MGSPO problem

Discussion in 'PSP - Hacking & Homebrew' started by d4nt0nl3, Jan 7, 2008.

Jan 7, 2008

MGSPO problem by d4nt0nl3 at 4:33 AM (1,465 Views / 0 Likes) 17 replies

  1. d4nt0nl3
    OP

    Newcomer d4nt0nl3 Newbie

    Joined:
    Aug 9, 2007
    Messages:
    7
    Country:
    United States
    Okay when i load up mgspo the screen is black then it just shuts off. yes i have a custom firmware 3.71m33-3 and no it is not bricked. can someone tell me how to get this game running plz? much apprecieated
     
  2. phoood

    Member phoood taking it to a whole new level.

    Joined:
    Jul 28, 2006
    Messages:
    1,001
    Location:
    Jewgoslavia
    Country:
    United States
    If other games work, the check the options in the recovery and make sure they're correct.

    Also make sure the file on your ms is not corrupt.

    The two top culprits when ever I have this sort of problem.
     
  3. d4nt0nl3
    OP

    Newcomer d4nt0nl3 Newbie

    Joined:
    Aug 9, 2007
    Messages:
    7
    Country:
    United States
    wat should my recovery options be?
     
  4. Godot0102

    Newcomer Godot0102 Advanced Member

    Joined:
    Feb 21, 2007
    Messages:
    91
    Country:
    United States
    Shorten the file name too, that has helped me with a few games.
     
  5. d4nt0nl3
    OP

    Newcomer d4nt0nl3 Newbie

    Joined:
    Aug 9, 2007
    Messages:
    7
    Country:
    United States
    does that work with the problem i have? and if so name it like mgspo?
     
  6. jalaneme

    Member jalaneme Female Gamer

    Joined:
    Nov 27, 2006
    Messages:
    6,247
    Location:
    London
    Country:
    United Kingdom
    if you tried to resize the iso or remove files some games won't work without the iso complete, gripshift is another game thats like this, so check the source of where you got the file, maybe they tried to rip something from it?
     
  7. xcalibur

    Member xcalibur Gbatemp's Chocolate Bear

    Joined:
    Jun 2, 2007
    Messages:
    3,166
    Location:
    Sacred Heart
    Country:
    United Kingdom
    I know what the issue is.
    you have to go into the recovery menu and change from no-UMD mode to normal mode.
    Or if you have VHS-menu enabled then hold "home" untill a little menu pops up. Change whatever UMD driver you have to normal.
    Then make sure you have a UMD in your PSP and just play the ISO.
    It'll load fine that way.
     
  8. jalaneme

    Member jalaneme Female Gamer

    Joined:
    Nov 27, 2006
    Messages:
    6,247
    Location:
    London
    Country:
    United Kingdom
    problem is, i don't have a umd to put in the drive, will this be fixed in a later firmware update or something?

    oh and is it the same problem with plus too?
     
  9. xcalibur

    Member xcalibur Gbatemp's Chocolate Bear

    Joined:
    Jun 2, 2007
    Messages:
    3,166
    Location:
    Sacred Heart
    Country:
    United Kingdom
    Yes, I've confirmed it for both games...
    If you don't have a UMD then just go to your nearest game store and buy the cheapest PSP game you can find.
    Its not like you're going to play it [​IMG] .
    One word of advice though... Make sure the game is in good shape because it might cause your games to freeze.
    I used to have a GTA:LCS UMD which was falling apart and was making even the XMB freeze [​IMG] .
     
  10. jalaneme

    Member jalaneme Female Gamer

    Joined:
    Nov 27, 2006
    Messages:
    6,247
    Location:
    London
    Country:
    United Kingdom
    you might want to read this, why does it work for them without no umd?

    http://216.239.59.104/search?q=cache:qeHO3...clnk&cd=7&gl=uk
     
  11. xcalibur

    Member xcalibur Gbatemp's Chocolate Bear

    Joined:
    Jun 2, 2007
    Messages:
    3,166
    Location:
    Sacred Heart
    Country:
    United Kingdom
    Different CFW.
    I guess this is one of the reasons people prefer 3.52 M33 over 3.71 M33
     
  12. jalaneme

    Member jalaneme Female Gamer

    Joined:
    Nov 27, 2006
    Messages:
    6,247
    Location:
    London
    Country:
    United Kingdom
    i see, i guess i will have to get a umd disc then.
     
  13. HyoImowano

    Member HyoImowano GBAtemp Fan

    Joined:
    Apr 27, 2007
    Messages:
    303
    Country:
    United States
    I've played Portable Ops with no UMD on 3.71 M33-4 just fine, I would try a different ISO.
     
  14. jalaneme

    Member jalaneme Female Gamer

    Joined:
    Nov 27, 2006
    Messages:
    6,247
    Location:
    London
    Country:
    United Kingdom
    you see, that's why i think some isos around the web have been altered to work with older psp firmwares, i guess you just have to find the right one.
     
  15. Pikachu025

    Member Pikachu025 GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    May 3, 2006
    Messages:
    960
    Location:
    Austria
    Country:
    Austria
    Use the Sony no-umd loader, works perfectly except for two random namco games IIRC.
     
  16. jalaneme

    Member jalaneme Female Gamer

    Joined:
    Nov 27, 2006
    Messages:
    6,247
    Location:
    London
    Country:
    United Kingdom
    just tried portable ops plus on my 3.17 m33-3 firmware and it loads fine, i don't have to disable no umd or anything it just loads and that's it [​IMG]

    so the best thing to do OP is to check where you have got the iso from, make sure no umd mode is enabled via the recovery menu and that's it really.
     
  17. HyoImowano

    Member HyoImowano GBAtemp Fan

    Joined:
    Apr 27, 2007
    Messages:
    303
    Country:
    United States
    You can change the ISO loading mode in the VHS menu by pressing select on the XMB.
     
  18. d4nt0nl3
    OP

    Newcomer d4nt0nl3 Newbie

    Joined:
    Aug 9, 2007
    Messages:
    7
    Country:
    United States
    yes i have done all of that before i made this thread but its not working
     

Share This Page