Help With Acekard

Discussion in 'Acekard' started by zeltrax225, Dec 10, 2009.

Dec 10, 2009

Help With Acekard by zeltrax225 at 4:58 AM (862 Views / 0 Likes) 6 replies

  1. zeltrax225
    OP

    Newcomer zeltrax225 Newbie

    Joined:
    Dec 10, 2009
    Messages:
    5
    Country:
    Singapore
    I can't believe I waste SGD $65 on this acekard, which is giving tons of problems.
    Firstly, it can't work with AKAINO the firmware, after loading it gives me a blank screen.
    So I tried it with the ___ak2 akmenu, dragged into the acekard,
    the menu showed up, but here's the problem
    When I start a game, the screen only showed me a Red Screen(on touch screen) and will be stuck there forever.
    I've tried reformatting it again and again but it's no use..
    Now I'm really desperate and depressed, it meant a lot to me and I know u guys are the ones that can help me.
    Oh and by the way, none of the cheats works too ! "Error: No cheats can be found"
    is shown. Pls Help.
     
  2. XWolf

    Member XWolf GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Oct 9, 2009
    Messages:
    745
    Country:
    United Kingdom
    1. When you copied the Akaio 1.5 software across you did copy both the __aio folder and the akmenu4.nds file?

    2. You mention Akaino - I assume this is a typo and you mean Akaio?

    3. Have you tried a different microSD card?

    4. What rom files have you tried?

    5. Have you ever had any issues with any commercial games before?
     
  3. Sinistral89

    Member Sinistral89 GBAtemp Regular

    Joined:
    Sep 12, 2009
    Messages:
    238
    Location:
    Sweden
    Country:
    Sweden
    Who pays $65 for a freakin acekard when they are like $10? [​IMG]
     
  4. FirstDuke

    Newcomer FirstDuke Member

    Joined:
    Sep 9, 2009
    Messages:
    44
    Location:
    Malaysia
    Country:
    Malaysia
    you being cheated. in malaysia an acekard 2.1 is cost RM50 and acekard 2i is cost RM65, the exchange rate is MYR/SGD = 2.4755. thts means an acekard 2.1 is oni cost around SGD20 and acekard 2i is around SGD26. GO F**K the retailer.

    option 1:well, ur acekard probably is fake (sori to say tht), akaio 1.5 oni works for genuine acekard. try to talk the retailer, if they willing to replace a new 1 for u, this time b smart, bring ur nds and sd card with akaio 1.5 to test tht card, well if is really fake ask them return ur money and buy a new 1.

    option 2: hopefully u wont have to use this option, the second option is downgrade ur akaio 1.5 to akaio 1.4 which better than the official firmware. or use ysmenu. this 2 firmware can b use on the fake acekard
     
  5. zeltrax225
    OP

    Newcomer zeltrax225 Newbie

    Joined:
    Dec 10, 2009
    Messages:
    5
    Country:
    Singapore
    I'm just realised that mine is the Acekard2.1
    and I've did everything, copied both the menu and the ___aio file into my microsd card.
    and yes it's AKAIO sorry for typo.
    Does the acekard2.1 work on DSLite?
    I wanna try all possible solutions before going back to the retailer, who I believe scammed my a** off.
     
  6. FirstDuke

    Newcomer FirstDuke Member

    Joined:
    Sep 9, 2009
    Messages:
    44
    Location:
    Malaysia
    Country:
    Malaysia
    thts rite format ur sd card with panasonic formatter (recommended), and copy akmenu and _aio folder to the root of the sd card
     
  7. XWolf

    Member XWolf GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Oct 9, 2009
    Messages:
    745
    Country:
    United Kingdom
    Perfectly.
     

Share This Page