Homebrew Channel not Showing any Apps?

Discussion in 'Wii - Emulation and Homebrew' started by HackingNewbie, Nov 16, 2018.

  1. HackingNewbie
    OP

    HackingNewbie GBAtemp Advanced Fan

    Member
    4
    Dec 29, 2016
    United Kingdom
    Somewhere in 2008
    Pretty much the title. It just stopped showing apps one day, and I have no idea why. I have tried reformatting it with both Windows and 3rd party software (FAT32, allocation size 32 kb). Any ideas why this might be? Thanks
     
  2. HackingNewbie
    OP

    HackingNewbie GBAtemp Advanced Fan

    Member
    4
    Dec 29, 2016
    United Kingdom
    Somewhere in 2008
  3. vbarros22

    vbarros22 GBAtemp Regular

    Member
    3
    Jun 20, 2017
    Brazil
    Manaus, Amazonas
    I dont know if you tried but pressing 1 on Wii Remote and you can choose SD or USB IF they are available. It's a good option to know if console are recognizing or not a SD or USB
     
  4. HackingNewbie
    OP

    HackingNewbie GBAtemp Advanced Fan

    Member
    4
    Dec 29, 2016
    United Kingdom
    Somewhere in 2008
    I’ve done that, SD is selected and it does recognize it.
     
  5. KleinesSinchen

    KleinesSinchen The backup reminder

    Member
    7
    Mar 28, 2018
    Germany
    Does the Wii even find the SD? Look in System Settings / Data Management. It should show "free blocks" and it should be able to copy saves from the NAND to the SD.
     
  6. HackingNewbie
    OP

    HackingNewbie GBAtemp Advanced Fan

    Member
    4
    Dec 29, 2016
    United Kingdom
    Somewhere in 2008
    Yes it does
     
  7. KleinesSinchen

    KleinesSinchen The backup reminder

    Member
    7
    Mar 28, 2018
    Germany
    • filesystem FAT32 → okay
    • reading/writing to SD with Data Management→ okay
    • Check you SD with h2testw.
    • Try with a different SD.
    • Try with a FAT32 USB-drive if you “apps” folder can be loaded.
    • Try a new “apps” folder with only one app.
     
  8. HackingNewbie
    OP

    HackingNewbie GBAtemp Advanced Fan

    Member
    4
    Dec 29, 2016
    United Kingdom
    Somewhere in 2008
    I’ll right on it, thanks for the help! Would it also be helpful to do a syscheck?
     
  9. HackingNewbie
    OP

    HackingNewbie GBAtemp Advanced Fan

    Member
    4
    Dec 29, 2016
    United Kingdom
    Somewhere in 2008
    h2testw said my sd card was fine, I've tried another sd card and it still didn't work, I put only one app in my apps folder and still it doesn't work
     
  10. HackingNewbie
    OP

    HackingNewbie GBAtemp Advanced Fan

    Member
    4
    Dec 29, 2016
    United Kingdom
    Somewhere in 2008
    I think I'll just reinstall the homebrew channel
     
  11. Ryccardo

    Ryccardo and his tropane alkaloids

    Member
    13
    Feb 13, 2015
    Italy
    Imola
    Try removing all apps, and only adding one or two (preferably, cleanly downloaded ones) - wouldn't surprise me if it was getting confused by a corrupted file
     
  12. HackingNewbie
    OP

    HackingNewbie GBAtemp Advanced Fan

    Member
    4
    Dec 29, 2016
    United Kingdom
    Somewhere in 2008
    Still doesn't work, but wait a second... your signature says you have hbl 1.1.3... I only have 1.1.2! Maybe it wants to update but something's stopping it
     
    Last edited by HackingNewbie, Nov 17, 2018
  13. Ryccardo

    Ryccardo and his tropane alkaloids

    Member
    13
    Feb 13, 2015
    Italy
    Imola
  14. HackingNewbie
    OP

    HackingNewbie GBAtemp Advanced Fan

    Member
    4
    Dec 29, 2016
    United Kingdom
    Somewhere in 2008
    So do I delete the old homebrew channel in data management then install the new wad?
     
  15. KleinesSinchen

    KleinesSinchen The backup reminder

    Member
    7
    Mar 28, 2018
    Germany
    I don't think the new HBC will change anything. Not sure if accessing a WAD-manager is possible if you have deleted HBC. Maybe Priiloader can boot a WAD-manager. Make a NAND-backup before trying anything like changing HBC.

    Do you have Bootmii in boot2 and/or Priiloader installed?

    Sorry, I'm running out of ideas for your actual problem. Have you yet tried to load apps from USB? And delete the save data of the HBC (not the channel!)
     
  16. HackingNewbie
    OP

    HackingNewbie GBAtemp Advanced Fan

    Member
    4
    Dec 29, 2016
    United Kingdom
    Somewhere in 2008
    1. My reasoning is that I wanted to reinstall homebrew channel, maybe that would work. Then when I saw there was a 1.1.3, I thought why not upgrade, since it was probs have the same outcome as reinstalling 1.1.2, so why not?
    2. I can run WAD manager without HBC cuz I installed a WAD manager WAD.
    3. I do have Bootmii as boot2 and will be sure to backup, thx for the advice!
    4. I have already tried deleting HBC save data

    — Posts automatically merged - Please don't double post! —

    And actually, since 1.1.2 and 1.1.3 have different titleid's, I'll keep 1.1.2 in case as well
     
    KleinesSinchen likes this.
  17. jayden8923

    jayden8923 Member

    Newcomer
    1
    Jun 17, 2018
    United States
    Did you move the folder your homebrew apps were in?
     
  18. MythicalData

    MythicalData GBAtemp Advanced Fan

    Member
    5
    May 11, 2017
    United States
    Try formatting your card with GPT or MBR (whichever one you aren't using or both if you're not sure)
    edit: I also read somewhere that the inserted sd card need to be a 2gb one (some people said they could just put a 2gb partition on it instead)
    or problems would occur
     
    Last edited by MythicalData, Nov 17, 2018
  19. HackingNewbie
    OP

    HackingNewbie GBAtemp Advanced Fan

    Member
    4
    Dec 29, 2016
    United Kingdom
    Somewhere in 2008
    I've been using a 4gb one for 3 years, and only now it's not working
     
  20. MythicalData

    MythicalData GBAtemp Advanced Fan

    Member
    5
    May 11, 2017
    United States
    Just a thought the wii doesn't seem to be able to read more than the main partition, but you could still use the other 2gb. No reason not to give it a shot :) you don't need a new card for it either
     
Loading...