Final Fantasy IV freezing.

Discussion in 'NDS - ROM Hacking and Translations' started by TrunksTheMighty, Dec 3, 2010.

Dec 3, 2010
  1. TrunksTheMighty
    OP

    TrunksTheMighty Newbie

    Hello. I am about 3 or so hours into Final Fantasy IV after the ship wreck, and for some reason (I am playing on M3 Real) I keep getting a double white screen freeze during a random battle. I am using no codes and I disabled soft reset and stuff, is there a patch to fix this? What should I do?


    Edit: If it helps I was able to transverse the area, it seems to be isolated to the Area outside Mysidia. I used a no random battles code and was able to get into Mt Ordeals. Have been fighting inside with no problems. On research it seems to be a monster called "Zu" that makes the game freeze.
     
  2. Vigilante

    Member Vigilante TempLurker

    Joined:
    Jan 1, 2010
    Messages:
    1,555
    Location:
    CyberSpace IQ:OVER 9000
    Country:
    Philippines
    Try ysmenu because I that also works for m3
     
  3. TrunksTheMighty
    OP

    TrunksTheMighty Newbie

    Any other suggestion? I really don't wanna swap firmwares unless it is absolutely necessary.
     
  4. Knyaz Vladimir

    Member Knyaz Vladimir 3DS Hacker

    Joined:
    Apr 18, 2009
    Messages:
    555
    Location:
    Unconfirmed
    Country:
    Canada
    It's better to get YSmenu. Or Wood if it's for M3, but that I'm not too sure about. [​IMG]
     
  5. dib

    Member dib GBAtemp Advanced Maniac

    Joined:
    May 1, 2004
    Messages:
    1,561
    Country:
    United States
    Zu were those giant birds if I'm remembering correctly (and a great way to gain experience--you can one hit kill them with Cecil's dark sword). There are palette swapped copies found on the southern continent around Eblan, so if you feel like testing if its limited to that model you could use a cheat to skip over there and see if it freezes.

    My advice would be to buy an Acekard. They cost all of $13 and you could keep it around as a backup for the next time a game doesn't work on the other cart.
     
  6. TrunksTheMighty
    OP

    TrunksTheMighty Newbie

    Yes it does freeze in eblan too. It seems those birds are the cause.
     
  7. DeZaStR

    Newcomer DeZaStR Newbie

    Joined:
    Jul 28, 2009
    Messages:
    8
    Country:
    United States
    Just to chime in quickly, I've been fighting this issue as well. (http://gbatemp.net/t170544-final-fantasy-iv-battles-freeze). I'm currently running Akaio 1.8.1 on Acekard 2.1. I've tried a great number of suggestions to fix this issue, but have had no luck so far.
     
  8. Master_roxas

    Newcomer Master_roxas Member

    Joined:
    Oct 29, 2008
    Messages:
    15
    Country:
    Philippines
    It's just a bad rom. Get a new one from another site. This used to happen to me too.
     

Share This Page