everybody votes channel wants me to update and set region...

Discussion in 'Wii - Hacking' started by cearp, Dec 9, 2009.

  1. cearp
    OP

    Member cearp the ticket master

    Joined:
    May 26, 2008
    Messages:
    7,182
    Country:
    Tuvalu
    hey, today i updated via this nice guide to 4.2J, and so i think everything should be up to date.
    when i go to use everybody votes channel, it tells me to set my region, and to update?
    same with wii no aida.
    everything else seems to work fine.
    so, me being at 4.2, i clicked on update in the wii settings, and it started! (i thought it would just say, 'wii up to date' or something, and then the channels would work...)
    i quickly powered it down, and nothing went wrong. but still, what would have happened if it let the progress bar finish?
    would it re-install the stubs and stuff, and remove the trucha and cios things? but, i am at 4.2, so i don't know how it still thinks i can possibly update.

    if anyone knows what file i have to update, please tell [​IMG]
    ANY help is appreciated. [​IMG]
     
  2. longtom1

    Member longtom1 Keep an eye on my posts cause I quick edit frequen

    Joined:
    Jan 12, 2009
    Messages:
    2,641
    Location:
    Honey Oils inc.
    Country:
    Antarctica
    does your shop channel ask for an update also???
     
  3. cearp
    OP

    Member cearp the ticket master

    Joined:
    May 26, 2008
    Messages:
    7,182
    Country:
    Tuvalu
    no, i said that everything else works fine [​IMG]
     
  4. longtom1

    Member longtom1 Keep an eye on my posts cause I quick edit frequen

    Joined:
    Jan 12, 2009
    Messages:
    2,641
    Location:
    Honey Oils inc.
    Country:
    Antarctica
    have you tried deleting it and redownloading from the shop channel
     
  5. cearp
    OP

    Member cearp the ticket master

    Joined:
    May 26, 2008
    Messages:
    7,182
    Country:
    Tuvalu
    no, but when i downloaded wii no aida (don't know the english name) from the shop, the same thing happens.
    -edit. just checked, it's a japan only channel (pretty sure)
     
  6. jazvdb

    Member jazvdb GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Jul 22, 2009
    Messages:
    835
    Location:
    In front of computer...
    Country:
    United States
    Everybody Votes Channel is not only a Japan Channel
     
  7. cearp
    OP

    Member cearp the ticket master

    Joined:
    May 26, 2008
    Messages:
    7,182
    Country:
    Tuvalu
    yeah i know, that is why i called it 'everybody votes channel' and not the japanese name [​IMG]
    i was talking about 'wii no aida', but i have the problem with BOTH channels.

    what would happen if i update via nintendo and do what they want me to do?
    what is the worst that could happen?
     
  8. longtom1

    Member longtom1 Keep an eye on my posts cause I quick edit frequen

    Joined:
    Jan 12, 2009
    Messages:
    2,641
    Location:
    Honey Oils inc.
    Country:
    Antarctica
    you would have to rehack your wii cause of stubb IOS's and probably no trucha in any IOS


    have you updated your IOS's through dop-ios???
     
  9. cearp
    OP

    Member cearp the ticket master

    Joined:
    May 26, 2008
    Messages:
    7,182
    Country:
    Tuvalu
    no, i haven't. i was on 4.0J, then used this: http://gbatemp.net/index.php?showtopic=171901
    but i mean, it wouldn't brick me? because my system menu ios (70 i think) is patched, does this mean the nintendo updater will re-install it?
     
  10. longtom1

    Member longtom1 Keep an eye on my posts cause I quick edit frequen

    Joined:
    Jan 12, 2009
    Messages:
    2,641
    Location:
    Honey Oils inc.
    Country:
    Antarctica
    not sure about 70 but 249, 202, 222 and 223 will probably be stubbed
     
  11. cearp
    OP

    Member cearp the ticket master

    Joined:
    May 26, 2008
    Messages:
    7,182
    Country:
    Tuvalu
    well that will be easy enough to delete them as i did before [​IMG]
    i'll see what happens..
     
  12. Hells Guardian

    Member Hells Guardian GBAtemp Maniac

    Joined:
    Dec 25, 2008
    Messages:
    1,113
    Country:
    United States
    This is why I installed a cIOS in an unused IOS slot and left it installed as such so I can easily repatch my wii if I should need to.
     
  13. cearp
    OP

    Member cearp the ticket master

    Joined:
    May 26, 2008
    Messages:
    7,182
    Country:
    Tuvalu
    well it's not much effort to re-patch, and i would rather conform to the 'standard'.
    i was just going to update, but i'm getting connection errors lol...

    -edit.

    damn, just lost what i wrote here, i refreshed by accident [​IMG]...
    anyway, it reinstalled the stubs, removed 249, kept bootmii and priiloader. maybe did some other stuff [​IMG]
    but now the channels work! i think that you have to update once for your wii to ask you where you live in your region, and because i had never been asked, i could not use the two channels i was trying to.
    so i updated, took like 3 minutes, gave me some message about parental control, then i went to the everybody votes channel, and it made me choose the city in japan where i 'live' lol, and now it is all fine [​IMG]

    do you guys remember when you choose what city/area you live in? was it after you updated? whatever... i got it working, i'll see if i can remove the stubs and put back 249 and keep it working, i assume so.
    thanks!
     

Share This Page