GC Game returning to Wii Menu (with Neogamma)

Discussion in 'Wii - Backup Loaders' started by KaylaKat, May 18, 2012.

  1. KaylaKat
    OP

    KaylaKat Member

    Newcomer
    12
    0
    May 6, 2012
    Hi, I'm trying to play Ocarina of Time, the gamecube version, on Neogamma on my PAL Wii. It loads ok, and I get to a screen when I choose the normal version or the Master Quest (or videos). But whatever I try to load, it just returns to the Wii men, restarting the Wii and showing the "health and safety ect" message.
    Where is the problem? Thanks in advance.
     
  2. Foxi4

    Foxi4 On the hunt...

    pip Reporter
    23,506
    21,419
    Sep 13, 2009
    Poland
    Gaming Grotto
    Is it an original disc? A backup? If a backup, is your wii compatible with burned backups? If all fails, there is a WiiWare version, I believe.
     
  3. KaylaKat
    OP

    KaylaKat Member

    Newcomer
    12
    0
    May 6, 2012
    It is a burned disk, same as all the other games I've played on Neogamma. Ok, thanks.
     
  4. KaylaKat
    OP

    KaylaKat Member

    Newcomer
    12
    0
    May 6, 2012
    Anyone knows?
     
  5. FIX94

    FIX94 Global Moderator

    Global Moderator
    6,823
    8,181
    Dec 3, 2009
    Germany
    ???
    You need to enable the reloader, safe way is forced, then the game should work.
     
  6. KaylaKat
    OP

    KaylaKat Member

    Newcomer
    12
    0
    May 6, 2012
    Ok, so, an ultimate newbie question; how do I do that?
     
  7. FIX94

    FIX94 Global Moderator

    Global Moderator
    6,823
    8,181
    Dec 3, 2009
    Germany
    ???
    Going into neogammas gamecube settings and enable it?
     
  8. matt1tude

    matt1tude GBAtemp Regular

    Member
    135
    39
    May 16, 2012
    Crewe, UK
    you could use "gc back up launcher". it's designed to run gc games from back ups from burned discs, it's what I used to play my gc back ups until DML came onto the scene.
     
  9. FIX94

    FIX94 Global Moderator

    Global Moderator
    6,823
    8,181
    Dec 3, 2009
    Germany
    ???
    Thats some outdated software, neogamma is its successor.
     
  10. matt1tude

    matt1tude GBAtemp Regular

    Member
    135
    39
    May 16, 2012
    Crewe, UK
    lol really? well it gets the job done either way and its nice having a forwarder channel with the gamecube logo.
     
  11. KaylaKat
    OP

    KaylaKat Member

    Newcomer
    12
    0
    May 6, 2012
    I don't seem to have any "Gamecube Settings" to choose from. I use NeoGamma R8, if thet helps.
     
  12. FIX94

    FIX94 Global Moderator

    Global Moderator
    6,823
    8,181
    Dec 3, 2009
    Germany
    ???
    Aaaah, you need to update to the latest v9 beta, the topic is sticky here so easy to find ;)
     
  13. KaylaKat
    OP

    KaylaKat Member

    Newcomer
    12
    0
    May 6, 2012
    Oh, ok... Thank you! ^^