M3i Zero "No SD card found" on 3DS

Discussion in 'M3 Adapter' started by DSGamer64, Mar 27, 2011.

  1. DSGamer64
    OP

    DSGamer64 Canadian, Eh?

    Member
    2,932
    171
    Nov 9, 2007
    Canada
    A cold cold place
    Got my 3DS today and it seems there is a problem with the latest F-Core and the booting of the M3i Zero card even with Sakura and Quad Boot firmwares I was unable to get past this error message. I tried it with more then one microSD card and it still seems to be a problem. It loads up just fine on a DSi though. Anyone else having this issue and has been able to rectify it.
     
  2. MaxNuker

    MaxNuker GBATemp's Official Shinigami Substitute

    Member
    614
    0
    Mar 21, 2011
    Portugal
    well that happened some days ago on my DSi, i just kept taking out the sd card and putting in, and some times when the black screen appears saying M3DS Real , press A xD
     
  3. DSGamer64
    OP

    DSGamer64 Canadian, Eh?

    Member
    2,932
    171
    Nov 9, 2007
    Canada
    A cold cold place
    Yeah, too bad you are wrong and it isn't a microSD issue if it works on a DSi right when you insert it the first time. There is something broken with the F-Core flashing on my card that is causing it to not work with the 3DS. M3 can eat me if they are claiming the M3i Zero is working on the 3DS, because it isn't working on mine and I got it today, tried it before and after the update with the same problem. The microSD is fine since the flash card works in other DS systems so clearly something is stopping the microSD from being picked up on load with the 3DS exclusively.
     
  4. narusegawa22

    narusegawa22 Newbie

    Newcomer
    1
    0
    Mar 29, 2011
    United States
    Also the patch that the M3 team claimed to work was prior to the US release of the system meaning it was only on the stock JP software. The US console has been updated twice since the last JP software (The shipped software and the subsequent update) So its no surprise this didn't work. Im sure another update will come soon.
     
  5. doctorfirepants

    doctorfirepants Newbie

    Newcomer
    1
    0
    Mar 30, 2011
    United States
    My M3i zero is working just fine on my 3DS. Just thought Id let you know, maybe the problem is something else.
     
  6. aostang

    aostang Member

    Newcomer
    38
    3
    Mar 31, 2011
    United States
    I have a North America 3DS and a new M3i and it flashed the firmware fine but when I boot it up, it also says is "no SD card found". I'm running 1.7.2.
     
  7. g6team

    g6team GBAtemp Advanced Fan

    Member
    545
    0
    Aug 30, 2007
    Hong Kong
    Our team has been notified regarding this issue.
     
  8. DSGamer64
    OP

    DSGamer64 Canadian, Eh?

    Member
    2,932
    171
    Nov 9, 2007
    Canada
    A cold cold place
    Awesome, thanks for letting us know something is in the works. Great to see the M3 Adapter team is still working on supporting their products.
     
  9. jonnyboy383

    jonnyboy383 Newbie

    Newcomer
    1
    0
    Mar 31, 2011
    United States
    I'm having the same issue on my USA 3DS 1.0.0. I also flashed my m3i zero to the latest 1.7.2. Do I need to go online to update my firmware?

    EDIT: Nevermind, I see on the m3 website http://www.m3adapter.com/ that I need to run the following steps: "If you have SD card compatibility issue on 3DS, try to use M3GUpdaterPlus_142.nds to upgrade with compatible SD card or on NDS/NDSi to complete." I already sold my DSi XL, so I can't run it! Can somebody help?
     
  10. stmcmurray

    stmcmurray Newbie

    Newcomer
    4
    0
    Jun 17, 2011
    United States
    Same problem here. Tried newest f-core .dat 2.0.2, also updated with the updater.nds file on a ds lite.
    Before I was getting "no sd card found", now I get "An error has occurred. Press and hold the power button to turn the system off. Please refer to the operations manual for details."

    Is there a fix for this or do I need to wait for a new f-core?
     
  11. stmcmurray

    stmcmurray Newbie

    Newcomer
    4
    0
    Jun 17, 2011
    United States
    Is this true even if it works fine in my ds lite?
     
  12. undertoe

    undertoe Member

    Newcomer
    21
    0
    Sep 15, 2009
    I have this problem to. Only on 3DS AUS with latest FW update. All woks fine on DSL etc
     
  13. stmcmurray

    stmcmurray Newbie

    Newcomer
    4
    0
    Jun 17, 2011
    United States
    BUMP! Any solutions/ideas yet?
     
  14. Woodhouse

    Woodhouse Advanced Member

    Newcomer
    65
    0
    Jun 20, 2011
    Same peoblem about my M3i zero , give up , i have ordered a ak2i anyway.....hope they can solve this problem..
     
  15. RedBar

    RedBar Newbie

    Newcomer
    1
    0
    Aug 12, 2011
    I had the same problem.
    I solved it by installing the “M3GUpdaterPlus_142.nds” and then I updated again to the f-core .dat 2.0.2
    Hope it helps