DS LITE PROBLEM

Discussion in 'M3 Adapter' started by ricky_gwapo, Feb 2, 2009.

Feb 2, 2009

DS LITE PROBLEM by ricky_gwapo at 12:48 AM (987 Views / 0 Likes) 7 replies

  1. ricky_gwapo
    OP

    Newcomer ricky_gwapo Newbie

    Joined:
    Feb 2, 2009
    Messages:
    4
    Country:
    Canada
    hello ,anyone could help me please...i have a M3 REAL with 2GB (KINGSTON) been using this on my DS LTE for more than a year now.My problem starts when i changed the 2gb to 4gb my ds lite did not read my m3 real card ,so what i did is put back the 2 gb again and the ds lite wont read it again.but it works for a year in the same ds untill after i change it to 4gb.
    But the card is working fine on my other DS lite,anyone have a problem like this please help me.
     
  2. DunkrWunkah

    Member DunkrWunkah GBAtemp's Official Dunkr

    Joined:
    Nov 21, 2008
    Messages:
    582
    Country:
    United States
    Could be a faulty card.
     
  3. Quanno

    Member Quanno GBAtemp Fan

    Joined:
    Apr 29, 2008
    Messages:
    446
    Location:
    ... hmm...
    Country:
    Netherlands
    First of all, welcome to the forums.
    And, did you tried to format the card?
     
  4. Toni Plutonij

    Former Staff Toni Plutonij *has TrolleyDave & tiny p1ngy on moderating shelf!

    Joined:
    Dec 22, 2007
    Messages:
    8,153
    Location:
    Depths of Nuclear powerplant
    Country:
    Croatia
    Moved to more appropriate section!
     
  5. mc_B3oWoLF

    Member mc_B3oWoLF GBAtemp Regular

    Joined:
    Jun 12, 2008
    Messages:
    195
    Location:
    Russian Federation
    Country:
    Russia
    If it doesn't read M3 Real at all (DS loads into native menu showing 'no cartridge in Slot 1 [NDS slot]),
    try to clean the contacts of the flash card and of M3 Real, if it doesn't help, try "paper shim trick"
    Maybe this should work [​IMG]

    It sounds, like the problem is smth. like described above, but still another issue:
    If your DS sees M3 Real as if it's with 'empty or no flash card' in it (error message like "No system file found"), you should test your flash cards on any PC
     
  6. ricky_gwapo
    OP

    Newcomer ricky_gwapo Newbie

    Joined:
    Feb 2, 2009
    Messages:
    4
    Country:
    Canada
    i tried everything the card works fine on my other ds lite and i have two m3 real so both cards doesn't work on my ds-1 but works on ds-2.But the cards used to work on both DS lite..
    thanks anyway for all the replies. You guys are great....
     
  7. Kittymat

    Member Kittymat GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Oct 16, 2008
    Messages:
    589
    Location:
    UK
    Country:
    United Kingdom
    If both M3's are not seen on the same DS, look in the card slot, are all the pins in line and even (nothing bent) it could be that as the M3 card was removed one of the pins went out of line. Try a genuine game - does that work correctly (although some will!)
     
  8. ricky_gwapo
    OP

    Newcomer ricky_gwapo Newbie

    Joined:
    Feb 2, 2009
    Messages:
    4
    Country:
    Canada
    yes the original game or genuine cards work fine thats why i dont know what is the real problem .
    thank you..
     

Share This Page