Diddy Kong Racing DS = No Go

Discussion in 'R4 DS' started by grampylover, Feb 8, 2007.

Feb 8, 2007
  1. grampylover
    OP

    Newcomer grampylover Member

    Joined:
    Jan 5, 2007
    Messages:
    17
    Country:
    United States
    I'm using my R4 with an ADATA 2GB MicroSD and the final English 1.06 firmware, yet Diddy Kong Racing DS isn't working for me. It loads, shows the initial splash screen (with warning that play may change while online,) fades to black, and never goes anywhere from there. No other games (except Castlevania: PoR & Tony Hawk Downhill Jam) have given me any trouble at all. Anyone have any hints, tips, recommendations, or, better yet, solutions?
     
  2. Katalyst

    Member Katalyst Johnald Everyperson

    Joined:
    Oct 26, 2002
    Messages:
    753
    Location:
    From H-Town, Residing in ATL.
    Country:
    United States
    Most likely a bad rom. :/
     
  3. boy_silip

    Newcomer boy_silip Newbie

    Joined:
    Jan 16, 2007
    Messages:
    6
    Country:
    United States
    maybe the card? or its a bad dump [​IMG]
    well DKR is working fine on my R4 w/1g(japan)microsd
     
  4. Kurai

    Member Kurai GBAtemp Regular

    Joined:
    Dec 27, 2006
    Messages:
    171
    Country:
    Australia
    same here.
     
  5. 4saken

    Member 4saken Retired Ace Attorney

    Joined:
    Nov 28, 2006
    Messages:
    3,358
    Country:
    Australia
    As above, most likely the rom/bad copy of the rom to your microSD
     
  6. grampylover
    OP

    Newcomer grampylover Member

    Joined:
    Jan 5, 2007
    Messages:
    17
    Country:
    United States
    Can anyone run an MD5 hash on a working ROM? My ROM hash is 46dbee8efb7cb1b1bd7b62c83b5a9e06
     
  7. Ad_Enuff

    Member Ad_Enuff GBAtemp Regular

    Joined:
    Dec 1, 2006
    Messages:
    197
    Country:
    United Kingdom
    Not sure what the MD5 is but teh CRC32 is 6446207B
     
  8. Monkey01

    Member Monkey01 GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Aug 27, 2006
    Messages:
    586
    Location:
    The Netherlands
    Country:
    Netherlands
    The ROM I have here, which works on AceKard+ Kingston 1GB Japan:
    MD5:
    46dbee8efb7cb1b1bd7b62c83b5a9e06
    CDC32:
    6446207B

    So it's the same as you guys have... So it's not a bad dump...
     
  9. grampylover
    OP

    Newcomer grampylover Member

    Joined:
    Jan 5, 2007
    Messages:
    17
    Country:
    United States
    Well, shit. That's the same CRC32 that I've got, and it's just not working.
     
  10. grampylover
    OP

    Newcomer grampylover Member

    Joined:
    Jan 5, 2007
    Messages:
    17
    Country:
    United States
    Figured I'd try the default solution of clearing my MicroSD card with a fresh format. After adding my firmware and ROMs, DKR DS now works. *shrug*
     
  11. Kurai

    Member Kurai GBAtemp Regular

    Joined:
    Dec 27, 2006
    Messages:
    171
    Country:
    Australia
    That happend for me with Castlevania.
     
  12. jami2o

    Newcomer jami2o Member

    Joined:
    Nov 16, 2006
    Messages:
    38
    Country:
    Peru
    Other Solution: Trim rom
     
  13. kirra

    Member kirra GBAtemp Regular

    Joined:
    Jun 11, 2006
    Messages:
    117
    Country:
    United States
    My trimmed version works on my R4 w/ Taiwan 1GB Kingston perfectly!
     
  14. gopherbob

    Newcomer gopherbob Newbie

    Joined:
    Sep 28, 2006
    Messages:
    1
    Country:
    United States
    Yea, i'm just a lurker here but with the newest r4 updates diddy kong racing worked perfect for me. I just dragged and dropped no trimming. Maybe you got a poor dump?

    by the way i use a cheapy dan elec 1gb microsd
     

Share This Page