1. bob1212

    OP bob1212 GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    Nov 5, 2020
    Messages:
    101
    Country:
    United States
    I have rebug for 4.86 and a 250 gb hard drive that I wanna replace with a 500 gb hard drive, what do I do,I don’t really care about backing up my games I just wanna have my 500 gb hard drive in my ps3 with rebug installed
    Thanks
     
  2. godreborn

    godreborn GBAtemp Legend
    Member

    Joined:
    Oct 10, 2009
    Messages:
    16,772
    Country:
    United States
    Replacing the hdd is simple. Depending on which model you have, slim, phat, or superslim, the procedure is slightly different.

    — Posts automatically merged - Please don't double post! —

    The slim has a single screw at the bottom of the system behind a small, visible compartment. Then you just move the front panel over.

    — Posts automatically merged - Please don't double post! —

    you'll also have to reinstall the firmware, which goes on there like this: PS3/UPDATE/PS3UPDAT.PUP in all caps. I've never owned a phat to tell you how to replace the hdd, so you'll have to look that up.
     
  3. bob1212

    OP bob1212 GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    Nov 5, 2020
    Messages:
    101
    Country:
    United States
    That’s it? because I have rebug and it’s a PS3UPDAT.PUP but I wanted to make this post because other tutorials show that you need a external hard drive and all that so I didn’t want to mess anything up thanks
     
  4. Jayro

    Jayro MediCat Dev and Gameboy Modder
    Developer

    Joined:
    Jul 23, 2012
    Messages:
    9,310
    Country:
    United States
    Yes, just make sure you reinstall the same exact version you had... Don't wanna fuck anything up by using a different version. So if you still have the PS3UPDATE.PUP file, use it again.
     
    godreborn likes this.
  5. godreborn

    godreborn GBAtemp Legend
    Member

    Joined:
    Oct 10, 2009
    Messages:
    16,772
    Country:
    United States
    Yes, it's that easy
     
  6. bob1212

    OP bob1212 GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    Nov 5, 2020
    Messages:
    101
    Country:
    United States
    Wait I used rebug 4.86.1 lite but my console is on 4.87 right now I haven’t switched the drive yet will the rebug file still work

    — Posts automatically merged - Please don't double post! —

    Wait I think it’s spoofed maybe
     
  7. godreborn

    godreborn GBAtemp Legend
    Member

    Joined:
    Oct 10, 2009
    Messages:
    16,772
    Country:
    United States
    remove the spoof before installing new firmware or reinstalling the old one.
     
    Jayro likes this.
  8. bob1212

    OP bob1212 GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    Nov 5, 2020
    Messages:
    101
    Country:
    United States
    Alright
     
  9. zxr750j

    zxr750j GBAtemp Fan
    Member

    Joined:
    Sep 29, 2003
    Messages:
    488
    Country:
    Netherlands
    Removing it on phat is also very easy: remove plastic little cover on the left side, unscrew the bottom screw, unhook the drive (pull towards the front of the ps3 then sideways out of the console.
     
  10. Jayro

    Jayro MediCat Dev and Gameboy Modder
    Developer

    Joined:
    Jul 23, 2012
    Messages:
    9,310
    Country:
    United States
    Has anyone created a PS3/4/5 filesystem explorer for PC yet? Windows or Linux? (Sort of like the Xplore360.exe for Xbox harddrives.)
     
  11. godreborn

    godreborn GBAtemp Legend
    Member

    Joined:
    Oct 10, 2009
    Messages:
    16,772
    Country:
    United States
    there's one for the ps3 on windows, but it requires the erk (eid root key). I don't know if you can inject anything into it, but you can dump things with it. there may also be one for linux for the ps4, but I'm not entirely sure. I think you need the eap key there.

    — Posts automatically merged - Please don't double post! —

    the ps3 one can be found with ps3 tools by aldostools.

    — Posts automatically merged - Please don't double post! —

    upload_2021-1-27_4-52-38.png

    it's under conversion tools. I don't have mine setup, but I just looked for it.
     
    Jayro likes this.
Draft saved Draft deleted
Loading...

Hide similar threads Similar threads with keywords - upgrading, drive,