How can i play GC backups on unmodded Wii?

Discussion in 'Wii - Hacking' started by cooleothman, Jan 16, 2009.

Thread Status:
Not open for further replies.
Jan 16, 2009
  1. cooleothman
    OP

    Newcomer cooleothman Member

    Joined:
    Dec 7, 2008
    Messages:
    25
    Country:
    Netherlands
    Hiya guys, [​IMG]

    I want to play some good old games for the GC on the Wii. [​IMG]

    How do I play GC backups on an unmodded Wii??(I've got The Homebrew Channel)

    What stuff/programs do I need? [​IMG]

    I heard you need something like GCbooter?

    Please make my wish come true my fellow GBAtemp-mates. [​IMG]

    ~Oth
     


  2. xalphax

    Member xalphax Internet killed the Ponystar.

    Joined:
    Nov 18, 2006
    Messages:
    1,266
    Location:
    here'n'there
    Country:
    Croatia
    i don't think this is possible, please proof me wrong.
     
  3. Lily

    Former Staff Lily One Scary Lady

    Joined:
    Jun 18, 2004
    Messages:
    5,727
    Location:
    British Columbia
    Country:
    Canada
    You can't. There is no currently available softmod solution to play GameCube games.
     
  4. Sstew

    Member Sstew GBAtemp's Grim Reaper.

    Joined:
    Jul 15, 2008
    Messages:
    1,463
    Location:
    Florida
    Country:
    United States
    You can't sorry. The only way to do that is by installing a modchip.
     
  5. cooleothman
    OP

    Newcomer cooleothman Member

    Joined:
    Dec 7, 2008
    Messages:
    25
    Country:
    Netherlands
    I heard something about GCbooter or like that?
     
  6. samagon

    Newcomer samagon Advanced Member

    Joined:
    Oct 27, 2008
    Messages:
    86
    Country:
    United States
    Actually it is possible, but it requires an SD Gecko/Wiikey SD adapter. Basically an SD card adapter for the GC memory card slot. However it is hardly worth the effort since few games load and the ones that do load have horrid audio/video problems. Of the dozen or so games i tried only Wind Waker and Super Mario Sunshine worked and neither had music.
     
  7. leonheart_a

    Member leonheart_a GBAtemp Fan

    Joined:
    Dec 10, 2006
    Messages:
    374
    Location:
    London
    Country:
    United Kingdom
    At the moment there is no way to play GC backups as of yet.
     
  8. djdynamite123

    Banned djdynamite123 Master Of Hardcore!

    Joined:
    Sep 21, 2008
    Messages:
    3,791
    Location:
    Redcar, England UK
    Country:
    United Kingdom
    Buy the games [​IMG]
    of install a chip of some kind....."warranty?....warranty is shit"
     
  9. kedest

    Member kedest GBAtemp Psycho!

    Joined:
    Feb 6, 2007
    Messages:
    3,283
    Country:
    Netherlands
    A hardmod is still the best way to go. And there's an awesome new generation of chips coming. No more soldering required, Just open the Wii, connect a flatcable and that's it
     
  10. djdynamite123

    Banned djdynamite123 Master Of Hardcore!

    Joined:
    Sep 21, 2008
    Messages:
    3,791
    Location:
    Redcar, England UK
    Country:
    United Kingdom
    yup, shame they didn't release such good chips back in 2007......!
    No point opening my wii again when iv'e never once encountered a problem [​IMG]
     
  11. cooleothman
    OP

    Newcomer cooleothman Member

    Joined:
    Dec 7, 2008
    Messages:
    25
    Country:
    Netherlands
    What's the name of it? Flatmii?
     
  12. Arm the Homeless

    Member Arm the Homeless Custom Title

    Joined:
    May 26, 2008
    Messages:
    1,762
    Location:
    /home/andy/
    Country:
    United States
    GCBoot is just GameCube Region Free.

    It's in GeckoOS 1.06f I believe.
     
  13. leonheart_a

    Member leonheart_a GBAtemp Fan

    Joined:
    Dec 10, 2006
    Messages:
    374
    Location:
    London
    Country:
    United Kingdom
    I think theres on called the Drivekey to, look around the forums and you'll find out more info
     
  14. kedest

    Member kedest GBAtemp Psycho!

    Joined:
    Feb 6, 2007
    Messages:
    3,283
    Country:
    Netherlands
    My chip is pretty old (a 1st generation one, but it is 001-compatible) and it's still working fine. But now with this new generation of chips, I'm really thinking about installing a new one. Especially the one with ISO loading directly from an external SATA hard drive looks really interesting.
     
  15. mcj

    Member mcj GBAtemp Fan

    Joined:
    Nov 21, 2005
    Messages:
    378
    Country:
    United States
    You can't. If you searched you would have known
     
  16. kedest

    Member kedest GBAtemp Psycho!

    Joined:
    Feb 6, 2007
    Messages:
    3,283
    Country:
    Netherlands
    that's one of them. It doesn't load DVD backups, but needs an external computer to recieve the ISO's from

    and this product (if real) should load them from an external drive directly, without the need for a computer: http://gbatemp.net/index.php?showtopic=129810&st=0
    And I believe (not sure though) DriveKey acts like a normal modchip, loading backup DVD's.
     
  17. WiiBlaster

    Member WiiBlaster GBAtemp Maniac

    Joined:
    Nov 23, 2008
    Messages:
    1,189
    Country:
    United States
    little thing called SD-Boot though GC Booter, play GC Backups on a Un Modded Wii, Compatibly isn't very good though and requires a sd gecko
    so it is possible and i myself have tried it, But it anit very good, so a hardmod is the best Way
     
  18. djdynamite123

    Banned djdynamite123 Master Of Hardcore!

    Joined:
    Sep 21, 2008
    Messages:
    3,791
    Location:
    Redcar, England UK
    Country:
    United Kingdom
    what chip you got? Wiinja Deluxe?
    i can't bypass 001 [​IMG] it's loader time or trucha the bugger [​IMG]
    Still this new device is REAL.......OzMods no need for proof..
     
  19. kedest

    Member kedest GBAtemp Psycho!

    Joined:
    Feb 6, 2007
    Messages:
    3,283
    Country:
    Netherlands
    There's a Wii-Boss in my Wii. That's a small circuit board with a 12F629 programmable chip on it and a small flatcable that comes out at the back of the wii. I can use that to update the chip with a programmer. Now YAOSM is programmed onto it. After the new 001 protection, I just loaded the new updated version and since then all games are working fine.
     
  20. Quincy

    Member Quincy Your own personal guitarist :3

    Joined:
    Nov 13, 2008
    Messages:
    1,435
    Location:
    Your house, robbing your stuff
    Country:
    Netherlands
    Ugh i hate this guys that ask "How do i play GC Backups"!!

    I mean comeon,How many topics were spammed because of this reason ()_()!!


    Seriously 1 more of this and my head explodes in the same way my Wii did when i tried to play a GC backup using (the 1st leaked) Backup Loader!!
     
Thread Status:
Not open for further replies.

Share This Page