HELLPPP.......

Discussion in 'R4 DS' started by yumyum, Dec 25, 2007.

Dec 25, 2007

HELLPPP....... by yumyum at 2:16 AM (1,484 Views / 0 Likes) 14 replies

  1. yumyum
    OP

    Newcomer yumyum Newbie

    Joined:
    Dec 25, 2007
    Messages:
    6
    Country:
    United States
    Hey what's up guys. I've been having the same problem that it seems other users have posted topics about on forums to no avail. I have a white r4ds and downloaded the newest Kernel from the official website. I copied the 4 required files onto a 2gig Kingston MicroSD, created the new "Games" folder and added a .nds file to my games folder to test out. I also right clicked on my computer/then the correct drive and formatted the sd card. When turning on the NDS it flashes "loading" really quick then goes blank. I have tried it with 2 different Kingston 2 gig cards so I don't think it's the Microsd card. It seems to be either the r4 itself or the files. Please help!! Also if you all think I need to get another r4 where is the best site? I think I got this one from Dealextreme. Everyone seems to have black ones and mines white. Do I need a black one? Oh and one more thing I choose the English Kernel from the official site.
     
  2. InuYasha

    Member InuYasha Professional Coke Fiend

    Joined:
    Dec 8, 2007
    Messages:
    1,778
    Country:
    United States
    What OS are you using???
     
  3. yumyum
    OP

    Newcomer yumyum Newbie

    Joined:
    Dec 25, 2007
    Messages:
    6
    Country:
    United States
    what operating system on my computer? Windows Media Center.
     
  4. InuYasha

    Member InuYasha Professional Coke Fiend

    Joined:
    Dec 8, 2007
    Messages:
    1,778
    Country:
    United States
    I have an older computer and seems i've had random problems at first with alot of freezes or other random issues,but what helped me it seems was to unplug any other usb devices while putting files on your memory card......it may not help but it seems to have did the trick for me......
     
  5. yumyum
    OP

    Newcomer yumyum Newbie

    Joined:
    Dec 25, 2007
    Messages:
    6
    Country:
    United States
    Thanx but no other usb devices hooked up. Kinda out of options now.
     
  6. DarkAura

    Member DarkAura Offline

    Joined:
    Aug 20, 2007
    Messages:
    2,388
    Location:
    Over there.
    Country:
    Canada
    Sounds like a defective R4 to me... [​IMG] Maybe get another one?
     
  7. InuYasha

    Member InuYasha Professional Coke Fiend

    Joined:
    Dec 8, 2007
    Messages:
    1,778
    Country:
    United States
    Hmmmm do you have another computer to try it on??? just to see if it makes any difference......
     
  8. ZPE

    Member ZPE GBAtemp Fan

    Joined:
    Aug 27, 2007
    Messages:
    437
    Location:
    England
    Country:
    United Kingdom
    White R4s are the older versions but they should work still.
     
  9. yumyum
    OP

    Newcomer yumyum Newbie

    Joined:
    Dec 25, 2007
    Messages:
    6
    Country:
    United States
    Tried it on 2 computers. Tried using the supplied disk and also tried using the download from the official site........
     
  10. Nero

    Member Nero GBAtemp RPG Maniac

    Joined:
    Aug 11, 2007
    Messages:
    1,919
    Country:
    United States
    Did you try using a different Language for the Firmware?

    Try Chinese next. [​IMG]

    ~Nero
     
  11. yumyum
    OP

    Newcomer yumyum Newbie

    Joined:
    Dec 25, 2007
    Messages:
    6
    Country:
    United States
    I can't find a Chinese specific download. Does anyone know of a link?
     
  12. pinky

    Newcomer pinky Member

    Joined:
    Dec 28, 2007
    Messages:
    26
    Country:
    Australia
  13. yumyum
    OP

    Newcomer yumyum Newbie

    Joined:
    Dec 25, 2007
    Messages:
    6
    Country:
    United States
    Thanx for the link. I tried the Chinese download and have gotten closer it seems. Now instead of flashing Loading.... Now it just freezes on the Loading.... screen. I have no idea now what to do. It seems as though it wants to work it just isn't. Anyone else have any ideas?
     
  14. DarkAura

    Member DarkAura Offline

    Joined:
    Aug 20, 2007
    Messages:
    2,388
    Location:
    Over there.
    Country:
    Canada
    Maybe not enough contact. Use the paper trick. If the paper trick is for DS-R4, or SD-R4. Can't remember. Just try it.
     
  15. wiithepeople

    Member wiithepeople ^^didn't play it that much, but I love it =D

    Joined:
    Sep 30, 2007
    Messages:
    789
    Location:
    the banned
    Country:
    United States
    It's for DS-R4. Just slide the paper in between the R4 and the DS contacts, it should help the r4 and DS make contact.
     

Share This Page