1. Shulk95

    Shulk95 Member
    Newcomer

    Joined:
    Aug 24, 2018
    Messages:
    15
    Country:
    United States
    I did read through it and I'm pretty positive I'm just having ADB issues overall. When i type "adb devices" in inside an adb window. It doesn't list the genesis at all. Just a blank list and I've tried on two of my computers... So I'm just messing around with installing different drivers and all seeing if i can't fix the issue.
     
  2. fixingmytoys

    fixingmytoys GBAtemp Advanced Fan
    Member

    Joined:
    Jan 4, 2018
    Messages:
    536
    Country:
    Australia
    i find if you have adb in the same folder as setup ie all the bat files your are trying to run it works better, or when the bat file calls up adb it can find it @Shulk95
     
  3. ALEXONE

    ALEXONE Newbie
    Newcomer

    Joined:
    Jun 19, 2018
    Messages:
    6
    Country:
    Russia
    Generations Dashboard 4.0 lite version works perfect on sega flashback without usb mod. After flashed i install other emulators with adb console, and all works perfectly.
    The list of compability emulators (test only gba/snes9x Ex/nes):
    C64.emu
    GBA.emu
    GBC.emu
    MD.emu
    MSX.emu
    NEO.emu
    NES.emu
    NGP.emu
    PCE.emu
    Snes9x EX
     
  4. WD_GASTER2

    OP WD_GASTER2 Hated by life itself.
    Developer

    Joined:
    Jun 17, 2018
    Messages:
    773
    Country:
    United States
    btw i almos forgot.

    did i leave the application drawer button to launch stuff?

    i did the light version quickly so i dont recall.

    either way, cheers man.
     
  5. ALEXONE

    ALEXONE Newbie
    Newcomer

    Joined:
    Jun 19, 2018
    Messages:
    6
    Country:
    Russia
    yes, in the middle)

    IMG_20180826_191007.jpg
     
  6. WD_GASTER2

    OP WD_GASTER2 Hated by life itself.
    Developer

    Joined:
    Jun 17, 2018
    Messages:
    773
    Country:
    United States
    well, awesome
    thanks for testing. :)
     
    ALEXONE likes this.
  7. Shulk95

    Shulk95 Member
    Newcomer

    Joined:
    Aug 24, 2018
    Messages:
    15
    Country:
    United States
    I got it all working correctly. I used the rocketchip driver assistant 4.5 which someone had a link to on that usb on the motherboard thread. Completely fixed my problem and I am loving it. Awesome, awesome menu WD_GASTER2! I feel like this flashback system should've had your dashboard using md.emu from the start. Wow I love this... time to go play it.. Thanks for making my genesis flashback perfect!
     
    WD_GASTER2 and fixingmytoys like this.
  8. WD_GASTER2

    OP WD_GASTER2 Hated by life itself.
    Developer

    Joined:
    Jun 17, 2018
    Messages:
    773
    Country:
    United States
    oh thats great to hear!
    have fun!
     
  9. MicroNut99

    MicroNut99 Member
    Newcomer

    Joined:
    Sep 20, 2018
    Messages:
    47
    Country:
    United States
    Please forgive me in advance for my noob questions.

    1. Does the single wire mod need to be switched or not?
    I don't see how a PC could read both at the same time with the wire ON all the time but I'm probably misunderstanding.

    2. What OTG cable can be used to connect both the USB drive and the NAND at the same time (Assuming it is switched)
    I see a lot of pictures of suggesting cable types and very few in working systems.
    Please post some working examples of this internal and or external wiring.

    Thank you!
     
    Last edited by MicroNut99, Sep 21, 2018
  10. MicroNut99

    MicroNut99 Member
    Newcomer

    Joined:
    Sep 20, 2018
    Messages:
    47
    Country:
    United States
    I have watched Heckles video.
    I'm sorry because I almost never use the power adapter to run the machine.
    When using the 1 wire power mod alone it will Disable console access and power the USB Flash drive. IS this true?
    If I am getting this wrong please let me know because this seems to require a switch if you ever want to use Android Tools without a switch.
     
  11. WD_GASTER2

    OP WD_GASTER2 Hated by life itself.
    Developer

    Joined:
    Jun 17, 2018
    Messages:
    773
    Country:
    United States
    you dont require a switch even after doing the mod. you will need 2 different types of cables if you dont attempt to install a switch. please read here:
    https://www.mdfbrew.org/info:ubs-mini-port

    I personally dont use a switch and just change the cable. after all the changes you can put your own games on the usb drive so you dont need to keep swapping cables.
    that being said I AM NOT responsible for your actions or for anything that may happen to your console. go read the original thread and read up on mdfbrew. best of luck if you end up giving it a shot.
     
    MicroNut99 and fixingmytoys like this.
  12. MicroNut99

    MicroNut99 Member
    Newcomer

    Joined:
    Sep 20, 2018
    Messages:
    47
    Country:
    United States
    Works great here.

    WD_Gaster your Generations Media Player got me really interested!

    I have been lurking for long time and have been inspired by Everyone.
    I have posted my "dev-switch and audio extractor mod" in the other thread.
    No cable fuss or electrical worries. Dead simple to use.

    AND Thank you!
     
    Last edited by MicroNut99, Sep 24, 2018
  13. WD_GASTER2

    OP WD_GASTER2 Hated by life itself.
    Developer

    Joined:
    Jun 17, 2018
    Messages:
    773
    Country:
    United States
    i take it you managed to install the new dashboard?
     
  14. MicroNut99

    MicroNut99 Member
    Newcomer

    Joined:
    Sep 20, 2018
    Messages:
    47
    Country:
    United States
    Yes... although there are problems starting games... I can load them but cannot seem to start any of them. :(
     
  15. WD_GASTER2

    OP WD_GASTER2 Hated by life itself.
    Developer

    Joined:
    Jun 17, 2018
    Messages:
    773
    Country:
    United States
    pce.emu 1.5.18
    gbc.emu 1.5.28
    nes.emu 1.5.27-beta1
    md.emu 1.5.27-beta1
    -after you have all 4 of these apps as apks, rename them as "1.apk", "2.apk", "3.apk" and "4.apk" without quotes (doesnt matter which you name which) and put them in the same folder as this readme with the rest of the files.

    did you follow this step?
     
  16. MicroNut99

    MicroNut99 Member
    Newcomer

    Joined:
    Sep 20, 2018
    Messages:
    47
    Country:
    United States
    Yes.
    I need to be more specific.
    The dashboard loads
    The emulators do start games

    However after starting a rom when I press the start button nothing happens and only the B button works.

    I can do 2 things.
    1. Exit the emulated game, or not, by using the B button and then using A to make a Yes or No choice.
    2. After exiting the emulator it drops into the emulators settings.

    I have been able to make some changes here that remove the touch controls and so on but cannot seem to find a way to make the game pad work like it should once a game starts.

    Trivial issues.
    a. There is an over-scan problem on my LCD so I cannot read the menu so well. The right and left edges fall off but I think that is just my TV.
    b. I don't know where the BIOS images go... do they go in a folder on the USB drive or are they suppose to be part of the install in advance?
     
    Last edited by MicroNut99, Sep 25, 2018
  17. WD_GASTER2

    OP WD_GASTER2 Hated by life itself.
    Developer

    Joined:
    Jun 17, 2018
    Messages:
    773
    Country:
    United States
    dude..... go to the application drawer and configure each emulator. you are practically done!
    set your menu button to bring up the emulation menu... did you put the bios images in the folder as indicated in the readme? if so they were placed in the sdcard virtual partition of the flashback.

    set your in game actions and assign gamepad keys and you should be set.
     
    Last edited by WD_GASTER2, Sep 25, 2018
    MicroNut99 likes this.
  18. MicroNut99

    MicroNut99 Member
    Newcomer

    Joined:
    Sep 20, 2018
    Messages:
    47
    Country:
    United States

    bios images in the folder as indicated in the readme
    ---I did not do this. Does this mean I should rerun the install with the files included in the BIOS folder or can I push them to a dir?

    Ok I will go in the "application drawer" I'm guessing that is the first icon with all the squares and do this.

    Is there any way to export these settings?
     
    Last edited by MicroNut99, Sep 25, 2018
  19. asper

    asper GBAtemp Advanced Fan
    Member

    Joined:
    May 14, 2010
    Messages:
    899
    Country:
    United States
    Good work my friend ! Let's see what we can do with the next "Mini" :)
     
    WD_GASTER2 likes this.
  20. MicroNut99

    MicroNut99 Member
    Newcomer

    Joined:
    Sep 20, 2018
    Messages:
    47
    Country:
    United States
    All done.
    SegaCD was some work getting the files converted but totally worth it.
    I'm very pleased with the results.
    Thank you!
     
    WD_GASTER2 likes this.
Draft saved Draft deleted
Loading...

Hide similar threads Similar threads with keywords - Generations, Dashboard, flashback