Hacking Keeping FTP active on 1st Gen Vita while the screen is off

dabu-sapper

Active Member
OP
Newcomer
Joined
Jul 2, 2015
Messages
38
Trophies
0
Age
33
XP
1,462
Country
Germany
I read that keeping a still image on the OLED screen for a long period of time is bad for the screen. So is there a way to copy files over FTP via Vitashell in the standby mode/turning the screen off?
 

hii915

Well-Known Member
Member
Joined
Dec 9, 2015
Messages
447
Trophies
0
Age
31
Location
Earth, GBAtemp
XP
318
Country
United States
That is impossible atm but for now you can set your sleep time to 30 minutes in settings

--------------------- MERGED ---------------------------

Actually I I cant remember how but you can edit the registry to never sleep. However If you have a vita 1000 (oled) it can cause screen burn in
 

Santaros

Well-Known Member
Member
Joined
Oct 5, 2013
Messages
196
Trophies
0
Age
43
XP
169
Country
It isn't something you really need to worry about, there are algorithms in place to prevent image burn in by adjusting the voltage applied to the screen. In short I wouldn't recommend constantly leaving it on a static screen, but even a few hours here and there shouldn't cause you any issues.

Sauce: https://www.google.com/patents/US20060208971
 
  • Like
Reactions: Zeroba

retrofan_k

Well-Known Member
Member
Joined
May 31, 2013
Messages
2,068
Trophies
1
Location
Caves
XP
2,370
Country
Belarus
Heard you could upload the vpk's renamed as .mp4 via USB through QCMA and then rename them back to Vpk once its on the mc in vitashell. That would save some time leaving the screen on.
 

Blue24

Well-Known Member
Newcomer
Joined
Aug 18, 2016
Messages
48
Trophies
0
Age
35
XP
66
Country
United States
Heard you could upload the vpk's renamed as .mp4 via USB through QCMA and then rename them back to Vpk once its on the mc in vitashell. That would save some time leaving the screen on.

I'm gonna try this. I was transferring files from my Android note 5 to my vita via ftp and it wouldn't transfer correctly. I would get like half of the file or it would freeze but once i set the vita to to 30mins standby it seemed to fix the problem
 

aenoch

Well-Known Member
Member
Joined
Feb 23, 2015
Messages
748
Trophies
0
Age
33
Location
Ludington, Michigan
XP
300
Country
United States
I'm gonna try this. I was transferring files from my Android note 5 to my vita via ftp and it wouldn't transfer correctly. I would get like half of the file or it would freeze but once i set the vita to to 30mins standby it seemed to fix the problem
Which ftp client donyou use on android intried 3 differentnones and could not connect
 

the3dsguy

Well-Known Member
Member
Joined
Dec 1, 2014
Messages
226
Trophies
0
Age
35
XP
233
Country
Canada
It isn't something you really need to worry about, there are algorithms in place to prevent image burn in by adjusting the voltage applied to the screen. In short I wouldn't recommend constantly leaving it on a static screen, but even a few hours here and there shouldn't cause you any issues.

Sauce: https://www.google.com/patents/US20060208971

I went to bestbuy 2 days ago to look for a vita. the display model has horrible image burned into it. very very bad image burn. i shouldve taken a picture. it was literally 2/3 of the device
 

jastolze

Well-Known Member
Member
Joined
May 2, 2012
Messages
385
Trophies
0
Age
31
XP
685
Country
United States
This is kinda off topic but often, my Vitas wifi will disable itself during usage of molecular shell (not in the middle of a transfer) I haven't installed the third update of henkaku but was wondering why it does that. I did disable automatic updates and shortly after I noticed that it started happening. Could that be related?
 

Tony_93

Well-Known Member
Member
Joined
Jun 13, 2015
Messages
2,457
Trophies
1
Location
California
XP
2,390
Country
United States
I went to bestbuy 2 days ago to look for a vita. the display model has horrible image burned into it. very very bad image burn. i shouldve taken a picture. it was literally 2/3 of the device

You went to best buy and took a look at a display model and were you surprised to see it screen burned?... A system that is on probably from 7 AM in the morning when managers arrive and turn on all the equipment until 10 PM at night when the store closes... Everyday...

Not that you will be using the system from 7 AM - 10 PM non stop to be scared the same thing will happen you know...
 
  • Like
Reactions: ih8ih8sn0w

SonsofOcelot

Shalashaska
Member
Joined
Aug 4, 2016
Messages
380
Trophies
0
Age
38
Location
Outer Haven
Website
www.youtube.com
XP
444
Country
United States
You can always looking press the ps button to bring up that sub menu thing. That won't affect transfers. Also I thought flow was working on a change for Vitashell and Vitamin that would allow the screen to go dark while not interrupting the transfers/dumps
 

Juiss

Well-Known Member
Member
Joined
Jan 3, 2016
Messages
180
Trophies
0
Age
27
XP
117
Country
France
Don't worry about it, it takes hours before an image gets burnt in. You may get some image retention but that shouldn't stay too long.

Now if you're planning on filling your 64gb mem card in one go, then yea, don't.
 

Chrisssj2

Well-Known Member
Member
Joined
Feb 12, 2008
Messages
2,483
Trophies
1
XP
3,623
Country
Netherlands
This is kinda off topic but often, my Vitas wifi will disable itself during usage of molecular shell (not in the middle of a transfer) I haven't installed the third update of henkaku but was wondering why it does that. I did disable automatic updates and shortly after I noticed that it started happening. Could that be related?
I have the same issue! and my power saving optiions are correct.
 
  • Like
Reactions: jastolze

dabu-sapper

Active Member
OP
Newcomer
Joined
Jul 2, 2015
Messages
38
Trophies
0
Age
33
XP
1,462
Country
Germany
VitaShell 0.91 apparently added my request.
If you start copying files over ftp, the screen turns off after some minutes and vitashell still runs in the background.

Awesome work TheFloW!
 
  • Like
Reactions: ashinnblunts

You may also like...

General chit-chat
Help Users
    captainbob321 @ captainbob321: What's so Funny, @M4x1mumReZ ?