there are few games being released
  • The Real Jdbye @ The Real Jdbye:
    it won't make the games finish any faster
  • Veho @ Veho:
    2/3rds of launch titles for the Switch 2 will just be lazy ports of Switch games anyway.
  • The Real Jdbye @ The Real Jdbye:
    probably
  • The Real Jdbye @ The Real Jdbye:
    maybe mario kart 9 will be a launch title
  • The Real Jdbye @ The Real Jdbye:
    i really want a new mario kart
  • Veho @ Veho:
    What, you mean the endless stream of DLCs doesn't count?
  • Veho @ Veho:
    Why develop a new game when you can just sell season passes forever?
  • Veho @ Veho:
    I'm still on MKDS so I'm not bothered :tpi:
  • The Real Jdbye @ The Real Jdbye:
    i like the dlc tbh, i'd like a new game more
  • ZeroT21 @ ZeroT21:
    but the current version is still selling fine at full price
  • SylverReZ @ SylverReZ:
    Hello
  • ZeroT21 @ ZeroT21:
    sup
    +1
  • SylverReZ @ SylverReZ:
    @realtimesave, You seen the Unlock Switch flashcart yet?
  • K3Nv2 @ K3Nv2:
    I'll see the 19.0 update that blocks use ability to it
    +1
  • K3Nv2 @ K3Nv2:
    Lol newegg+
    Screenshot-20240423-053504-Gmail.jpg
  • S @ salazarcosplay:
    does update 19 really block it
  • SylverReZ @ SylverReZ:
    Update 19 never came out yet. Just the 18.1.
    SylverReZ @ SylverReZ: Update 19 never came out yet. Just the 18.1.