DSI Titles

Discussion in 'NDS - Console and Game Discussions' started by wxppf, Feb 11, 2011.

Feb 11, 2011

DSI Titles by wxppf at 9:59 AM (1,130 Views / 0 Likes) 11 replies

  1. wxppf
    OP

    Newcomer wxppf Member

    Joined:
    Mar 19, 2008
    Messages:
    14
    Country:
    United States
    Tried 3 games that are made for DSI only

    Foto_Showdown_USA_NDS-iND.nds
    System_Flaw_EUR_DSi_NDS-RFTD.nds
    Picture_Perfect_Hair_Salon_USA_DSi_NDS-RFTD.nds

    Loading with Acekard 2i AKAIO 1.8.5 updated with v1.4.1 patch with my DSi XL v1.4.1

    Getting following message when I want to load the games

    for use with nintendo DSi systems only cannot be used with nintendoDS/DS Lite.

    Anybody has a solution for this??
     
  2. Arithmatics

    Member Arithmatics I'll be holding on to you. ;}

    Joined:
    Jan 29, 2009
    Messages:
    1,050
    Country:
    Malaysia
    you need to buy a supercard DStwo or CycloDS.

    In short you need a flashcart that has DSi mode enabled.

    Acekard doesn't have DSi mode yet which means when you boot the flashcart, its running in NDS only mode.

    hence the message
     
  3. Gariscus

    Member Gariscus Former Team Cyclops Mod

    Joined:
    Jun 5, 2009
    Messages:
    646
    Country:
    Australia
    The Supercard DSTWO cannot run games in DSi mode. Only the CycloDS iEvolution has that ability.
     
  4. thedicemaster

    Member thedicemaster GBAtemp Addict

    Joined:
    Apr 26, 2008
    Messages:
    2,412
    Country:
    Netherlands
    as far as i know, neither can cyclo ievo.
    at best it can do DSi-mode homebrew.
     
  5. Gariscus

    Member Gariscus Former Team Cyclops Mod

    Joined:
    Jun 5, 2009
    Messages:
    646
    Country:
    Australia
    Wrong. It can run both DS games and DSi games in DSi mode as well as homebrew.
     
  6. Sausage Head

    Banned Sausage Head Lord Sausage LXIX

    Joined:
    Oct 28, 2010
    Messages:
    1,677
    Location:
    alanjohn check ur pm
    Country:
    Netherlands
    There have been some rumours about the CycloDS iEvolution not running DSi-mode games just before launch. I don't remember if this was true or not. Google might give you the answer.

    And the DSTWO can not run DSi-mode games indeed.
     
  7. jonesman99

    Member jonesman99 GBAtemp's Official ArchAndroid

    Joined:
    Nov 10, 2008
    Messages:
    1,112
    Location:
    A Star Called Metropolis
    Country:
    United States
    No it can't. The DSTWO cant even enable DSi-enhanced features on DS roms. So I know it can't run DSi roms.
     
  8. Rydian

    Member Rydian Resident Furvertâ„¢

    Joined:
    Feb 4, 2010
    Messages:
    27,883
    Location:
    Cave Entrance, Watching Cyan Write Letters
    Country:
    United States
    As of right now the only cart that can run DSi titles properly is the Cyclo iEvo.
    http://shoptemp.net/products/CycloDS-iEvolution.html

    And it's been found out that many DSi titles were not dumped properly and only run in DS mode until a new dump can be made.
     
  9. GH0ST

    Member GH0ST Your Hero is a Ghost

    Joined:
    Dec 17, 2006
    Messages:
    924
    Location:
    I was here... before...
    Country:
    France
    Perhaps are you referring to this? ?
     
  10. Sausage Head

    Banned Sausage Head Lord Sausage LXIX

    Joined:
    Oct 28, 2010
    Messages:
    1,677
    Location:
    alanjohn check ur pm
    Country:
    Netherlands
    Indeed I was.
     
  11. loco365

    Member loco365 GBAtemp Guru

    Joined:
    Sep 1, 2010
    Messages:
    5,459
    So that means the Live Caster/Xtransceiver of Pokemon Black and White may not work?
     
  12. machomuu

    Member machomuu Drops by occasionally

    Joined:
    Sep 4, 2009
    Messages:
    8,437
    Location:
    The Courtroom
    Country:
    United States
    It depends on the dump.
     

Share This Page