Patching cMios on 4.2u - Safest mode to go

Discussion in 'Wii - Hacking' started by mp3man, Dec 4, 2009.

Dec 4, 2009
  1. mp3man
    OP

    Newcomer mp3man Member

    Joined:
    Dec 4, 2009
    Messages:
    11
    Country:
    United States
    Dear friends,

    I think this topic should help me and a lot of Wii newcomers out there. I google'd, searched this forum but I could not find a clear answer for my questions below.

    First, I just soft-modded my virgin Wii successfully by following this tutorial:

    http://gbatemp.net/index.php?showtopic=171901

    OK, now it's 4.2U.

    The questions are:

    1) Can I patch my cMios after my upgrade to 4.2U?
    2) Which cMios is more updated right now? Waninkoko or Wiigator?
    3) Could someone provide a small tutorial for 4.2U users?

    I will be glad to hear from you.

    Thank you very much!
     
  2. DownSince86

    Newcomer DownSince86 Advanced Member

    Joined:
    Oct 21, 2009
    Messages:
    80
    Country:
    United States
  3. mp3man
    OP

    Newcomer mp3man Member

    Joined:
    Dec 4, 2009
    Messages:
    11
    Country:
    United States
    Thanks for answering [​IMG]

    Just one more question: is this Wiigator's latest cMios version?

    Thanks
     
  4. DownSince86

    Newcomer DownSince86 Advanced Member

    Joined:
    Oct 21, 2009
    Messages:
    80
    Country:
    United States
    The one listed on that site should be the latest version but I'm unsure. It is the same version I'm using on my Wii though, which is running system menu 4.1U. I was on 4.2U but I downgraded for the region free hacks.

    Before you ask yes it worked fine on 4.2U and I installed/ran it on that version of the system menu without any problems.

    It loads backups fine as well as retail games. When you load a retail game after installing the cMIOS it will give you an error about not begin able to find the DVD-r but you can ignore it, it will continue and load the game without any trouble.
     
  5. mp3man
    OP

    Newcomer mp3man Member

    Joined:
    Dec 4, 2009
    Messages:
    11
    Country:
    United States
    I patched my cMios and everything ran fine. Please note that I used the latest GCBL 0.2 and cMios v8.

    DownSince86, thank you very much for your support!

    [​IMG]
     

Share This Page