Homebrew Channel upside down

Discussion in 'Wii - Emulation and Homebrew' started by CasperH, Sep 18, 2009.

  1. matt4tehlulz1337

    matt4tehlulz1337 Member

    Newcomer
    1
    Sep 21, 2009
    United States
    chesterfield michigan
    step 1. press button
    step 2. recive bacon
    step 3. ????????
    step 4. profit profit profit
     
  2. NETSHARK

    NETSHARK Newbie

    Newcomer
    1
    Mar 22, 2009
    United States
    Got the same problem i`m on System Menu 4.0U fixed it by installing IOS60 without the Patch using Dop-IOS.
     
  3. Justin121994

    Justin121994 Bitcoin. coinbase.com/andrew

    Member
    2
    Jan 12, 2009
    United States
    Ontario, CA
    I didn't have it upside down until I updated to 4.2 with waninkoko's updater. Pretty gay.., but the upside down homebrew channel is cool. =]
     
  4. buggers

    buggers Member

    Newcomer
    1
    Sep 13, 2009
    United States
    How does one fix the upside down homebrew? I am an idiot. Thank you.
     
  5. illinialex24

    illinialex24 GBAtemp Advanced Fan

    Member
    1
    May 26, 2009
    United States
    The Midwest
    Use Dop IOS and reinstall IOS36 with only the ES Identify, no trucha bug (sig hash check). It should be right side up again.
     
  6. chrisf

    chrisf Banned

    Banned
    1
    Jun 7, 2009
    United States
    worked for me. but the new homebrew channel is on ios61 for most people
     
  7. illinialex24

    illinialex24 GBAtemp Advanced Fan

    Member
    1
    May 26, 2009
    United States
    The Midwest
    If so, just have no trucha bug for IOS61. It shouldn't have it anyway, IOS61 has Wii Shop Channel issues with trucha bug.
     
  8. Pakatus

    Pakatus GBAtemp Advanced Fan

    Member
    1
    Apr 13, 2009
    Portugal
    Anyhow we can check this?
    To see if we have a trucha bug IOS?

    And...can you post a tutorial how to make this?
     
  9. Fruk3

    Fruk3 Newbie

    Newcomer
    1
    Oct 1, 2009
    I have just had the same upside down issue, heres how I got it and heres how I fixed it (sorry if there is too much detail) :-

    I was following this guide on softmodding a freinds Wii http://gbatemp.net/index.php?showtopic=168890 as I softmodded mine ages ago with the twilight hack and had never done the banner bomb method

    I had followed the guide flawlessly (I work in IT and I am used to doing things like this on equipment that costs more than my house)

    I had completed sections , Getting HomeBrew and BootMii, Backing up your NAND and was on section Patching IOS36
    I had used downgraded IOS 15 to patch IOS 36 Then I got the upside down homebrew

    I searched and found this thread,read about the same problem and rather than reinstall homebrew channell I used my SD card out of my wii(I was doing this on a freinds Wii) with my homebrew channell files on (completely seperate files) same problem. After reading previos posts I figured the issues was with IOS36. As my SD card still has all the files I had used to softmod my wii before I found the awesome guide above. I used Waninoko's wad manager 1.4 and installed IOS36 (IOS 15 was still downgraded from the above steps) off my SD card (IOS36-64-v3094.wad) and the homebrew issue was fixed. I then used Trucha bug restorer to restore IOS 15.

    I hope this helps anybody else with the same issues or anybody trying to fix this. I don't use forum's that much so apologies if I have posted in the wrong place offended , included too much or not enough info.
     
  10. fiftycal

    fiftycal Newbie

    Newcomer
    1
    Oct 2, 2009
    United States
    Hey everyone, I am new to this, and I also have an upside down HomeBrew... Very weird.
     
  11. fiftycal

    fiftycal Newbie

    Newcomer
    1
    Oct 2, 2009
    United States
    I uninstalled the channel and reinstalled it, and all is right side up!
    [​IMG]
     
  12. LxTrix

    LxTrix GBAtemp Advanced Fan

    Member
    2
    Feb 3, 2009
    United States
    i also am having this problem, can i run dop-ios without a cios, i am going to try fixing it with that method
     
  13. CheatingSoi

    CheatingSoi Graphic Designer

    Member
    5
    Apr 4, 2007
    United States
    Wisconsin
    Ok now I am having troubles with this, I just installed cIOSCORP so I could install preloader that works with the new homebrew channel. That worked but now my HBC is upside down. I have tried everything suggested and it still wont go back. Any ideas?
     
  14. WiiBlaster

    WiiBlaster GBAtemp Maniac

    Member
    1
    Nov 23, 2008
    United States
    Installing IOS61 non patched, then re-installing HBC should work
     
  15. CheatingSoi

    CheatingSoi Graphic Designer

    Member
    5
    Apr 4, 2007
    United States
    Wisconsin
    It wont let me install HBC. I forgot what I did to fix this before.

    It says there is no known vulnerable IOS installed. I just did this yesterday but already forgot what I did.
     
  16. WiiBlaster

    WiiBlaster GBAtemp Maniac

    Member
    1
    Nov 23, 2008
    United States
    yea i guess the hackmii installer needs a non patched IOS36 installed, you can use wad Manager through bannerbomb to install it, DOP-IOS should work also, just dont apply any patches

    so install a NonPatched IOS36 and IOS61, then load up the hackmii installer then re-install your HBC
     
  17. CheatingSoi

    CheatingSoi Graphic Designer

    Member
    5
    Apr 4, 2007
    United States
    Wisconsin
    Alright thanks. I did that except I didnt need to reinstall HBC.
     
  18. WiiBlaster

    WiiBlaster GBAtemp Maniac

    Member
    1
    Nov 23, 2008
    United States
    Yea if HBC was already using IOS36 or IOS61 you wouldn't need to re-install it, So all is good now??
     
  19. branquinha

    branquinha Newbie

    Newcomer
    1
    Oct 5, 2009
    I just had the exact same thing, found it pretty funny actually [​IMG]
    reinstalled HBC and all is well
     
  20. cayspekko

    cayspekko Member

    Newcomer
    2
    Dec 14, 2008
    United States
    It happened to me too, it comes from following the http://gbatemp.net/index.php?showtopic=168890 guide using latest homebrew channel. It's intentional...

    I don't know how to fix it and still have the backup loaders working. Any help?
     
Loading...