How to Get Your M3i 0 Working

Discussion in 'M3 Adapter' started by elixirdream, Jul 16, 2009.

Jul 16, 2009
  1. elixirdream
    OP

    Member elixirdream GBAtemp Legend

    Joined:
    May 27, 2008
    Messages:
    10,007
    Location:
    6th Dimention
    Country:
    Malaysia
    Download the m3i zero upgrade process user manual from gamekool *CLICKY*
    Review by iwakura and read iwakura's review if you wonder how to plug in the cable :- http://gbatemp.net/index.php?showtopic=167833

    where is f_core.dat
     


  2. DeltaBurnt

    Member DeltaBurnt I'm bored

    Joined:
    Feb 21, 2009
    Messages:
    3,353
    Location:
    Where intellect matters
    Country:
    United States
    So basically f_core.dat is what updates when you use the USB thingy?

    Also thanks for the link ^^
     
  3. g6team

    Member g6team GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Aug 30, 2007
    Messages:
    545
    Country:
    Hong Kong
    Ya, you only need to use the M3i Zero Core once to flash it during first boot.
     
  4. lilaznkilla

    Member lilaznkilla GBAtemp Regular

    Joined:
    Jun 24, 2007
    Messages:
    141
    Country:
    Australia
    Do you really need to format the micro SD, can't you just put the f_core.dat onto your previous M3 REAL micro and start the flashing?.
     
  5. iwakura

    Member iwakura HHNNNNNNGGGG

    Joined:
    Jul 20, 2006
    Messages:
    1,161
    Location:
    California
    Country:
    United States
    yeah, you can, they just add that on to make sure it's a clean installation, but you can skip it.
     
  6. dsrules

    Member dsrules GBAtemp Psycho!

    Joined:
    Sep 20, 2005
    Messages:
    3,291
    Country:
  7. elixirdream
    OP

    Member elixirdream GBAtemp Legend

    Joined:
    May 27, 2008
    Messages:
    10,007
    Location:
    6th Dimention
    Country:
    Malaysia
    as mentioned by iwakura you don't need to [​IMG]
    same here.. i didn't even format~! just drag the firmware (sakura,m3) and the f_core.dat into the root of my SD card
    after that, follow the instruction [​IMG]
    it is a very simple and short process
     
  8. dsrules

    Member dsrules GBAtemp Psycho!

    Joined:
    Sep 20, 2005
    Messages:
    3,291
    Country:
    would the M3i Zero work on a DSLite without flashing it with f_core.dat? or it is a must for it to work on any versions of DS?
     
  9. dudereno

    Member dudereno GBAtemp Regular

    Joined:
    Dec 7, 2005
    Messages:
    193
    Country:
    United States
    Its a must. Its ships as a blank card. So to use it on any DS/DSL/DSI, it has to be flashed.

    I presume M3 have done this is order to get past over zealous custom checks in certain countries.
    The card holds no data that may infringe copyright laws, unlike some other DSi compatible cards. *cough* DSTTi *cough*
     
  10. Sandman00009

    Member Sandman00009 GBAtemp Regular

    Joined:
    Mar 2, 2008
    Messages:
    255
    Country:
    United States
    i dont have my M3i Zero but i will be getting it sometime next week hopefully but where is the f_core.dat?
     
  11. rockstar99

    Member rockstar99 Hi

    Joined:
    Dec 3, 2008
    Messages:
    7,375
    Location:
    Toronto
    Country:
    Canada
    where do i get f_core.dat
     
  12. BoxShot

    Member BoxShot Chiyo-chan :3

    Joined:
    Dec 18, 2008
    Messages:
    3,447
    Location:
    Middle of the ocean.
    Country:
    United States
  13. elixirdream
    OP

    Member elixirdream GBAtemp Legend

    Joined:
    May 27, 2008
    Messages:
    10,007
    Location:
    6th Dimention
    Country:
    Malaysia
    hahahaha [​IMG]
    thanks for that [​IMG]
    i will add that to the first post
     
  14. gamekool

    Member gamekool GBAtemp Regular

    Joined:
    Dec 31, 2008
    Messages:
    132
    Country:
    United States
    good work..man..and you have checked out the information very quickly... [​IMG]
     
  15. bach3609

    Member bach3609 GBAtemp Fan

    Joined:
    May 31, 2009
    Messages:
    367
    Location:
    Loading................
    Country:
    Vietnam
    Well if i were you, i would've formatted my micro sd first, just in case the file system was like corrupted or something.
    you know what i mean(brick the m3i card....maybe?) [​IMG]
     
  16. Placeholder

    Member Placeholder GBAtemp Regular

    Joined:
    Jun 25, 2009
    Messages:
    260
    Country:
    United Kingdom
    Just use windows' repair thing that pops up when you plug the reader in. Worked perfectly for fixing mine.

    Sakura swore at me first attempt, plugged it into windows, did repair, then it worked perfectly.
     
  17. Sandman00009

    Member Sandman00009 GBAtemp Regular

    Joined:
    Mar 2, 2008
    Messages:
    255
    Country:
    United States
    i just got my M3i Zero today i followed this it works great but the usb read that came with it doesnt work for some reason.
     
  18. Placeholder

    Member Placeholder GBAtemp Regular

    Joined:
    Jun 25, 2009
    Messages:
    260
    Country:
    United Kingdom
  19. Sandman00009

    Member Sandman00009 GBAtemp Regular

    Joined:
    Mar 2, 2008
    Messages:
    255
    Country:
    United States
    i dont need a new one i got two others from my r4 and my m3 real [​IMG]


    EDIT:i got it to work [​IMG]
     
  20. Placeholder

    Member Placeholder GBAtemp Regular

    Joined:
    Jun 25, 2009
    Messages:
    260
    Country:
    United Kingdom
    That's good [​IMG] It'd be a shame not to be able to use it for another few days.
     

Share This Page