Hacking How can i play GC backups on unmodded Wii?

Status
Not open for further replies.

cooleothman

Active Member
OP
Newcomer
Joined
Dec 7, 2008
Messages
25
Trophies
0
XP
167
Country
Netherlands
Hiya guys,
smile.gif


I want to play some good old games for the GC on the Wii.
cool.gif


How do I play GC backups on an unmodded Wii??(I've got The Homebrew Channel)

What stuff/programs do I need?
blink.gif


I heard you need something like GCbooter?

Please make my wish come true my fellow GBAtemp-mates.
biggrin.gif


~Oth
 

samagon

Well-Known Member
Newcomer
Joined
Oct 27, 2008
Messages
86
Trophies
0
Age
34
XP
175
Country
United States
Actually it is possible, but it requires an SD Gecko/Wiikey SD adapter. Basically an SD card adapter for the GC memory card slot. However it is hardly worth the effort since few games load and the ones that do load have horrid audio/video problems. Of the dozen or so games i tried only Wind Waker and Super Mario Sunshine worked and neither had music.
 

kedest

Well-Known Member
Member
Joined
Feb 6, 2007
Messages
3,289
Trophies
0
Website
Visit site
XP
534
Country
Netherlands
A hardmod is still the best way to go. And there's an awesome new generation of chips coming. No more soldering required, Just open the Wii, connect a flatcable and that's it
 

cooleothman

Active Member
OP
Newcomer
Joined
Dec 7, 2008
Messages
25
Trophies
0
XP
167
Country
Netherlands
kedest said:
A hardmod is still the best way to go. And there's an awesome new generation of chips coming. No more soldering required, Just open the Wii, connect a flatcable and that's it

What's the name of it? Flatmii?
 

leonheart_a

Well-Known Member
Member
Joined
Dec 10, 2006
Messages
374
Trophies
0
Location
London
XP
284
Country
cooleothman said:
kedest said:
A hardmod is still the best way to go. And there's an awesome new generation of chips coming. No more soldering required, Just open the Wii, connect a flatcable and that's it

What's the name of it? Flatmii?

I think theres on called the Drivekey to, look around the forums and you'll find out more info
 

kedest

Well-Known Member
Member
Joined
Feb 6, 2007
Messages
3,289
Trophies
0
Website
Visit site
XP
534
Country
Netherlands
djdynamite123 said:
yup, shame they didn't release such good chips back in 2007......!
No point opening my wii again when iv'e never once encountered a problem
wink.gif

My chip is pretty old (a 1st generation one, but it is 001-compatible) and it's still working fine. But now with this new generation of chips, I'm really thinking about installing a new one. Especially the one with ISO loading directly from an external SATA hard drive looks really interesting.
 

kedest

Well-Known Member
Member
Joined
Feb 6, 2007
Messages
3,289
Trophies
0
Website
Visit site
XP
534
Country
Netherlands
cooleothman said:
kedest said:
A hardmod is still the best way to go. And there's an awesome new generation of chips coming. No more soldering required, Just open the Wii, connect a flatcable and that's it

What's the name of it? Flatmii?

that's one of them. It doesn't load DVD backups, but needs an external computer to recieve the ISO's from

and this product (if real) should load them from an external drive directly, without the need for a computer: http://gbatemp.net/index.php?showtopic=129810&st=0
And I believe (not sure though) DriveKey acts like a normal modchip, loading backup DVD's.
 

WiiBlaster

Well-Known Member
Member
Joined
Nov 23, 2008
Messages
1,189
Trophies
0
XP
29
Country
United States
little thing called SD-Boot though GC Booter, play GC Backups on a Un Modded Wii, Compatibly isn't very good though and requires a sd gecko
so it is possible and i myself have tried it, But it anit very good, so a hardmod is the best Way
 

djdynamite123

Master Of Hardcore!
Banned
Joined
Sep 21, 2008
Messages
3,788
Trophies
0
Age
35
Location
Redcar, England UK
Website
www.djdynamite.bravehost.com
XP
101
Country
QUOTE said:
yup, shame they didn't release such good chips back in 2007......!
No point opening my wii again when iv'e never once encountered a problem

QUOTE said:
My chip is pretty old (a 1st generation one, but it is 001-compatible) and it's still working fine. But now with this new generation of chips, I'm really thinking about installing a new one. Especially the one with ISO loading directly from an external SATA hard drive looks really interesting.
what chip you got? Wiinja Deluxe?
i can't bypass 001
closedeyes.gif
it's loader time or trucha the bugger
tongue.gif

Still this new device is REAL.......OzMods no need for proof..
 

kedest

Well-Known Member
Member
Joined
Feb 6, 2007
Messages
3,289
Trophies
0
Website
Visit site
XP
534
Country
Netherlands
djdynamite123 said:
QUOTE said:
yup, shame they didn't release such good chips back in 2007......!
No point opening my wii again when iv'e never once encountered a problem

QUOTE said:
My chip is pretty old (a 1st generation one, but it is 001-compatible) and it's still working fine. But now with this new generation of chips, I'm really thinking about installing a new one. Especially the one with ISO loading directly from an external SATA hard drive looks really interesting.
what chip you got? Wiinja Deluxe?
i can't bypass 001
closedeyes.gif
it's loader time or trucha the bugger
tongue.gif

Still this new device is REAL.......OzMods no need for proof..

There's a Wii-Boss in my Wii. That's a small circuit board with a 12F629 programmable chip on it and a small flatcable that comes out at the back of the wii. I can use that to update the chip with a programmer. Now YAOSM is programmed onto it. After the new 001 protection, I just loaded the new updated version and since then all games are working fine.
 

Quincy

Your own personal guitarist :3
Member
Joined
Nov 13, 2008
Messages
1,519
Trophies
1
Age
28
Location
Your house
Website
youtek.net
XP
886
Country
Netherlands
Ugh i hate this guys that ask "How do i play GC Backups"!!

I mean comeon,How many topics were spammed because of this reason ()_()!!


Seriously 1 more of this and my head explodes in the same way my Wii did when i tried to play a GC backup using (the 1st leaked) Backup Loader!!
 
Status
Not open for further replies.
General chit-chat
Help Users
    K3N1 @ K3N1: In the hood