GTA Chinatown Wars Supercard DS ONE Fix

Discussion in 'Supercard' started by MeleeMaster500, Mar 15, 2009.

Mar 15, 2009
  1. MeleeMaster500
    OP

    Member MeleeMaster500 GBAtemp Regular

    Joined:
    Oct 5, 2008
    Messages:
    178
    Country:
    United States
    normally, booting up this game will cause it to stop working after you choose whether to have it auto-save or not. it will give you a black screen and freeze.

    However, if you hover over the game rom on the supercard menu, select "Set Patch", disable "Patch Speed", and press save, then the game works with no problems.


    on a completely random note, i've noticed that GTA DS plays and looks almost exactly like another gba game that i've played. it wasn't from the gta series at all, cause gta advance was 2d, and this played exactly like a gta game. but sadly, i can't remember the name of it...
     
  2. BWizZ

    Newcomer BWizZ Member

    Joined:
    Jan 23, 2009
    Messages:
    15
    Country:
    United States
    Tried this and it works perfectly, but also you have to make sure the SD read speed is set to 3X...the highest custom setting the game would run for me was 24 but the game would crash when trying to manually save.
     
  3. Kijof

    Newcomer Kijof Advanced Member

    Joined:
    Dec 27, 2007
    Messages:
    94
    Country:
    Brazil
  4. marcelolimasouza

    Newcomer marcelolimasouza Newbie

    Joined:
    Mar 25, 2009
    Messages:
    8
    Country:
    Brazil
    I'm using the clean rom with "speed patch" disabled to run this game. It runs normally, without lags or slowdowns, but after the first or second "Wade Heston" mission (that detective guy who appears on the game), when I save, turn off the DS and turn on to load, the game just starts all over again from the beggining. It appeared to me 2 times, at the same momento on the game and both I losted all my progress. Somebody experienced this or know why this happens?
     
  5. Kijof

    Newcomer Kijof Advanced Member

    Joined:
    Dec 27, 2007
    Messages:
    94
    Country:
    Brazil
    I played GTA with the cheat fix and I found no problems.
     
  6. jutzek

    Newcomer jutzek Newbie

    Joined:
    Apr 2, 2009
    Messages:
    1
    Country:
    United States
    I haven't had any luck with the above fixes.

    I use the v3.0 sp5 OS and tried the following:
    -Disabled the 'patch speed' to no avail - keeps freezing after it asks you to auto save.
    -Used the gta.scc file, renamed it and put this in the 'cheat' folder - enabling cheats resulted in the same outcome above.
    -Also set the sd speed to 3x

    I've got the 3538 version of the game - have 'enable patch', 'enable cheat', 'patch saver', 'enable reset', 'enable find patch from file' all selected.

    Have I not used the cheat file correctly?

    Is there anything else I've done wrong or need to do?
     
  7. greyze

    Newcomer greyze Newbie

    Joined:
    Mar 20, 2009
    Messages:
    2
    Country:
    United Kingdom
    I too am having the same problem as the above user, i've tried everything said in this thread but no avail! [​IMG]

    Begging for help

    Posts merged

    I too am having the same problem as the above user, i've tried everything said in this thread but no avail! [​IMG]

    Begging for help
     
  8. CMCAdvanced

    Newcomer CMCAdvanced Newbie

    Joined:
    Apr 5, 2009
    Messages:
    1
    Country:
    United States
    use the cheat, name it and put it with your rom.
    make sure enable cheat is not greyed out, enable speed patch
    This works for me
     
  9. Aku

    Newcomer Aku Member

    Joined:
    May 21, 2006
    Messages:
    25
    Country:
    United States
    I tried all the different settings and nothing worked, I tried a different memory card (Went from a 4Gb to a 1Gb) and it worked. Go figure. [​IMG]
     
  10. LeGourmand

    Newcomer LeGourmand Member

    Joined:
    May 25, 2008
    Messages:
    15
    Country:
    Canada
    I also had lose save files (not lost, but reset to an earlier stage)

    The only way I could repair this, is to use a patched rom, and to use the real-time save feature.
     
  11. troy

    Newcomer troy Newbie

    Joined:
    Apr 15, 2014
    Messages:
    2
    Country:
    Netherlands
    i did this and it freezes directly when i start the game. Does fix downplay and stuff also turned off?
     
  12. Technicmaster0

    Member Technicmaster0 GBAtemp Addict

    Joined:
    Oct 22, 2011
    Messages:
    2,865
    Country:
    Germany
    Thank you for reviving a dead post.
     

Share This Page