1. mestreonda

    OP mestreonda Newbie
    Newcomer

    Joined:
    Aug 22, 2018
    Messages:
    6
    Country:
    Brazil
    How do I manually update my FBI?

    I can not update using .cia
     
  2. NFates

    NFates Wants to understand™
    Member

    Joined:
    Mar 13, 2016
    Messages:
    646
    Country:
    Dominican Republic
    You can go to the "Update" command in FBI, or use TitleDB in the app.

    But why can't you use a .cia?
     
    Itzumi and TurdPooCharger like this.
  3. MarKSlasH

    MarKSlasH Member
    Newcomer

    Joined:
    Jun 24, 2009
    Messages:
    27
    Country:
    Brazil
    I've downloaded the latest fbi cia file, put it on a folder of sd card and install it with fbi. You will need a computer to do this.
     
  4. mestreonda

    OP mestreonda Newbie
    Newcomer

    Joined:
    Aug 22, 2018
    Messages:
    6
    Country:
    Brazil
    20180822_093058.jpg 20180822_225814.jpg
    the FBI does not recognize .cia files and when I try to update or download some application from this error
     
    Last edited by mestreonda, Aug 23, 2018
  5. Durelle

    Durelle GBAtemp Advanced Fan
    Member

    Joined:
    Dec 22, 2016
    Messages:
    645
    Country:
    Canada
    Looks like a bad Cia, might be currupted. Find a different version from a better source maybe?
     
  6. mestreonda

    OP mestreonda Newbie
    Newcomer

    Joined:
    Aug 22, 2018
    Messages:
    6
    Country:
    Brazil
    [QUOTE = "Durelle, post: 8233493, membro: 408968"] Parece uma Cia ruim, pode ser interrompida. Encontre uma versão diferente de uma fonte melhor, talvez? [/ QUOTE]
    I already downloaded from 4 different sites and nothing
     
  7. OrGoN3

    OrGoN3 GBAtemp Psycho!
    Member

    Joined:
    Apr 23, 2007
    Messages:
    3,100
    Country:
    United States
    Do NOT use the FBI from TitleDB!!!!
    NEVER download a CIA except from the actual source! In this case, FBI's GitHub page.

    If you're using the CIA, you'll need to download the new CIA and install it (https://github.com/Steveice10/FBI/releases/download/2.5.2/FBI.cia).
    If you are using the 3DSX file, you'll need to download the new 3DSX file and place it in SD:/3DS/FBI/FBI.3dsx. You can download it here (https://github.com/Steveice10/FBI/releases/download/2.5.2/FBI.3dsx). You can also pop out your SD card and put it in the computer to help this process.

    — Posts automatically merged - Please don't double post! —

    That's clearly not FBI's CIA file. You said your issue is with updating FBI. Is that actually your issue or is your issue that you can't install games? It's one or the other.
     
    Durelle likes this.
  8. The Real Jdbye

    The Real Jdbye Always Remember 30/07/08
    Member

    Joined:
    Mar 17, 2010
    Messages:
    20,929
    Country:
    Norway
    You can try network install, but if the .cia isn't recognized as an installable title you probably have a bad/corrupted SD card or the file is bad.
     
    NFates likes this.
  9. mestreonda

    OP mestreonda Newbie
    Newcomer

    Joined:
    Aug 22, 2018
    Messages:
    6
    Country:
    Brazil
    the FBI does not recognize the .cia files or when I select it it does not appear the option to install the .cia just to delete the file rename, move and others
     
  10. OrGoN3

    OrGoN3 GBAtemp Psycho!
    Member

    Joined:
    Apr 23, 2007
    Messages:
    3,100
    Country:
    United States
    OK, but that's not what you said in the OP. We can't help you with random CIA's. Make sure they are valid and make sure your SD card isn't corrupt. Make sure FBI is updated, and that you're using the latest version of Luma3DS. Then, you're golden.
     
  11. mestreonda

    OP mestreonda Newbie
    Newcomer

    Joined:
    Aug 22, 2018
    Messages:
    6
    Country:
    Brazil
    [UPDATE]
    I was able to update the FBI using homebrew but I can only download .3dsx files in the titleDB option
     
  12. zacchi4k

    zacchi4k GBAtemp Maniac
    Member

    Joined:
    Feb 6, 2015
    Messages:
    1,386
    Country:
    Italy
    Are you sure you're actually trying to install the cia file and not something else?
     
  13. mestreonda

    OP mestreonda Newbie
    Newcomer

    Joined:
    Aug 22, 2018
    Messages:
    6
    Country:
    Brazil
    yes the FBI says it's a file plus he does not recognize it as .cia
     
  14. Lilith Valentine

    Lilith Valentine GBATemp's Official Cubi: Awkwardly cute
    Member

    Joined:
    Sep 13, 2009
    Messages:
    23,998
    Country:
    Antarctica
    Can you give the actual error code?
     
Draft saved Draft deleted
Loading...

Hide similar threads Similar threads with keywords - manually, update,