GBA Rom clones to work on Acekard 2i?

Discussion in 'NDS - Emulation and Homebrew' started by ImNotSkilled, Jun 30, 2012.

Jun 30, 2012
  1. ImNotSkilled
    OP

    Member ImNotSkilled The Pokéman

    Joined:
    Jun 16, 2012
    Messages:
    345
    Location:
    Behind you
    Country:
    United States
    People make Pokemon hacks like Pink and Orange. But GBA games in general cannot be played on an Acekard 2i without an ez flash which I do not own.

    Is it possible to clone a GBA rom and convert it to a .nds so it can run on a Flashcard like An Acekard 2i or R4 SDHC?
     


  2. raystriker

    Member raystriker Computer Hardware Enthusiast

    Joined:
    Dec 28, 2011
    Messages:
    996
    Location:
    Bloomington
    Country:
    India
    No, The data types are not compatible(i think) :blink:
     
  3. serenade.63

    Member serenade.63 GBAtemp Fan

    Joined:
    Apr 17, 2011
    Messages:
    419
    Country:
    United States
    google ichiflys gba emulator, it can run gba games at good speed now, even pokemon, only there is no sound.
     
    1 person likes this.
  4. ImNotSkilled
    OP

    Member ImNotSkilled The Pokéman

    Joined:
    Jun 16, 2012
    Messages:
    345
    Location:
    Behind you
    Country:
    United States
    Someone made Ruby Destiny. I want the exact same game. But to work on An Acekard 2i without an ez flash 3 in 1.


     
  5. raystriker

    Member raystriker Computer Hardware Enthusiast

    Joined:
    Dec 28, 2011
    Messages:
    996
    Location:
    Bloomington
    Country:
    India
    So are you saying you want to run gba on a ds?
     
  6. ImNotSkilled
    OP

    Member ImNotSkilled The Pokéman

    Joined:
    Jun 16, 2012
    Messages:
    345
    Location:
    Behind you
    Country:
    United States
    Exactly. Just get someone to make a hack which is the exact same but .nds style. Not just converting with NDStation...
     
  7. ImNotSkilled
    OP

    Member ImNotSkilled The Pokéman

    Joined:
    Jun 16, 2012
    Messages:
    345
    Location:
    Behind you
    Country:
    United States
    Do you know how to use a flashcard?
    Or am I confusing you.
     
  8. raystriker

    Member raystriker Computer Hardware Enthusiast

    Joined:
    Dec 28, 2011
    Messages:
    996
    Location:
    Bloomington
    Country:
    India
    In this case...no. Because we can't get a source code of the gba file. Nintendo ambassador games can be played because
    they have the source code of the file.
     
  9. ImNotSkilled
    OP

    Member ImNotSkilled The Pokéman

    Joined:
    Jun 16, 2012
    Messages:
    345
    Location:
    Behind you
    Country:
    United States
    Then why are Hacks made of the game?
     
  10. Ammako

    Member Ammako GBAtemp Guru

    Joined:
    Dec 22, 2009
    Messages:
    6,372
    Country:
    Canada
    This... What?.... no...

    First of all, Nintendo ambassador games run in 3DS mode, AceKard runs in DS mode.
    They run in an emulator as well.
     
  11. ImNotSkilled
    OP

    Member ImNotSkilled The Pokéman

    Joined:
    Jun 16, 2012
    Messages:
    345
    Location:
    Behind you
    Country:
    United States
    Am I allowed to post links?


     
  12. BlueStar

    Member BlueStar GBAtemp Psycho!

    Joined:
    Jan 10, 2006
    Messages:
    4,094
    Location:
    UK
    Country:
    United Kingdom
    No, there is no way to 'convert' a gba game to an nds game. People asked this all the time when the R4 came out, and the answer is still no.
     
  13. raystriker

    Member raystriker Computer Hardware Enthusiast

    Joined:
    Dec 28, 2011
    Messages:
    996
    Location:
    Bloomington
    Country:
    India
    I meant to say in 3ds mode
     
  14. Depravo

    Global Moderator Depravo Jaded curmudgeon

    Joined:
    Oct 13, 2008
    Messages:
    5,074
    Location:
    Purgatory
    Country:
    United Kingdom
    Of ROMs? Definitely not.
     
  15. serenade.63

    Member serenade.63 GBAtemp Fan

    Joined:
    Apr 17, 2011
    Messages:
    419
    Country:
    United States
  16. Rydian

    Member Rydian Resident Furvert™

    Joined:
    Feb 4, 2010
    Messages:
    27,883
    Location:
    Cave Entrance, Watching Cyan Write Letters
    Country:
    United States
    So for your idea somebody would need to... recreate the entire game. Good luck finding somebody to do that. :P
     
  17. Vampire Lied

    Member Vampire Lied Resident sociopath

    Joined:
    May 27, 2011
    Messages:
    628
    Location:
    somewhere
    Country:
    United States
    You can't just turn a gba game into a ds game.
    If you wanted to take the effort to port a gba game to ds, you might as well use that time to save up some money for a supercard dstwo. Better yet just get a slot 2 card.
    It's not as simple as just hacking a Rom.
    I wont say its impossible since some say nothing's impossible, but for all the effort it would take to port games, it wouldn't be worth it.
     
  18. iSubaru

    Member iSubaru Kitsune

    Joined:
    Apr 14, 2009
    Messages:
    358
    Location:
    Gensokyo
    Country:
    Poland
    I will make myself happy and explain this as simple as hell I can
    GBA ROM - pile of sand, dust, poppy seed, flour, crumbs &c.
    NDS ROM - arranged clothes segregated to shelves and marked alphabetically

    Try to convert this mixed pile of "whatever" to arranged clothes and You are my new god which I will pray till my death

    DS CAN'T run GBA emulator, DSi CAN and only with proper flashcard which runs FULL DSi mode like Cyclo Evo if I'm not mistaken and DSTwo it seems
    Another way? PC, Android Phone, Wii...
     
  19. BORTZ

    Global Moderator BORTZ wtf, nintendo

    Joined:
    Dec 2, 2007
    Messages:
    10,625
    Country:
    United States
    ok so
    1.open the command line and locate your .gba rom.
    2. type /covert *the filename of your rom without the stars* .nds container
    3. hit enter and make sure you have set a destination for your newly converter rom.

    Whatthefuckisgoingoninthisthread.jpg

    Ok seriously from what i understand then DSi GBA thing is for homebrew and other things. I wasnt aware its a full fledge GBA emu.
    The best thing you can do is probably pony up and get a DS2 or something with GBA emulation properties.
     
  20. emigre

    Member emigre Has complex motives

    Joined:
    Jan 28, 2009
    Messages:
    7,918
    Location:
    London
    Country:
    United Kingdom
    OP has an appropriate name.
     

Share This Page