pokemon soul sliver to heart gold

Discussion in 'NDS - ROM Hacking and Translations' started by iFish, Sep 14, 2009.

Sep 14, 2009
  1. iFish
    OP

    Member iFish Slower than a 90s modem

    Joined:
    Jul 11, 2009
    Messages:
    4,222
    Location:
    Montreal, QC
    Country:
    Canada
    hello all

    i was woundering if i can trade from soul sliver to heart gold that are both on my card at the same time can i trade between them? liuke a homebrew method or something
     
  2. Supertwigs

    Newcomer Supertwigs Newbie

    Joined:
    Aug 25, 2009
    Messages:
    8
    Country:
    United States
    You really shouldn't need to trade. I mean, you can use the same gamesave for both games, so you can get all the "unique" Pokemon from both games on the same gamesave.

    Also, you can probably trade from one to somebody else, like your friend, and then trade to the other game.
     
  3. fishykipper

    Member fishykipper pkmn breeder

    Joined:
    Jul 19, 2009
    Messages:
    613
    Location:
    United Kingdom
    Country:
    United Kingdom
    i haven't heard of it before, seems like a lot of effort? trade with you mates? would be cool though!
     
  4. fishykipper

    Member fishykipper pkmn breeder

    Joined:
    Jul 19, 2009
    Messages:
    613
    Location:
    United Kingdom
    Country:
    United Kingdom
    theres no points in using the same gamesave for both? it means you'll progress through each game at the exact same level, with the exact same pokemon...where the fun in that? blatantly not the way to play!
     
  5. iFish
    OP

    Member iFish Slower than a 90s modem

    Joined:
    Jul 11, 2009
    Messages:
    4,222
    Location:
    Montreal, QC
    Country:
    Canada
    becasue i wanna get 2 of the 3 starters lol so i need to use my heart goldso i cant trade between my 2 saves [​IMG]
     
  6. gigermunit

    Member gigermunit GBAtemp Fan

    Joined:
    May 13, 2007
    Messages:
    437
    Location:
    Orlando
    Country:
    United States
    you can't trade using 1 ds and 1 flashcart.
     
  7. Nexis23

    Newcomer Nexis23 Member

    Joined:
    Jun 25, 2009
    Messages:
    17
    Country:
    Australia
    If it's possible at all, it would most likely be able to be done using an emulator such as no$gba.
     
  8. iFish
    OP

    Member iFish Slower than a 90s modem

    Joined:
    Jul 11, 2009
    Messages:
    4,222
    Location:
    Montreal, QC
    Country:
    Canada
    whatever well i was just asking
     
  9. Supertwigs

    Newcomer Supertwigs Newbie

    Joined:
    Aug 25, 2009
    Messages:
    8
    Country:
    United States
    I got a solution. Use a save editor, when one's released in English, and save the .pkmn file of whomever you're trading. Then delete/release that Pokemon, and save the .pkmn file to your new game.
     
  10. BurlyEd

    Member BurlyEd GBAtemp Fan

    Joined:
    May 15, 2007
    Messages:
    389
    Location:
    Big Hat Country
    Country:
    United States
    There is an easy way of getting multiple starters:
    I used the "Can Catch Trainer's Pokemon" cheat from the GBAtemp Cheats Forum to catch my rival's starter in Azalea Town - that is two starters.
    Then I caught the second trainer's Bulbasaur on Route 34 - that makes 3 starters and I only have 2 badges so far.
    There was a Charmander, a Squirtle and another Bulbasaur in Union Cave in the original Gold and Silver - I expect to catch one of those.
    ... etc

    [​IMG] [​IMG]
     
  11. iFish
    OP

    Member iFish Slower than a 90s modem

    Joined:
    Jul 11, 2009
    Messages:
    4,222
    Location:
    Montreal, QC
    Country:
    Canada
    will my rival get that pokemon back next bettle?

    and there already checta
     
  12. Pong20302000

    Member Pong20302000 making notes on everything

    Joined:
    Sep 8, 2009
    Messages:
    8,076
    Location:
    One's inner self
    Country:
    Japan
    well if you have a DSI then this problem will be solved soon by an app called

    "Pokemon Box" DSi App

    it allows you to put a Diamond, Pearl, Platinum, Heart gold, soul silver

    and place them into this box stored in the DSI memory and then you can transfer to another cart

    so keep you eyes out
     
  13. BurlyEd

    Member BurlyEd GBAtemp Fan

    Joined:
    May 15, 2007
    Messages:
    389
    Location:
    Big Hat Country
    Country:
    United States
    No, the next rival battle he will have higher level pokemon.
    You can catch any of them too.

    [​IMG] [​IMG]
     
  14. iFish
    OP

    Member iFish Slower than a 90s modem

    Joined:
    Jul 11, 2009
    Messages:
    4,222
    Location:
    Montreal, QC
    Country:
    Canada
    no dsi yet soon to come tho and where can i get soul sliver cheats?
     
  15. BurlyEd

    Member BurlyEd GBAtemp Fan

    Joined:
    May 15, 2007
    Messages:
    389
    Location:
    Big Hat Country
    Country:
    United States
    http://cheats.gbatemp.net/forum/viewtopic.php?f=7&t=572

    In order to use cheats, you will also need to change the Game ID for the patched and trimmed rom file.
    It is IPKJ BD9D2F31 for 4159 Pokemon Heart Gold (J) Kazo v3b.nds,
    Game ID is IPGJ BB4BC92C for 4160 Pokemon Soul Silver (J) Kazo v3b.nds.
    ID for 4160 Pokemon Soul Silver (J) Raqib12 v3.nds is IPGJ B4D8AB2F.
    It changes for every one of Kazo's or Raqib12's releases.
    If you have a different rom or do not know what you have, you need to get r4cce and learn how to use it -
    especially the ... button by the Game ID boxes.

    [​IMG] [​IMG]
     
  16. iFish
    OP

    Member iFish Slower than a 90s modem

    Joined:
    Jul 11, 2009
    Messages:
    4,222
    Location:
    Montreal, QC
    Country:
    Canada
    im not usng r4 im using edge and i dont wanna cheat actualy maybe i do
     

Share This Page