Pokemon Platinum Question

Discussion in 'NDS - ROM Hacking and Translations' started by Noimus, Mar 15, 2010.

Mar 15, 2010

Pokemon Platinum Question by Noimus at 9:23 PM (742 Views / 0 Likes) 4 replies

  1. Noimus
    OP

    Newcomer Noimus Member

    Joined:
    Mar 15, 2010
    Messages:
    47
    Country:
    United States
    I was testing YSMenu right so I got the latest savlib.dat and everything and installed it fine. I ran it no problem. I am in Jubilife City right now just testing random stuff. My .SAV file is 512kb. So when does it be 1MB? Does it be 1MB automatically or what?

    Im using the R4DS which can't get me 1MB so I used YSMenu
     
  2. user not found

    Banned user not found Banned

    Joined:
    Mar 15, 2010
    Messages:
    73
    Country:
    Why the hell should it be 1MB?
     
  3. Noimus
    OP

    Newcomer Noimus Member

    Joined:
    Mar 15, 2010
    Messages:
    47
    Country:
    United States
    The Pokemon Platinum .SAV requires 1MB after some game time
     
  4. user not found

    Banned user not found Banned

    Joined:
    Mar 15, 2010
    Messages:
    73
    Country:
  5. kineticUk

    Member kineticUk GBAtemp Fan

    Joined:
    Sep 14, 2009
    Messages:
    457
    Location:
    Newcastle
    Country:
    United Kingdom
    The Platinum .sav can be either 1MB or 512kb.
    The official game uses 1MB but it is split... actual save info takes up 512kb but it is duplicated and this copy is stored incase of savefile corruption.
    There should be no problem with either size as platinum supports both.
    (some people claim to have had problems using 512kb (4MBit) which were fixed by switching .sav type to 1MB (8MBit) but this was never confirmed as being caused by the .sav size being less than 1MB, more rumors)
    Everything should be fine as is... game on.
     

Share This Page