Hardware I can't launch my New3dsXL after top screen changing

890clon

New Member
OP
Newbie
Joined
Jan 5, 2022
Messages
2
Trophies
0
Age
33
XP
45
Country
Russia
I accidentally cut the loop of the top screen when I was changing the top cover on my console. I bought the new screen from aliexpress and place it in the console. After assembly I tried to launch it, but it failed. After pushing power buttom, blue LED lights up, a couple of seconds pass and console sharply turning off with pop sound.
The video is attached below.
First picture- my previous screen.
Second picture- screen from aliexpress in my console.
In other picture you can chek the loops
Before replacing the screen, the console worked properly.
How solve this problem? In what part can there be a mistake ? (All loops conected, motherboard has't any damage, battery is ok)
How cheсk the top screen workable or not?
Where you recomend order the top screen?(If problem will be in the top screen)
Is possible to replace loop from new screen to previous? Because past screen has damage only on loop. The Matrix is Ok.
 

Attachments

  • 1641388849896.jpg
    1641388849896.jpg
    6.2 MB · Views: 43
  • 1641388849896.jpg
    1641388849896.jpg
    6.2 MB · Views: 42
  • 1641388849895.jpg
    1641388849895.jpg
    4.1 MB · Views: 47
  • 1641388849893.jpg
    1641388849893.jpg
    5.9 MB · Views: 44
  • 1641388849891.jpg
    1641388849891.jpg
    5.7 MB · Views: 41
  • untitled.webm
    3.4 MB
  • 1641388849895.jpg
    1641388849895.jpg
    4.1 MB · Views: 46
  • 1641388849893.jpg
    1641388849893.jpg
    5.9 MB · Views: 39
  • 1641388849891.jpg
    1641388849891.jpg
    5.7 MB · Views: 49

KleinesSinchen

GBAtemp's Backup Reminder + Fearless Testing Sina
Member
GBAtemp Patron
Joined
Mar 28, 2018
Messages
4,538
Trophies
2
XP
15,388
Country
Germany
3DS not turning on with that symptoms means it can't find a vital component. Most likely a screen backlight (no matter if upper or lower screen).

There is not much to say from just looking at pictures. Make sure:
  • All cables are fully inserted
  • No cable is upside down / wrong orientation (yes, this happens sometimes)
  • The connectors on the motherboard are not damaged and hold the ribbon cables at the correct position
One connector doesn't seem to be okay (last picture):
connector.jpg


Good luck!
 

890clon

New Member
OP
Newbie
Joined
Jan 5, 2022
Messages
2
Trophies
0
Age
33
XP
45
Country
Russia
I've reinstall all loops in the mother board and console has launch, but now I have a new problems.
First problem, in the first launch joystick didn't work. It not reacted on the moves. I put a small piece of paper in the loop to make a good contact and it worked partly. It is reacting on vertical moves ( up and domn), but not a gorisontal ( left and right). Joystick is workable, because it worked before I started reassble console. What can be a problem? The loop is installed tightly.
Second problem. At random times consle can start ifinit scrolling the cursor on desktop on the button screen. What does the loop do in the first picture in the upper right corner with duct tape? I think it related to this problem because it has weak connection and some of them may can mix up but I'm not shure. Please give a picture with all signuted loops because I do not know what some of them do.
The connector for the Home button loop rotted when I tried to connect them. How can this be fixed? The third picture
 

Attachments

  • 1642888118701.jpg
    1642888118701.jpg
    7.2 MB · Views: 36
  • 1642888118706.jpg
    1642888118706.jpg
    7.5 MB · Views: 41
  • 1642888118704.jpg
    1642888118704.jpg
    5.7 MB · Views: 41
Last edited by 890clon,

Site & Scene News

Popular threads in this forum

General chit-chat
Help Users
  • No one is chatting at the moment.
    The Real Jdbye @ The Real Jdbye: they could put minigames in it that you play using the pictures you take