GC Game returning to Wii Menu (with Neogamma)

Discussion in 'Wii - Backup Loaders' started by KaylaKat, May 18, 2012.

May 18, 2012
  1. KaylaKat
    OP

    Newcomer KaylaKat Member

    Joined:
    May 6, 2012
    Messages:
    12
    Country:
    Spain
    Hi, I'm trying to play Ocarina of Time, the gamecube version, on Neogamma on my PAL Wii. It loads ok, and I get to a screen when I choose the normal version or the Master Quest (or videos). But whatever I try to load, it just returns to the Wii men, restarting the Wii and showing the "health and safety ect" message.
    Where is the problem? Thanks in advance.
     
  2. Foxi4

    Reporter Foxi4 On the hunt...

    pip
    Joined:
    Sep 13, 2009
    Messages:
    22,730
    Location:
    Gaming Grotto
    Country:
    Poland
    Is it an original disc? A backup? If a backup, is your wii compatible with burned backups? If all fails, there is a WiiWare version, I believe.
     
  3. KaylaKat
    OP

    Newcomer KaylaKat Member

    Joined:
    May 6, 2012
    Messages:
    12
    Country:
    Spain
    It is a burned disk, same as all the other games I've played on Neogamma. Ok, thanks.
     
  4. KaylaKat
    OP

    Newcomer KaylaKat Member

    Joined:
    May 6, 2012
    Messages:
    12
    Country:
    Spain
    Anyone knows?
     
  5. FIX94

    Global Moderator FIX94 Global Moderator

    Joined:
    Dec 3, 2009
    Messages:
    6,542
    Location:
    ???
    Country:
    Germany
    You need to enable the reloader, safe way is forced, then the game should work.
     
  6. KaylaKat
    OP

    Newcomer KaylaKat Member

    Joined:
    May 6, 2012
    Messages:
    12
    Country:
    Spain
    Ok, so, an ultimate newbie question; how do I do that?
     
  7. FIX94

    Global Moderator FIX94 Global Moderator

    Joined:
    Dec 3, 2009
    Messages:
    6,542
    Location:
    ???
    Country:
    Germany
    Going into neogammas gamecube settings and enable it?
     
  8. matt1tude

    Member matt1tude GBAtemp Regular

    Joined:
    May 16, 2012
    Messages:
    126
    Location:
    Crewe, UK
    Country:
    United Kingdom
    you could use "gc back up launcher". it's designed to run gc games from back ups from burned discs, it's what I used to play my gc back ups until DML came onto the scene.
     
  9. FIX94

    Global Moderator FIX94 Global Moderator

    Joined:
    Dec 3, 2009
    Messages:
    6,542
    Location:
    ???
    Country:
    Germany
    Thats some outdated software, neogamma is its successor.
     
  10. matt1tude

    Member matt1tude GBAtemp Regular

    Joined:
    May 16, 2012
    Messages:
    126
    Location:
    Crewe, UK
    Country:
    United Kingdom
    lol really? well it gets the job done either way and its nice having a forwarder channel with the gamecube logo.
     
  11. KaylaKat
    OP

    Newcomer KaylaKat Member

    Joined:
    May 6, 2012
    Messages:
    12
    Country:
    Spain
    I don't seem to have any "Gamecube Settings" to choose from. I use NeoGamma R8, if thet helps.
     
  12. FIX94

    Global Moderator FIX94 Global Moderator

    Joined:
    Dec 3, 2009
    Messages:
    6,542
    Location:
    ???
    Country:
    Germany
    Aaaah, you need to update to the latest v9 beta, the topic is sticky here so easy to find ;)
     
  13. KaylaKat
    OP

    Newcomer KaylaKat Member

    Joined:
    May 6, 2012
    Messages:
    12
    Country:
    Spain
    Oh, ok... Thank you! ^^
     

Share This Page