How to Update Wiiflow

Discussion in 'Wii - Backup Loaders' started by zangrel, Jan 12, 2011.

Jan 12, 2011

How to Update Wiiflow by zangrel at 6:23 AM (4,712 Views / 0 Likes) 9 replies

  1. zangrel
    OP

    Newcomer zangrel Member

    Joined:
    Sep 4, 2007
    Messages:
    19
    Country:
    United States
    Hi guys, my cousin gave me his wii with preloaded games on hard drive, and has a wiiflow loader.. while checking out some of the games, i noticed MH tri is ot working, i did some digging around the net and it states that changing the IOS will do the trick but when i set it to 222 or 223 nothing happned, i googled more and states that Wiiflow 2.1 runs a stable MH tri.. but my problem is how to update the Wiiflow, my bro and i did a stupid thing, we though if we DL the 2.1 file for wiiflow and copy paste it to the folder in my HD everything will be upgraded but nothing change, hehehe we assumed to much, we though it will be like upgrading the DS, anyway is there a step by step guide? By the way my Wii CHannels are DISC CHANNEL, WIIFLOW, MII, FORECAST, PHOTO CHANNEL, and SHOPPING CHANNEL only. and my WIi is 4.2U korean to eng converted wii. thanks.
     
  2. retrogamermatt

    Member retrogamermatt GBAtemp Regular

    Joined:
    Mar 14, 2010
    Messages:
    184
    Country:
    Australia
    Read Here: WiiFlow Wiki

    You need to have a base of 37 in cIOS 222 or 223.
     
  3. zangrel
    OP

    Newcomer zangrel Member

    Joined:
    Sep 4, 2007
    Messages:
    19
    Country:
    United States
    thanks sir, how do you put the a base of 37 in cIOS 222 or 223?? and how do you know what IOS are already put in the wii? when i got this, i really dont have anyway idea whats in it.
     
  4. bazamuffin

    Member bazamuffin RESIDENT DILF

    Joined:
    Feb 1, 2009
    Messages:
    2,036
    Location:
    Shmashmortion Clinic
    Country:
    United Kingdom
    It doesn't have to be in 222 or 223. I have base 37 in 247, base 57 in 248 and base 56 in 249. You can use Wani's rev 20b installer (not tried 21 yet) to achieve this. Also, have you tried Wiiflow 2.2? I think current rev is 304, has a few fixes whcih should help you along
     
  5. zangrel
    OP

    Newcomer zangrel Member

    Joined:
    Sep 4, 2007
    Messages:
    19
    Country:
    United States
    thanks for the kind reply, but honestly speaking, i dont know what are revs, IOS. how do i put revs? and recently i found out that mario galaxy is not working on my 1.1 wiiflow, bummer. ive been reading for almost a day, and still i cant get the geist of it. sorry
     
  6. siliconmessiah

    Member siliconmessiah GBAtemp Regular

    Joined:
    Dec 31, 2010
    Messages:
    218
    Location:
    United States
    Country:
    United States

    One day is not enough reading and gathering information. Take at least 4-5 days googling & read the sticky topics as somebody said, and keep on asking questions, one at a time, and you´ll start to understand.
    There are a lot of noob-guides around the internet.
    I am also a noob, but have been reading a lot lately. People have also been very helpful here, and now I am able to (un)install wads & backup loaders on my own. I have not updated my cios´s via ModMii yet, I have been a little afraid of this as I see people getting problems when they do it. As somebody said on this forum: if it ain´t broken, don´t fix it.
     
  7. bazamuffin

    Member bazamuffin RESIDENT DILF

    Joined:
    Feb 1, 2009
    Messages:
    2,036
    Location:
    Shmashmortion Clinic
    Country:
    United Kingdom
    True, but this guy has a problem that does need fixing. Some cIOS's don't necessarily provide you with what you need which is why there are many many opinions on which is 'best'. Updating cIOS and Wiiflow isn't a massive problem, a few detailed instructions and he should be sorted. Some hands-on experience will give him the boost he needs, soon all will become clear [​IMG]
     
  8. siliconmessiah

    Member siliconmessiah GBAtemp Regular

    Joined:
    Dec 31, 2010
    Messages:
    218
    Location:
    United States
    Country:
    United States
    The quote "if it ait broken........" was aimed at my current situation, not at his. Just an advice for him to take one step forward at a time. =)
    And it´s true that some hands-on experience will give him the needed boost. That is why I encouraged him to continue asking questions.
    One thing that helped me in the past days, is to always uninstall(via wadmanager)/clean up as much as possible, before performing any operations. Starting from scratch makes it also easier following guides.
     
  9. bazamuffin

    Member bazamuffin RESIDENT DILF

    Joined:
    Feb 1, 2009
    Messages:
    2,036
    Location:
    Shmashmortion Clinic
    Country:
    United Kingdom
    Totally agree with the uninstalling of wads via wad manager. Although, this can be dangerous for 'noobs' (hate that word) as I know a few people who deleted system menus this way. They thought it was deleting off the SD card (trying to avoid doing it via another app or PC)
     
  10. zangrel
    OP

    Newcomer zangrel Member

    Joined:
    Sep 4, 2007
    Messages:
    19
    Country:
    United States
    thanks to sir bazamuffin(with the cool fulgor logo) and sir siliconmessiah, both ur advices are very helpfull and i will continue to search for possible fixes, if i can update my PSP and DS i can update this. hehehe, sir bazamuffin is right, with all you're advices ive can get ideas and sort out searches through forums. thanks a lot ill buzz you guys for udpates
     

Share This Page