Hardware new 3ds fuse problem? flashing blue light

lemon1

Active Member
Newcomer
Joined
Feb 13, 2017
Messages
31
Trophies
0
Age
41
XP
94
Country
United States
Hello Everyone,

I have been searching the forums with no luck. I have a new 2015 3DS and when I press the power button, the light flashes blue for literally a second then goes off. It was working with no issues before.

It charges and I have disconnected all the cables and reconnected them and not joy.

I have done my research and found that the NDS lite used to have this issue and replacing a fuse fixed it but I have not been able to find anything on the forums about this.

Does anybody know where the fuses are on the new 3ds or offer any advise on how to fix it.

Thanks a lot
 

Dionicio3

The Skiddo
Member
Joined
Feb 26, 2017
Messages
3,790
Trophies
1
Age
18
Location
Hollister, CA
Website
dionicio3.com
XP
4,428
Country
United States
Hello Everyone,

I have been searching the forums with no luck. I have a new 2015 3DS and when I press the power button, the light flashes blue for literally a second then goes off. It was working with no issues before.

It charges and I have disconnected all the cables and reconnected them and not joy.

I have done my research and found that the NDS lite used to have this issue and replacing a fuse fixed it but I have not been able to find anything on the forums about this.

Does anybody know where the fuses are on the new 3ds or offer any advise on how to fix it.

Thanks a lot
Did you install a9hl on it?
 

Havok10

Well-Known Member
Newcomer
Joined
Aug 9, 2009
Messages
59
Trophies
0
XP
338
Country
United States
Assuming the system is modded with A9LH/Luma:

1. Make sure you memory card is seated properly (or even installed).
2. Make sure arm9loaderhax.bin is in the root of the SD Card.
 
Last edited by Havok10,

gaseoso

Well-Known Member
Newcomer
Joined
Sep 17, 2015
Messages
47
Trophies
0
XP
134
Country
Chile
Sounds exactly like what happened with an O3DS I had. Turns one of the ribbon cables going up to the upper half of the console was damaged, so the console was turning on, checking if everything was working, but halted when it failed to detect something (I think it was the upper screen cable).

Have you tried opening the console and checking if everything is properly connected/undamaged?
 

lemon1

Active Member
Newcomer
Joined
Feb 13, 2017
Messages
31
Trophies
0
Age
41
XP
94
Country
United States
Thanks for all your help, I bought it working second hand well over a year ago and they will not repair it as I dont have the receipt. Maybe I need to try find a 3rd party repair centre. Thanks for all your help. Normally I am quite good fixing things but this one has me stumped!
 
  • Like
Reactions: SirKyogre

Byokugen

Unit_01
Member
Joined
May 16, 2016
Messages
1,541
Trophies
0
Age
34
Location
Just a bit to the right, or was left...
XP
1,054
Country
Serbia, Republic of
Thanks for all your help, I bought it working second hand well over a year ago and they will not repair it as I dont have the receipt. Maybe I need to try find a 3rd party repair centre. Thanks for all your help. Normally I am quite good fixing things but this one has me stumped!
Just buy a ribbon cable for the top screen/speakers. This thing happened to one 3ds xl i had. How the cable died is beyond me, it was always on the table, didn't leave the room, let along the house even once, and died. So 10$ for the cable, 1 hour of fiddling and now it works
 

vb_encryption_vb

That hardmod guy....
Member
Joined
Nov 21, 2015
Messages
1,986
Trophies
1
Age
39
Location
Acworth, GA
XP
1,416
Country
United States
You can't just swap a ribbon on n3ds, anyhow, could be ribbon related, could be blown fuse. Not sure, they are so small I don't bother with them. Trying to replace fuse that is.
 

gamesquest1

Nabnut
Global Moderator
GBAtemp Patron
Joined
Sep 23, 2013
Messages
15,140
Trophies
0
XP
12,113
what was the last thing you did with the system? that would help narrow down the actual issue, as with it being second hand it's possible it does actually have a9lh installed and you just didn't know, in which case if you swapped sd cards or deleted files off the sd card recently that might be why it no longer boots
 

Byokugen

Unit_01
Member
Joined
May 16, 2016
Messages
1,541
Trophies
0
Age
34
Location
Just a bit to the right, or was left...
XP
1,054
Country
Serbia, Republic of
what was the last thing you did with the system? that would help narrow down the actual issue, as with it being second hand it's possible it does actually have a9lh installed and you just didn't know, in which case if you swapped sd cards or deleted files off the sd card recently that might be why it no longer boots
He said, there was no cfw. Hey it happens, I just received ine for the repair. I know he had no cfw on it, he's a friend, and she was on a boat, working for 6 months, 3ds was at home, now same problems as OP. Build quality if you ask me
 

gamesquest1

Nabnut
Global Moderator
GBAtemp Patron
Joined
Sep 23, 2013
Messages
15,140
Trophies
0
XP
12,113
He said, there was no cfw. Hey it happens, I just received ine for the repair. I know he had no cfw on it, he's a friend, and she was on a boat, working for 6 months, 3ds was at home, now same problems as OP. Build quality if you ask me
he also bought it second hand, which is why it would be helpful to know what the last thing he did was, it is possible the previous owner did install a9lh and he simply didn't know
 

lemon1

Active Member
Newcomer
Joined
Feb 13, 2017
Messages
31
Trophies
0
Age
41
XP
94
Country
United States
Hey guys. I bought it second hand like a year ago. Now CFW on it just the official Nintendo one. When I received the device I wiped everything off it and started fresh. Last thing I did on the system was play smash bros.
 

Site & Scene News

General chit-chat
Help Users
  • The Real Jdbye @ The Real Jdbye:
    you can region change but i wouldnt bother importing its not worth the hassle
  • Flame @ Flame:
    ken thats what i mean. its better that it has dual IPS screen
  • kenenthk @ kenenthk:
    It's just the Japanese part that would throw me off haven't modded
    anything since a dsi
  • kenenthk @ kenenthk:
    Nintendo related anyway
  • The Real Jdbye @ The Real Jdbye:
    i don't think any 3DSes sold now have dual IPS
  • Psionic Roshambo @ Psionic Roshambo:
    Get to the Wii lol
  • Psionic Roshambo @ Psionic Roshambo:
    That HDMI adapter is awesome
  • Psionic Roshambo @ Psionic Roshambo:
    Like 9 bucks on Amazon and it just works, with gekko cheats it's fantastic, perfectly balanced.
  • kenenthk @ kenenthk:
    Sure psi I'll just order a 3ds HDMI
    port wait shit
  • RichardTheKing @ RichardTheKing:
    Wii...motion controls...ew.
  • kenenthk @ kenenthk:
    Yeah who in their right mind wants
    movement in viduha gaems
  • RichardTheKing @ RichardTheKing:
    Gyro's fine when aiming or looking around, but to build an entire game around it or pointer-based motion, neglecting comfortable and useable standard controls...just no.
  • Scott_pilgrim @ Scott_pilgrim:
    god i was up at 12 yesterday doing hmw and my fucking wifi went out
  • kenenthk @ kenenthk:
    That's why you act friendly to neighbors :teach:
  • Scott_pilgrim @ Scott_pilgrim:
    i live in an apartment
  • kenenthk @ kenenthk:
    Then you should be able to pick and choose
  • CeeDee @ CeeDee:
    I live under a rock
  • kenenthk @ kenenthk:
    I am a rock
  • Psionic Roshambo @ Psionic Roshambo:
    Smoking the rock?
  • kenenthk @ kenenthk:
    Blowing the rock for publicity
  • MORSHU8KRTXON @ MORSHU8KRTXON:
    :p1ng:kinda looks like avgn
  • Psionic Roshambo @ Psionic Roshambo:
    Homemade gryo so delicious
  • Psionic Roshambo @ Psionic Roshambo:
    I guess it would be kebobs for Europe?
  • Flame @ Flame:
    Kebab!!!!
  • Flame @ Flame:
    get it right!
    Flame @ Flame: get it right!