Gaming Getting GoW Ghost of Sparta to work.

MarcusRaven

HBC Theme Maker
OP
Member
Joined
Feb 5, 2010
Messages
971
Trophies
1
Age
37
Location
N. Carolina
XP
1,587
Country
United States
Okay, so I jumped on the leaked bandwagon, but now I can't get it to work properly. Running from the memory stick, the intro skips so bad that I can't understand it, and getting the subtitles on is a pain while its skipping. When running through irShell (which improved loading speed for me with the first GoW on PSP), it freezes after new game difficulty is selected. I've tried that weird patch on the ISO, with the same results both ways. I've tried adjusting the clock speed through the firmware and irShell. Any ideas on what I could try? And instructions if any updating or modding is needed, please.
 

alo123

Well-Known Member
Member
Joined
Apr 21, 2009
Messages
169
Trophies
0
XP
217
Country
United States
It works as a cso but it lags a bit before major events or when fighting a lot of enemies
cut scenes work good as a cso no lag for me
Is the game patched with Prometheus ME631 and is speed set to 333 also try getting a clean
iso and patching it yourself with iso tool 1.81
 

Eighteen

Well-Known Member
Member
Joined
Mar 17, 2009
Messages
844
Trophies
0
Age
39
Location
Yeah..
Website
3DGamelayer.yolasite.com
XP
251
Country
Netherlands
Then try putting your psp to 333mhs , I think you can do that by pressing Select on the psp home menu
unsure.gif

For me it runs silky smooth
yaypsp.gif
 

Rogue_Ninja

Well-Known Member
Member
Joined
Mar 30, 2009
Messages
437
Trophies
1
Age
44
Location
NY
XP
402
Country
United States
alo123 said:
It works as a cso but it lags a bit before major events or when fighting a lot of enemies
cut scenes work good as a cso no lag for me
Is the game patched with Prometheus ME631 and is speed set to 333 also try getting a clean
iso and patching it yourself with iso tool 1.81


So that explains my lagging. its a cso.
 

spotanjo3

Well-Known Member
Member
Joined
Nov 6, 2002
Messages
11,146
Trophies
3
XP
6,156
Country
United States
MarcusRaven said:
I looked into V-6, but I couldn't figure out how to upgrade to it. Any help with that?

I did it like this from V-1,2,3,4,5, then 6 to be safe. It works perfectly for me.
smile.gif
 

MarcusRaven

HBC Theme Maker
OP
Member
Joined
Feb 5, 2010
Messages
971
Trophies
1
Age
37
Location
N. Carolina
XP
1,587
Country
United States
...okay. That doesn't help me. I've looked for files and can't find any. Filetrip listings for Prometheus are a bit confusing because of how many there are, and when I thought I have a v6 update it was a corrupt eboot. >.
 

spotanjo3

Well-Known Member
Member
Joined
Nov 6, 2002
Messages
11,146
Trophies
3
XP
6,156
Country
United States
MarcusRaven said:
...okay. That doesn't help me. I've looked for files and can't find any. Filetrip listings for Prometheus are a bit confusing because of how many there are, and when I thought I have a v6 update it was a corrupt eboot. >.
 

Zerousen

【=◈︿◈=】
Member
Joined
Jun 30, 2009
Messages
1,987
Trophies
1
Age
26
XP
1,440
Country
United States
I'm using Prome-2 for 5.50 Gen D3, and running GOW as an .ISO, and it works great for me. You might want to try downloading another version, I got mine as a .CSO, and then decompressed it with UMDGen.
 

xist

ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΔΑΙΜΟΝΑ ΕΑΥΤΟΥ
Member
Joined
Jul 14, 2008
Messages
5,859
Trophies
0
XP
984
Country
RockmanForte said:
Try go back to 5.50 GEN-D3 again then Install Prome-V1, V2, V3, V4, V5, then V6. To get Prome versions.. Here:

This is Prometheus v1.. This site is a trustworthy:

http://dl.qj.net/psp/homebrew-applications...prometheus.html

You can use this site to search for Prometheus v2, v3 and so on. Hope it helps.

So much misinformation in this post...Prometheus Modules =/= Prometheus firmware....
 

MarcusRaven

HBC Theme Maker
OP
Member
Joined
Feb 5, 2010
Messages
971
Trophies
1
Age
37
Location
N. Carolina
XP
1,587
Country
United States
Okay, so what is the latest Prometheus FIRMWARE, because I'm starting to think I accidentally dialed back.

I got it working to a playable condition from a different download (a US one), compressing to CSO, and running through irShell. (USB 2.0 loads faster than the memory stick.) Its far from perfect, but the cutscene only skips a little bit here and there, not like before. I can actually get to the gameplay now, and it seems to play alright.

I'm still wanting to get the Prometheus firmware up to date, because from the sounds of this thread I may be behind.
 

MarcusRaven

HBC Theme Maker
OP
Member
Joined
Feb 5, 2010
Messages
971
Trophies
1
Age
37
Location
N. Carolina
XP
1,587
Country
United States
Okay, so how about showing me a reliable place to get it? I've read that Prometheus2 is NOT the same as Prometheus v2 (which is where I got confused originally). Also, what should my system screen display if the latest is installed. I need information and sources here.

EDIT: xist answered my issues in a PM. I got the game to be playable. I'm good.
 

Site & Scene News

Popular threads in this forum

General chit-chat
Help Users
  • wolffangalchemist @ wolffangalchemist:
    I think the most frustrating nes game as a kid to me was contra.
  • BakerMan @ BakerMan:
    well, i got school tomorrow, night yall
  • Jayro @ Jayro:
    Imagine still going to school in 2024... Wild times we live in.
  • Jayro @ Jayro:
    @BigOnYa My most-hated game on the NES was gilligan's island. Couldn't figure out the controls. Played it on actual hardware. Super frustrating, and boring as shit.
    +1
  • Sonic Angel Knight @ Sonic Angel Knight:
    Blue name in chat :P
    +1
  • K3Nv2 @ K3Nv2:
    @Jayro, you realize not everyone is the same age here right
    +1
  • Sonic Angel Knight @ Sonic Angel Knight:
    Jayro reminds me of GYRO! :P
  • Jayro @ Jayro:
    I'm not a greek taco. "Jayro" is pronounced similar to "J.Lo" (Jennifer Lopez). Not "Gyro" like gyroscope or the pitabread taco thing...
  • Jayro @ Jayro:
    "Jay-row" Like that.
  • DinohScene @ DinohScene:
    wait people mispronounce Jayro? oh my
  • LeoTCK @ LeoTCK:
    hmm
  • LeoTCK @ LeoTCK:
    Your thread From the creators of Jazz3D (Kind of) has been viewed over 1,000 times! Enjoy the +10 XP bonus!
  • LeoTCK @ LeoTCK:
    really? I wouldn't have guessed it
  • LeoTCK @ LeoTCK:
    I used to have gyros rather regularly, years back as a nearby city had a gyros/greek food stand at the train station and they were quite good actually, sadly i live away from there now and getting there is more complicated/long from here
  • LeoTCK @ LeoTCK:
    well, regularly, at least once in a couple of months or so
  • LeoTCK @ LeoTCK:
    but yea I would never associate it with "taco" because to me that is something less common than this, but yea that depends where you are
  • LeoTCK @ LeoTCK:
    so from my point of you I could call tacos a "pitabread gyros knockoff" or something
  • LeoTCK @ LeoTCK:
    lol
  • LeoTCK @ LeoTCK:
    FUCK I NEED PITA BREAD WITH GYROS AND TZATZIKI RIGHT NOW YOU FREAKS
  • LeoTCK @ LeoTCK:
    YOU MADE ME HUNGRY
  • LeoTCK @ LeoTCK:
    GO OUT THERE AND GET IT FOR ME
  • LeoTCK @ LeoTCK:
    lol
    LeoTCK @ LeoTCK: lol