Gaming Kirby's Return to Dreamland problem

tosco123

Member
OP
Newcomer
Joined
Oct 4, 2010
Messages
12
Trophies
0
XP
28
Country
Brazil
My Wii is running the game with no problem, except that when I enter the Onion Ocean world the game keep saving forever then I can't even move or do anything else. Does anyone have the same problem or a solution? (running the game through CFG loader, with 249 ios)
 

BORTZ

DO NOT SCREENSHOT
Supervisor
Joined
Dec 2, 2007
Messages
13,243
Trophies
3
Age
34
Location
Pittsburgh
XP
16,038
Country
United States
Huh. i had the white screen freeze after the title but ios 249 fixed that. Onion Ocean works for me, but i cant do anything with the challenges or special stages or my wii freezes.
 

Taleweaver

Storywriter
Member
Joined
Dec 23, 2009
Messages
8,693
Trophies
2
Age
43
Location
Belgium
XP
8,121
Country
Belgium
You guys DO realise that there is no "IOS249" (aside from the nintendo one, but that's a stub), right? For anything else, 249 is just a slot to which you can install "a cIOS" to.

To clarify: if the conversation above was about cars, it would be as follows:
person 1: my car makes a funny noise. How do I fix it? It's parked in a large garage.
person 2: that's strange. I have my car also in a large garage, but it doesn't make that noise.


Yeah, I know: things aren't exactly easified because everyone is naming those slots, but that's just the way it is. Anyway...Kirby return to dreamland isn't a problem game, so it should run fine on cIOS d2x r7 base IOS56 (or even install beta 8). Just install that to slot 249 and it should work fine.

Can't say I've heard of this problem before, though (I finished that game about a week ago). This kind of problem could be because of a bad image. :unsure:
 

tosco123

Member
OP
Newcomer
Joined
Oct 4, 2010
Messages
12
Trophies
0
XP
28
Country
Brazil
Where can I find this cIOS d2x r7 base IOS56? If I update the CFG loader, could it solve the problem?

I don't think the problem is caused by a bad image. I downloaded it on a site where I download all my games and I have never had a problem like this, except Donkey Kong Country Return (sometimes, the loads never end)
 

Luigi2012SM64DS

G-old member
Banned
Joined
Aug 27, 2011
Messages
2,060
Trophies
0
Location
Minecrapt
XP
422
Country
Canada
you can find d2x from modmii. its a pc progrm that downloads file fresh from ninty then patches them accordingly.
when getting d2x get slot 249 base 36 and slot 250 base 57.
 

Taleweaver

Storywriter
Member
Joined
Dec 23, 2009
Messages
8,693
Trophies
2
Age
43
Location
Belgium
XP
8,121
Country
Belgium
Hmm...I would suggest following wiiflowiki's suggestion for an indication which base IOS'es to install which slot. Base IOS56 is pretty much always suggested as the default one, as it's the most versatile/fastest one (most loaders have 249 as default, and neogamma cannot use a different one).

(you can use that link for a beta of v8 as well, but I haven't followed progress, so I can't tell how stable it is).

Either way: it doesn't really matter, as long as you can keep track which d2x version and which base IOS you actually use for the game.


Also: @[member='tosco123']: please edit your link. You're not allowed to mention download sites here. I know that hinders things, but those are the forum rules.


I had that endless loading on donkey kong country return as well (it happens when the island is supposed to show through the clouds or when entering/exiting a level, right?). It was caused by the cIOS I was using, which is a reason to update your cIOS in itself. :)
 

tosco123

Member
OP
Newcomer
Joined
Oct 4, 2010
Messages
12
Trophies
0
XP
28
Country
Brazil
@Wever The endless loading on DKCR happens only when I was entering or exiting a level. So, the only thing that I have to do is update the cIOS? The 249 or another one?
 

Taleweaver

Storywriter
Member
Joined
Dec 23, 2009
Messages
8,693
Trophies
2
Age
43
Location
Belgium
XP
8,121
Country
Belgium
Games always run on one single cIOS. So for DKC, it's best to check your loader which cIOS that is and update that one. Chances are high it'll be 249, so installing d2x v7 base IOS56 should do the trick. :)

That same cIOS should be good for Kirby as well, btw.
 

tosco123

Member
OP
Newcomer
Joined
Oct 4, 2010
Messages
12
Trophies
0
XP
28
Country
Brazil
Does d2x v8 base IOS56 work? If it works, I just need to install it and change the base IOS on the CFG Loader before launch the game?
 

tosco123

Member
OP
Newcomer
Joined
Oct 4, 2010
Messages
12
Trophies
0
XP
28
Country
Brazil
I followed the wiiflowiki's suggestion that @Wever mentioned but, unfortunately, I still have the same problem ;/

Does anyone have another suggestion?
 

Popular threads in this forum

General chit-chat
Help Users
    K3Nv2 @ K3Nv2: That's good to hear I'll have a better inheritance now