Hacking Flashcards (3DS) - Border for NDS games not pitch black

Dionysus

Well-Known Member
OP
Member
Joined
Apr 15, 2009
Messages
259
Trophies
0
Age
29
XP
102
Country
I have a SCDS2 which is used for my 3DS, now when playing NDS roms the black border around the game is not completely black compared to that of DSI ware eshop games etc..

1) The e-shop DSI games have a pitch black border which fills in the space between the 3DS resolution and DS

2) SDCS2 Isn't as pitch black as DSI games from the e-shop


You may look at me like woow that really bugs you? Well a little bit yes, I want that realistic NDS feel when playing my games. Just that grey scale black border when playing NDS games on SCDS2 doesn't cut it for me. Is there any solutions for this or a work around? Thanks in advance :)
 

Foxi4

Endless Trash
Global Moderator
Joined
Sep 13, 2009
Messages
29,428
Trophies
3
Location
Gaming Grotto
XP
27,427
Country
Poland
I'm guessing that the sandbox works in DS or DSi mode depending on which one is required.

Do you have a purely DS game with no DSiEnhanced features to test it with?
 

Dionysus

Well-Known Member
OP
Member
Joined
Apr 15, 2009
Messages
259
Trophies
0
Age
29
XP
102
Country
Well I tested it out on Zelda anniversary edition the game nintendo allowed you to download for a time period, that game has no enchanced DSI features. Then I played a DS ROM (SCDS2) such as pokemon diamond and the black border isn't the same (not as pitch black)

What exactly is sandbox anyway?


Extra: Also tested out an DS RPG Game from E-Shop called Zenobia and the Border is pitch black how I like it

Tested Mario 64 on SCDS2 and the border is still not as black as the E-shop games and these aren't even DSI enhanced.
 

Dionysus

Well-Known Member
OP
Member
Joined
Apr 15, 2009
Messages
259
Trophies
0
Age
29
XP
102
Country
Sorry guys, It's my eyes playing up again. The border is indeed the same colour, many apologises for wasting your time.
 

servant

Well-Known Member
Member
Joined
Jan 30, 2012
Messages
172
Trophies
0
Age
30
XP
105
Country
United States
is it possible to have the supercard try to stretch the screen to the size of a 3ds screen.
say like if you attempted stretch the image having the card ignore the fact that the screen is too small to fit the image and utilize its full capacity, like zooming in on a image from a phone. Would this also require the 3ds to be hacked?
Emulators can do it and I can't see why it would be able to send a expanded image to a screen without the need of a hack.
 

KvinMoreaux

Member
Newcomer
Joined
Feb 23, 2012
Messages
18
Trophies
0
XP
52
Country
France
Because screen size is fixed in the firmware, to change it you need to edit the firmware, it's not just a setting. The firmware is encrypted so you need to know the key used by nintendo, decrypt it edit the screen size, encrypt it again and flash you custom firmware...

It's not an easy task.
 

You may also like...

General chit-chat
Help Users
  • No one is chatting at the moment.
  • M4x1mumReZ @ M4x1mumReZ:
    I guess you can say that's cool
  • brouh @ brouh:
    lmfao when i said alright bet i meant i will do it lol
    +1
  • K3N1 @ K3N1:
    Deal of the day: Snoop Doggie Doggs Deluxe Pet Jersey with Original Snoop Graphic Print https://a.co/d/jkePl02
  • Psionic Roshambo @ Psionic Roshambo:
    Does come with some of his product? Lol
    +1
  • K3N1 @ K3N1:
    It's already scented so your dogg can have a high time
    +1
  • K3N1 @ K3N1:
    Damn Lenovo still hasn't shipped my Xbox
    +1
  • M4x1mumReZ @ M4x1mumReZ:
    Lenovo ships Xboxes?! I though Microsoft does that.
  • K3N1 @ K3N1:
    You do realize other companies ship consoles right
    +1
  • M4x1mumReZ @ M4x1mumReZ:
    Correct. To other redistributors.
  • M4x1mumReZ @ M4x1mumReZ:
    Didn't know that Lenovo sells them also.
  • K3N1 @ K3N1:
    Lenovo is a redistributer
    +1
  • M4x1mumReZ @ M4x1mumReZ:
    Nice to know that
  • K3N1 @ K3N1:
    Cheapest I found $230 tax/s&h
    +1
  • K3N1 @ K3N1:
    Sihuuu Taco Holder Stand set of 2 - Holds up to 3 tacos in each Taco Tray - Sturdy, Dishwasher and Microwave Safe https://a.co/d/6FFlct5 What kind of tacos are even in those racks
  • Veho @ Veho:
    What's that, ham and cheese?
  • Veho @ Veho:
    I often stick some ham and cheese in a tortilla and toast it but I wouldn't dare call it a taco.
  • K3N1 @ K3N1:
    I guess ice cream in a taco is still a taco
  • K3N1 @ K3N1:
    The product placement in the fantasy football movie is werid it starts out with a psp then goes to the series x
  • Veho @ Veho:
    There's a fantasy football movie?
  • K3N1 @ K3N1:
    I bet you can't believe it's about Madden
  • Veho @ Veho:
    I can't believe it's not butter.
  • K3N1 @ K3N1:
    Lebron James did help produce it so it can't be that shit right
  • cearp @ cearp:
    kennie'snewname is now the old name???
    cearp @ cearp: kennie'snewname is now the old name???