My 2ds is showing a black screen when i turn it on.

Discussion in '3DS - Console, Accessories and Hardware' started by Ennard5, Apr 3, 2017.

  1. Ennard5
    OP

    Ennard5 Newbie

    Newcomer
    5
    0
    Apr 3, 2017
    United States
    I replaced the motherboard on my 2ds but it is turning on to a black screen. Here is the weird thing i can hear the home menu and i can press the d pad and i here the sounds. I know that my screen is good. I also cant use recovery.
    I will be thankful for any help.:):nds:
     
    Last edited by Ennard5, Apr 3, 2017
  2. Ennard5
    OP

    Ennard5 Newbie

    Newcomer
    5
    0
    Apr 3, 2017
    United States
    OK a little update I did not fix it but i noticed something about the mother board.
    it seems to be missing something on the back it is right by the charging port. Sorry for the bad picture but that is the best i can do
     

    Attached Files:

  3. proflayton123

    proflayton123 Undeclared Shitposter 2.1

    Member
    5,812
    2,165
    Jan 11, 2016
    Japan
    日本
  4. Ennard5
    OP

    Ennard5 Newbie

    Newcomer
    5
    0
    Apr 3, 2017
    United States
    I don't think a hardmod could fix it because i don't have a backup.:)
     
  5. vb_encryption_vb

    vb_encryption_vb That hardmod guy....

    Member
    1,874
    897
    Nov 21, 2015
    United States
    Acworth, GA
    So you can hear the 3ds sounds? It's ribbon related than.
     
  6. Ennard5
    OP

    Ennard5 Newbie

    Newcomer
    5
    0
    Apr 3, 2017
    United States
    Do you know which ribbon it is? The screen lights up but it is just blank.
     
  7. The Real Jdbye

    The Real Jdbye Always Remember 30/07/08

    Member
    GBAtemp Patron
    The Real Jdbye is a Patron of GBAtemp and is helping us stay independent!

    Our Patreon
    12,109
    5,179
    Mar 17, 2010
    Norway
    Alola
    It's impossible to tell anything from that picture, but that is the component labeled EM1 correct? I had to look up images on Google to find the component you were talking about. It appears to be a fuse related to charging. It should just be a gray rectangle with 4 solder points on it. It's likely not related to your problem. Does the console charge properly though?
     
  8. TheCyberQuake

    TheCyberQuake Certified Geek

    Member
    3,209
    2,119
    Dec 2, 2014
    United States
    Las Vegas, Nevada
    Check the ribbon cables and insure they are properly connected.
     
  9. Ennard5
    OP

    Ennard5 Newbie

    Newcomer
    5
    0
    Apr 3, 2017
    United States
    I disconnected all the ribbons but it still does this.:mellow:

    — Posts automatically merged - Please don't double post! —

    I have not tested the charging but i will as soon as i can.
    It also does not have a speaker.
     
    Last edited by Ennard5, Apr 4, 2017