DSi Mode

Discussion in 'Supercard' started by sergster1, Mar 8, 2011.

Mar 8, 2011

DSi Mode by sergster1 at 5:56 AM (2,150 Views / 0 Likes) 12 replies

  1. sergster1
    OP

    Member sergster1 GBAtemp Fan

    Joined:
    Sep 12, 2009
    Messages:
    472
    Location:
    New York
    Country:
    United States
    Yeah i was just wondering as the cyclo iEvo was recently released and i assume this has been enough time to reverse engineer the code it uses and make it work. (i mean it does have a cpu) Plus didnt the supercard team say that basically right after the iEvo was released dsi mode would become available?
     
  2. Rydian

    Member Rydian Resident Furvertâ„¢

    Joined:
    Feb 4, 2010
    Messages:
    27,883
    Location:
    Cave Entrance, Watching Cyan Write Letters
    Country:
    United States
    They haven't mentioned anything.
     
  3. twiztidsinz

    Member twiztidsinz Taiju Yamada Fan

    Joined:
    Dec 23, 2008
    Messages:
    4,981
    Country:
    United States
    The fact that it has a CPU doesn't mean it can be made to work in DSi mode.
     
  4. spinal_cord

    Member spinal_cord Knows his stuff

    Joined:
    Jul 21, 2007
    Messages:
    2,871
    Location:
    somewhere
    Country:
    United Kingdom
    Nope, they said they would look into it, which really means nothing at all.
     
  5. ferret7463

    Member ferret7463 GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Sep 21, 2010
    Messages:
    590
    Country:
    United States
    I think "DSi" mode will be skipped in favor of developing for the 3DS.
     
  6. Uncle FEFL

    Member Uncle FEFL OBJECTION!

    Joined:
    Sep 7, 2009
    Messages:
    1,175
    Location:
    PM me for Social Security information
    Country:
    United States
    Aren't the "DSi Enhanced" games just gimmicks, anyway? They don't really matter.
     
  7. Shabutie78

    Member Shabutie78 GBAtemp Fan

    Joined:
    Jul 6, 2010
    Messages:
    437
    Country:
    United States
    not exactly.
    faster CPU, more RAM and better wifi (at least that's what i read). pokemon b/w has a video chat feature, etc etc.
    also DSi mode goes beyond DSi-enhanced games.
    it's more about homebrew in DSi mode.
     
  8. spinal_cord

    Member spinal_cord Knows his stuff

    Joined:
    Jul 21, 2007
    Messages:
    2,871
    Location:
    somewhere
    Country:
    United Kingdom
    You don't really need DSi-mode homebrew when you have a 394mhz processor and 32mb RAM (which trumps 120mhz + 16mb).

    I think DSi mode is best left to those who don't already have the extra hardware, rather than trying to force it on a card that doesn't use DS mode very effectively. Don't get me wrong, I think the DSTwo is great, but when it is in use, the DS turns into nothing more than a controller and screen, wifi is not used, hardware sprites or scaling are not used etc. I don't see any benefit of DSi mode buttons and screen.
     
  9. Wizerzak

    Member Wizerzak Because I'm a potato!

    Joined:
    May 30, 2010
    Messages:
    2,784
    Location:
    United Kingdom
    Country:
    United Kingdom

    because of the amount of possibilities with the camera mainly.
     
  10. tj_cool

    Supervisor tj_cool Stuff

    Joined:
    Jan 7, 2009
    Messages:
    9,942
    Location:
    This planet
    Country:
    Belgium
    Did you mean iEvo?
     
  11. spinal_cord

    Member spinal_cord Knows his stuff

    Joined:
    Jul 21, 2007
    Messages:
    2,871
    Location:
    somewhere
    Country:
    United Kingdom
    The DSTwo struggles to pass two 256x192 screens to the DS at a good rate, how do you expect if will do if it is trying to pass a 640x480 image back from the DS to the DSTwo at the same time?
    Also, there is no camera code in libnds and it might take a while to get it there, apparently a lot of the arm7 code will have to be messed about. You can't use a camera if nobody knows how to do it.
     
  12. SifJar

    Member SifJar Not a pirate

    Joined:
    Apr 4, 2009
    Messages:
    6,022
    Country:
    United Kingdom
    No he meant DSTwo. He is saying how the DSTwo doesn't need DSi mode homebrew, because essentially the DSTwo doesn't use the actual DS hardware for running stuff, it does it on its own hardware and just uses the DSi hardware for display and controls, so DSi mode is unnecessary for that.
     
  13. Mbmax

    Member Mbmax Homebrew addicted

    Joined:
    Nov 7, 2006
    Messages:
    2,272
    Country:
    Antarctica
    The DSi mode require another bootstrap. Mean, if sc team wish to add this mode on the dstwo, they have to make a dual bootstrap with 2 faked games like on iEvo.
    This require a lot of space in the flash memory (flashcart's firmware). The dstwo only have a 2MB memory afaik and the ismm 512KB. The iEvo got a 8MB flash memory.
    Could be a little tricky for them to add this feature.
     

Share This Page