new GBA ExpLoader version for DSi

Discussion in 'NDS - Emulation and Homebrew' started by thephich, Jul 1, 2009.

Jul 1, 2009
  1. thephich
    OP

    Newcomer thephich Newbie

    Joined:
    Jun 30, 2009
    Messages:
    5
    Country:
    Canada
    Hey everyone, first topic so if its in the wrong place, tell me.

    But just wondering, I have a DSi and i found GBA ExpLoader on this site, put it on my flash card with udder joy, and then like s*** bricks when it said i needed a RAM expation. As we all should know the DSi has no GBA slot for the expantion [​IMG] , and as far as I have read the DSi has as much RAM as the (DSL + 3 n 1). So I was just wondering if there would be a way for someone to change the code for GBA ExpLoader to run without the RAM expation. THanks to whoever responds. [​IMG]
     
  2. Guild McCommunist

    Member Guild McCommunist (not on boat)

    Joined:
    May 6, 2009
    Messages:
    18,151
    Location:
    The Danger Zone
    Country:
    United States
    No, the DSi can't play GBA games (unless the make a virtual console for them).

    You need a slot-2 flashcart for ExpLoader anyway, an the DSi doesn't have a slot-2
     
  3. Guild McCommunist

    Member Guild McCommunist (not on boat)

    Joined:
    May 6, 2009
    Messages:
    18,151
    Location:
    The Danger Zone
    Country:
    United States
    Oops, double post.
     
  4. lakaiskateboarding

    Member lakaiskateboarding GBAtemp Regular

    Joined:
    Oct 1, 2007
    Messages:
    287
    Country:
    Omg, ofcourse it doesn't work...
     
  5. thephich
    OP

    Newcomer thephich Newbie

    Joined:
    Jun 30, 2009
    Messages:
    5
    Country:
    Canada
    what i ment was would it work if you patched the homebrew to not need the external RAM because the DSi should have sufficent amount.
     
  6. TrolleyDave

    Former Staff TrolleyDave Philosolosophising

    Joined:
    Jan 1, 2007
    Messages:
    7,762
    Location:
    Wales, UK
    Country:
    United Kingdom
    As has been stated many times in many many threads the DSi hasn't been cracked yet so no homebrew has access to any of the DSi features, everything runs in standard DS mode.
     
  7. thephich
    OP

    Newcomer thephich Newbie

    Joined:
    Jun 30, 2009
    Messages:
    5
    Country:
    Canada
    sorry didnt know, havnt look around on the forums yet, but thats, thats all i wanted was an anwser [​IMG]
     
  8. Another World

    Former Staff Another World Emulate the Planet!

    Joined:
    Jan 3, 2008
    Messages:
    10,476
    Location:
    From Where???
    Country:
    Colombia
    thephich will hence forth be known throughout these lands ad the child who can not use the search button, read the stickied threads, or make use of google.

    -another world
     
  9. thephich
    OP

    Newcomer thephich Newbie

    Joined:
    Jun 30, 2009
    Messages:
    5
    Country:
    Canada
    i hearby accept this title with pride, and stupidity [​IMG] oh and a cool hat [​IMG]
     
  10. Chris_Skylock

    Member Chris_Skylock GBAtemp Advanced Maniac

    Joined:
    Dec 26, 2008
    Messages:
    1,501
    Location:
    Philippines
    Country:
    Philippines
    Cant people please put question marks at the end of the topic title? I thought there's a new gba exploader for the DSi but a newbie crashed my hope. sigh.
     
  11. Akiyo

    Member Akiyo GBAtemp Regular

    Joined:
    Jan 30, 2008
    Messages:
    160
    Country:
    Japan
    You get used to it. You see something you would die for, turns out its someone esle requesting it.
     
  12. Davess

    Member Davess On the list :D (Thanks Haflore)

    Joined:
    Mar 15, 2009
    Messages:
    693
    Location:
    __________________ Posts: 9326
    Country:
    Canada
    wont work sorry.

    over

    n'

    done
     

Share This Page